Συμβαίνει τώρα - συνεχής ενημέρωση (φωτορεπορτάζ)

Σε ύφεση η πυρκαγιά πάνω από το αεροδρόμιο

18/06/2014 - 18:42

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ωρα 21.50.Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Το έργο της πυρόσβεσης συνεχίζεται από ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που παραμένουν στην περιοχή. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζονται οι τελευταίες μικρές εστίες, ενώ σημειώνονται και αρκετές  αναζωπυρώσεις. Αργά το απόγευμα στην από αέρος κατάσβεση συνέδραμε και δεύτερο ελικόπτερο το οποίο σταθμεύει στη Σάμο.  Δραματικός ο απολογισμός τις καταστροφικής λαίλαπας με τα καμμένα στρέμματα πευκοδάσους να μετρώνται σε εκατοντάδες.

Ώρα 18.23. Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή του αεροδρομίου. Οι τελευταίες πληροφορίες από το μέτωπο της φωτιά αναφέρουν ότι έχει φύγει πάνω από τον περιφερειακό δρόμο που περνάει πίσω αεροδρόμιο Μυτιλήνης και φθάνει ως την Αγία Μαρίνα.

Ώρα 16.42. Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, μεγάλου αριθμού εθελοντών και κατοίκων της περιοχής είχε ως αποτέλεσμα πριν από λίγο να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά. Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές γίνονταν προσπάθειες να κατασβεστούν τρεις μικροεστίες.

Ώρα 16.17. Συνεχίζεται με αμείωση ένταση ως αυτή την ώρα η πυρκαγιά που κατακαίει δασική έκταση πάνω από το αεροδρόμιο Μυτιλήνη. Ως τις 4.10 το απόγευμα για την κατάσβεση της είχαν ενεργοποιηθεί δύο αεροσκάφη τύπου Canadair, ένα ελικόπτερο και μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών οχημάτων. Ως αυτή την ώρα η φωτιά δεν είχε τεθεί υπό έλεγχο παρότι η ένταση των ανέμων ήταν χαμηλή. Η πυρκαγιά δεν έχει πλησιάσει κατοικημένες περιοχές. 

Ώρα 14.45. Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή σε δασική περιοχή κοντά στον Αερολιμένα Μυτιλήνης. Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη έχει σπέυσει στην περιοχή με επικεφαλής της επιχείρησης τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Λευτέρη Ελευθεριάδη. Αδιευκρίνηστα παραμένουν τα αίτια της πυρκαγιάς μέχρι αυτή τη στιγμή. Στην περιοχή  πνέει αυτή τη στιγμή Νοτιοδυτικός άνεμος εντάσεως 3-4 μποφόρ. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey