Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την νέα δομή και τους ελέγχους για κορονοϊό

Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ: «Υγειονομική νάρκη, έτοιμη να εκραγεί.»

21/09/2020 - 23:21 Ενημερώθηκε 21/09/2020 - 23:21

«Η υγειονομική βόμβα που υπήρχε στη Μόρια όχι μόνον δεν εξουδετερώθηκε αλλά μεταφέρθηκε στη νέα δομή και είναι έτοιμη να εκραγεί» αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ, με αφορμή την ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σχετικά με τους πρόσφυγες και μετανάστες που «φιλοξενούνται» στη νέα δομή του Καρά Τεπέ. «Πέρα από τους 243  νοσούντες – ποσοστό πάνω από 3% των ελεγχθέντων – υπάρχουν και 2.334 παιδιά κάτω των 10 ετών που δεν έχουν ελεγχθεί, που είναι πολύ πιθανόν κάποια από αυτά να είναι φορείς και που κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα στη δομή.» αναφέρει η ανακοίνωση.

Επιπλέον σημειώνεται ότι η λεσβιακή κοινωνία, που ήταν ήδη υπερκορεσμένη πριν τη φωτιά στη Μόρια και που γι αυτό το λόγο είχαν παρθεί πρόσθετα μέτρα για το νησί, εξακολουθεί να δίνει καθημερινά κρούσματα, ενώ χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός πως σήμερα – πρώτη μέρα που το κουδούνι χτύπησε στα σχολεία του νησιού – παρουσιάστηκε κρούσμα σε εκπαιδευτικό. «Όλα δείχνουν πως η κοινωνία του νησιού μας κάθεται πάνω σε μία υγειονομική νάρκη, έτοιμη να εκραγεί.» σημειώνεται επιπλέον

Τα αιτήματα

Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση της Ν.Δ. αλλά και στους τοπικούς θεσμούς, τους Δήμους και την Περιφέρειας  και τους καλεί να αναλάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προφυλάξουν από τα χειρότερα τη λεσβιακή κοινωνία, τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Αναλυτικότερα η τομεακή επιτροπή απαιτεί:

  1. Άμεση πρόσληψη του απαραίτητου υγειονομικού προσωπικού και ενίσχυση με την υποδομή που απαιτείται για να κάνουν όπως πρέπει τη δουλειά τους
  2. Άμεση χορήγηση στις υγειονομικές μονάδες του νησιού επαρκών τεστ rapid για να κάνουν επαναλαμβανόμενες εξετάσεις σε όλους τους υγειονομικούς, την εκπαιδευτική κοινότητα, τους εργαζόμενους σε μεγάλους εργασιακούς χώρους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.
  3. Επαναλαμβανόμενες εξετάσεις σε όλες τις προνοιακές δομές και τις δομές υπερηλίκων.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey