Αιχμές Παπαρίσβα με αποδέκτες

24/10/2021 - 11:00

Από τον πρώην πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Παν. Παπαρίσβα, λάβαμε μια λιτή περιεχομένου επιστολή, που αναφέρεται στις ξεχασμένες πινακίδες του επαρχιακού οδικού δικτύου, αλλά και γενικότερα στην οδική ασφάλεια, θέμα που προφανώς θα πρέπει να απασχολήσει σε βάθος όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και αρχές. Να τι σημειώνει:

«Κύριε Διευθυντή,

Με ιδιαίτερα δυσάρεστα συναισθήματα, διαπιστώνουμε το τελευταίο διάστημα, την διάθεση της τροχαίας να την «στήνει» μετά από ξεχασμένες πινακίδες του επαρχιακού οδικού δικτύου και να βεβαιώνει παραβάσεις για «υπερβολική ταχύτητα». Οι πινακίδες αυτές αφορούν εξωπραγματικά χαμηλά όρια και μπήκαν στις θέσεις αυτές, στην διάρκεια κατασκευής ή επισκευής των δρόμων και έμειναν γιατί δεν βρέθηκε κανείς μέχρι τώρα, να εκπονήσει και να εφαρμόσει μία μελέτη εξορθολογισμού των πινακίδων που υπάρχουν στο οδικό μας δίκτυο.

Ακόμα είναι πολύ χρήσιμο να γνωρίζουμε, περισσότερο δε οι αρμόδιες υπηρεσίες , όπως η Τροχαία, ότι τα ατυχήματα και τα δυστυχήματα, δεν προλαμβάνονται με αυτό τον τρόπο, ο οποίος δείχνει εισπρακτικά χαρακτηριστικά. Η κουβέντα βέβαια για την οδική ασφάλεια δεν μπορεί να γίνει μέσα από μία επιστολή, η προσέγγιση όμως με τον τρόπο αυτό είναι απόλυτα λάθος».

Και επειδή το θέμα αυτό με τα τροχαία δυστυχήματα είναι μείζον, αφού κάθε χρόνο θρηνούμε ανθρώπινα θύματα, μήπως και με αφορμή τις παραπάνω επισημάνσεις του Π. Παπαρίσβα, είναι χρήσιμο να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις και διορθώσεις επί της ουσίας του ζητήματος που αφορά την οδική ασφάλεια και όχι «εισπρακτικού» χαρακτήρα κινήσεις, όπως συμβαίνει πολύ συχνά, χάριν των πρόσκαιρων εντυπώσεων, όταν το θέμα αυτό έρχεται στην επικαιρότητα με ένταση, μετά από κάποιο τραγικό συμβάν;

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey