Καθάρισε ο Λεοζίνιο!

24/03/2014 - 22:26

Και όταν η μπάλα αρχίζει και ζυγίζει… τόνους, στο τέλος έρχεται πάντα ο «Λεό»… 

Και όταν η μπάλα αρχίζει και ζυγίζει… τόνους, στο τέλος έρχεται πάντα ο «Λεό»… Είναι μία περιγραφή που μπορεί να περικλύσει λακωνικά και απολύτως εύστοχα το νέο άθλο που κατόρθωσε η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη. Ερχόμενη στο ΟΑΚΑ με την πλάτη στον τοίχο για πολλοστή φορά φέτος στη δύσβατη διαδρομή της, η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη, φόρεσε ξανά τον καλό της εαυτό και παρά το ότι φυσιολογικά δυσκολεύτηκε να διαχειριστεί το άγχος, που ήταν και ο μεγαλύτερος αντίπαλός της την Κυριακή, με μία ακόμη καθοριστική ατομική ενέργεια και γκολ του μικροσκοπικού Βραζιλιάνου παικταρά Λεοζίνιο, 20 λεπτά πριν το τέλος, υπογράφτηκε μία ακόμη ένδοξη σελίδα στην ιστορία της Καλλονής και του Λεσβιακού Ποδοσφαίρου. Το 1-0 απέναντι στον ΟΦΗ που παρά το ότι ήταν αδιάφορος, εν τούτοις διεκδίκησε στα ίσια τη νίκη, ήταν αρκετό για να διατηρήσει την Καλλονή για μία ακόμη χρονιά στη SuperLeagueκαι να δώσει το δικαίωμα για νέα όνειρα! Μόνο που αυτά τα όνειρα μπορούν να τα κάνουν πλέον και οι φίλαθλοι της Λέσβου, που περιμένουν πια την ΑΕΛΚ στον νέο Ταρλά…

 Τρία είναι τα στοιχεία όπου μπορεί κανείς να στηρίξει την ανάλυση του προχθεσινού παιχνιδιού, το οποίο έκρινε οριστικά την παραμονή της Καλλονής στα μεγάλα σαλόνια. Πρώτο είναι το άγχος που αποτυπώθηκε στα πρόσωπα των παικτών του Ματζουράκη και στις προσπάθειές τους, αλλά ευτυχώς δεν τους λύγισε. Δεύτερο, ο παράγοντας «τύχη», που αυτήν τη φορά ήταν με τους Λέσβιους, και τρίτο, η μεγάλη κλάση και ψυχραιμία τού Λεοζίνιο, που με το έβδομο γκολ του στο Πρωτάθλημα φέτος (έχει και έξι ασίστ) έδωσε απίστευτη χαρά σε όλο το νησί.

Αντίπαλος και το άγχος

Αυτά τα τρία στοιχεία, καθαρά αγωνιστικά αποτυπώνονται στις απίστευτες χαμένες ευκαιρίες από αυτές που λέμε ότι «δε χάνονται», στο 34΄ αρχικά του Περόνε, όταν ο Μανούσος τού σέρβιρε έτοιμο το γκολ με πάσα στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Αργεντινός κατάφερε να αστοχήσει σχεδόν εξ επαφής, και στο 67΄, όταν οι ρόλοι αντιστράφηκαν και ο Περόνε σέρβιρε έτοιμο γκολ στο Μανούσο, αλλά ο αρχηγός των Καλλονιατών αστόχησε κι αυτός σε ανεπανάληπτο τετ α τετ… Αποτυπώνονται και στις πολύ καλές ευκαιρίες των Ροβίθη και Μπαρέιρο μετά το 80΄, όταν το σουτ του πρώτου, που βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Χογκ και η κεφαλιά του δεύτερου από πλεονεκτική θέση ευτυχώς ήταν αδύναμη για να απειλήσει το Μαλτέζο τερματοφύλακα… Και βρίσκουν όλα νόημα στη μεγάλη ενέργεια του Λεοζίνιο, που με πείσμα και καταδεικνύοντας σε όλο του το μεγαλείο τον ηγετικό του ρόλο, πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, έψαξε τον ελάχιστο ελεύθερο χώρο που χρειαζόταν και στο 69΄ «εκτέλεσε» έξω από την περιοχή το Φερνάντεζ!

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΛΚ (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Χωριανόπουλος, Αναστασιάδης (7΄ Βαλιός), Ζακουανί, Ποντάνι, Μαρσέλο, Φαρία, Λεοζίνιο, Μανούσος, Περόνε (90΄ Καζάκης), Γκαρσία (75΄ Καλτσάς).
ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Στάθης, Ζορό, Μπαρέιρο, Μιλιάζες, Ντουντού (72΄ Ροβίθης), Κάλαϊτζιτς, Ζε Εντουάρντο, Μπανούσης (46΄ Παπάζογλου), Κουτσιανικούλης, Περογαμβράκης (66' Σίσιτς).

Η ομάδα της Καλλονής από την άνοδό της στη Γ΄ Εθνική, δε σταματά να ξεπερνάει τον εαυτό της

Η πιο επιτυχημένη ομάδα της 5ετίας


Ο Μαρσέλο συνδύασε την παρουσία του στην Καλλονή με τις εκπληκτικές πορείες της ομάδας στα ελληνικά πρωταθλήματα (φωτό: intime.gr)

 

Η Καλλονή με τη χθεσινή της νίκη, εν πολλοίς έγραψε ξανά ιστορία σε αυτήν την εντυπωσιακή διαδρομή της στα ελληνικά γήπεδα. Από την εποχή που πανηγύρισε διαδοχικά μέσα σε δύο χρόνια ανόδους από τη Δ΄ Εθνική και τη Γ΄ Εθνική, στην εποχή που έπαιξε στη Β΄ Εθνική συμμετέχοντας την πρώτη χρονιά στα μπαράζ ανόδου και καταφέρνοντας το όνειρο της συμμετοχής στην Α΄ την αμέσως επόμενη, μέχρι σήμερα που, στην παρθενική της παρουσία στα «μεγάλα σαλόνια», έχει εξασφαλίσει τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος την παραμονή της, η οποία ισοδυναμεί (δεδομένου ότι αγωνίστηκε εξ ολοκλήρου μακριά από την έδρα της) με άθλο! Η Καλλονή συνεχίζει λοιπόν να γράφει ιστορία και να συστήνεται στο πανελλήνιο ως μία ήρεμη νησιωτική δύναμη, που ήρθε για αν μείνει στο υψηλό επίπεδο, αποτελώντας, βάσει εξέλιξης, ίσως την πιο επιτυχημένη ομάδα της τελευταίας πενταετίας! Από του χρόνου θα έχει την ευκαιρία να παίζει και μπροστά στο κοινό της, που στερήθηκε τόσο άδικα αυτή την όμορφη φετινή εμπειρία, με το νέο Ταρλά να βαίνει προς την ολοκλήρωσή του!

 

Ανακουφισμένη από το άγχος, η Καλλονή παίζει αύριο με τον Παναθηναϊκό

Πάει για εμπειρίες στη Λεωφόρο!

Η Καλλονή που ήθελε μόνο νίκη προχθές για να αποφύγει τις… περιπέτειες, δεδομένου ότι ακολουθούσαν αναμετρήσεις με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ εκτός πριν καταλήξει στο τελευταίο εντός με τον Πανθρακικό για να κλείσει τη χρονιά στο Ηράκλειο κόντρα στον Εργοτέλη, την πήρε και άφησε τη συγκλονιστική μάχη της παραμονής να εξελίσσεται χωρίς αυτήν! Η νίκη της αυτή σε συνδυασμό με τις ήττες του Απόλλωνα από τον Παναθηναϊκό, του Πλατανιά από τον Ατρόμητο και της Βέροιας από το Λεβαδειακό, την έφεραν πλέον με διαφορά ασφαλείας οκτώ βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη. Ως εκ τούτου, το εμβόλιμο παιχνίδι της 30ής Αγωνιστικής στη Λεωφόρο αύριο κόντρα στον Παναθηναϊκό, μετατρέπεται σε… γιορτή και σε αφορμή συλλογής εμπειριών από υψηλότερο επίπεδο. Το ίδιο ισχύει και για εκείνο κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, την ερχόμενη Κυριακή.


Ο MVP της φετινής Καλλονής, υπέγραψε την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία! (φωτό: intime.gr)

Στο παιχνίδι που μας ενδιαφέρει τώρα, της Λεωφόρου (19:30), η Καλλονή θα αγωνιστεί χωρίς τον Αναστασιάδη, που τραυματίστηκε πιο σοβαρά απ’ ό,τι αρχικά εκτιμήθηκε στις αρχές του αγώνα με τον ΟΦΗ, αλλά αντικαταστήθηκε επάξια από τον εξαιρετικό προχθές Βαλιό και θα παίξει χωρίς άγχος και σκοπιμότητες για ό,τι καλύτερο!

 

Super League

 

Τα αποτελέσματα της 30ής Αγωνιστικής

 

Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης 0-1

Πανθρακικός – Άρης          2-1

Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμ.          3-1

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα      2-1

Skoda Ξάνθη – Πανιώνιος 2-0

ΑΕΛ Καλλονής – ΟΦΗ      1-0

Ατρόμητος – Πλατανιάς     3-0

Λεβαδειακός – Βέροια        2-0

Εργοτέλης – Ολυμπιακός   1-4

 
Απαλλαγμένοι από το άγχος πια, οι παίκτες του Ματζουράκη αντιμετωπίζουν αύριο τον ΠΑΟ (φωτό: intime.gr)

Η βαθμολογία

1. Ολυμπιακός      80

2. Ατρόμητος        62

3. ΠΑΟΚ               62

4. Παναθηναϊκός  59

5. Αστέρας Τρ.      54

6. Πανθρακικός    40

7. ΟΦΗ  38

8. Παναιτωλικός  37

9. ΑΕΛΚ                36

10. Λεβαδειακός  36

11. ΠΑΣ Γιάννινα                36

12. Εργοτέλης       35

13. Skoda Ξάνθη 35

14. Πανιώνιος      34

15. Απόλλων Σμ.  29

16. Βέροια            28

17. Πλατανιάς       28

18. Άρης                20

 

Η επόμενη 31η Αγωνιστική

 

Βέροια – Skoda Ξάνθη

Πλατανιάς – Λεβαδειακός

Άρης – Εργοτέλης

ΟΦΗ – Ατρόμητος

Πανιώνιος – Παναιτωλικός

Αστέρας Τρ. – Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός – ΑΕΛ Καλλονής

ΠΑΣ Γιάννινα – Πανθρακικός

Απόλλων Σμ. – ΠΑΟΚ

 

Είπαν:

Λεοζίνιο Λεάντρο Σάλες ντε Σαντάνα, ποδoσφαιριστής ΑΕΛΚ
«Έπρεπε να νικήσουμε»!

«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας για εμάς, γιατί προερχόμασταν από τη συντριβή στα Χανιά και υπήρχε μεγάλη πίεση στην ομάδα. Θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί νωρίτερα με τις μεγάλες ευκαιρίες που δημιουργήσαμε, αλλά το σημαντικό ήταν ότι καταφέραμε να βάλουμε γκολ και να πάρουμε τη νίκη»!

 

Στρατής Βαλιός, ποδοσφαιριστής ΑΕΛΚ

«Είχαμε χαρακτήρα»

«Δείξαμε ένα χαρακτήρα τον οποίο είχαμε χάσει τώρα τελευταία, κερδίσαμε το παιχνίδι και έχουμε βάλει γερές βάσεις για την παραμονή μας στην κατηγορία. Τη θέλαμε τόσο πολύ τη νίκη αυτή και πιστεύω ότι δίκαια την κατακτήσαμε».

 

Κώστας Πανούσης, ποδοσφαιριστής ΟΦΗ

«Είχαμε ευκαιρίες…»

«Μπορούσαμε να κερδίσουμε, χάσαμε κάποιες καλές ευκαιρίες, δε μας ήρθε όμως το αποτέλεσμα και πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι.

Η Καλλονή είναι μια καλή ομάδα και έπαιξε να πάρει το αποτέλεσμα πράγμα που το πέτυχε».

 

Μανώλης Ροβίθης, ποδοσφαιριστής ΟΦΗ

«Παίζεις πιο άνετα…»

«Σίγουρα όταν δεν έχεις το άγχος της παραμονής,  παίζεις πιο άνετα. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε και εμείς, αλλά αυτό δεν απέδωσε και έτσι ο αντίπαλος κατάφερε να πάρει τη νίκη».

 

Θαλής Θεοδωρίδης, βοηθός προπονητή ΑΕΛΚ

«Συγχαρητήρια σε παίκτες και προπονητή»

«Θα ήθελα πρώτα από όλα να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μας, γιατί ακόμη μια φορά στη δύσκολη στιγμή, τα πήγαν πάρα πολύ καλά. Και συγχαρητήρια στον προπονητή μας, γιατί μετά από ένα 0-10 σε δύο παιχνίδια, είναι πολύ λίγοι αυτοί οι άνθρωποι που μπορούν να δώσουν ισορροπία σε μια ομάδα και να την οδηγήσουν στην επιτυχία».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey