Διευκρινίσεις του Παν. Βέτσικα, αιρετού στο ΠΥΣΔΕ

Για τις υπεραριθμίες και πώς οι 165 έγιναν…τρεις

02/06/2017 - 19:00 Ενημερώθηκε 02/06/2017 - 10:46

Με αφορμή το ρεπορτάζ του «Ε» για τις αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ Λέσβου σε σχέση με τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς, ο αιρετός στο όργανο από την «Αυτόνομη Πρωτοβουλία», Παναγιώτης Βέτσικας, μάς έστειλε και δημοσιεύουμε τα εξής, διευκρινίζοντας την πρόταση που κατέθεσε στο ΠΥΣΔΕ:

 

«Κύριε Διευθυντά,

Μετά την καταγραφή της κατάστασης των οργανικών πλεονασμάτων (165 όπως ορίζει σαφώς ο νόμος) και κενών (54) στα σχολεία της Λέσβου και Λήμνου, το ΠΥΣΔΕ (υπηρεσιακό συμβούλιο) διαπίστωσε ότι 3 μόνο εκπαιδευτικοί ζήτησαν με αίτηση τους να κάνουν χρήση του δικαιώματος της υπεραριθμίας και να διεκδικήσουν νέα οργανική θέση. Κατόπιν αυτού το συμβούλιο αποφάσισε να ονοματίσει μόνο αυτούς τους 3 από τους 165, μετά από δική μου πρόταση, για να σταματήσει η εκμετάλλευση του θέματος.

Ποιες είναι λοιπόν οι αλήθειες γύρω από το θέμα!

1ον: Τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς δεν τους αποφασίζουν τα ΠΥΣΔΕ αλλά ο νόμος: Άρθρο 14 του Π.Δ. 50/1996, όπως το άρθρο αυτό έχει τροποποιηθεί ή συμπληρωθεί μεταγενέστερα με το άρθρο 12 του Π.Δ.100/1997.

2ον: Ο νομοθέτης μιλάει για άρση και ρύθμιση της υπεραριθμίας και μόνο αν ο εκπαιδευτικός το επιθυμεί. Ποτέ και κανένας δεν μπορεί να μετακινήσει τον υπεράριθμο εκπαιδευτικό από την θέση του αν δεν το επιθυμεί και δεν εκδηλώσει την επιθυμία του με αίτηση του. Γι’ αυτό και σε περίπτωση που το επιθυμούν περισσότεροι του ενός, προηγείται ο παλαιότερος και ο έχων τα περισσότερα μόρια.

3ον: Ο υπεράριθμος εκπαιδευτικός είναι προσωρινός. Είναι μια στιγμιαία αποτύπωση της κατάστασης και αν στο σχολείο του συμπληρώνει τις ώρες διδασκαλίας του δεν χρειάζεται να ασχοληθεί περαιτέρω.

4ον: Πρέπει να υπάρχει πίνακας με τα ονοματεπώνυμα των υπεράριθμων εκπαιδευτικών; Φυσικά για να μπορέσουν να κάνουν χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων των νόμων που σας επισυνάπτω. Αυτό έχει δύο στάδια:

α) τώρα προκειμένου να πάρουν ένα άλλο οργανικό κενό που τους ενδιαφέρει

β) αργότερα να διεκδικήσουν ένα καλύτερο λειτουργικό (πραγματικό) κενό στο επόμενο στάδιο και στο οποίο και πάλι προηγούνται. Δυστυχώς αυτό το τελευταίο δεν το γνωρίζουν πολλοί εκπαιδευτικοί.

5ον: Πρέπει να ανησυχούν οι υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί; ΟΧΙ. Όλοι οι νόμοι τους προστατεύουν και δεν υπάρχει ούτε καν υπόνοια σε νόμο για το αντίθετο». 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey