Ο Β. Μουζάλας στην «εκπαίδευση» διοικητών που οργανώνει το Υπουργείο Υγείας

«Χρήσιμο το συνέδριο για τη διοίκηση των νοσοκομείων»

03/07/2014 - 17:21

Χρήσιμο χαρακτήρισε στην εφημερίδα μας ο διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Βασίλης Μουζάλας, το συνέδριο στο οποίο συμμετείχε το περασμένο Σάββατο, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας,

Χρήσιμο χαρακτήρισε στην εφημερίδα μας ο διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Βασίλης Μουζάλας, το συνέδριο στο οποίο συμμετείχε το περασμένο Σάββατο, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, κατά την έναρξη των εργασιών του Προγράμματος «Εκπαίδευση Διοικητών Υγειονομικών Περιφερειών και Νοσοκομείων».

«Πρόκειται ουσιαστικά για γνώσεις management του νοσοκομείου, τις οποίες πρέπει να κατέχει κάθε διοικητής και αποδεικνύονται ιδιαίτερα χρήσιμες», ανέφερε.

Στο πρόγραμμα απηύθυνε χαιρετισμό ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, και συμμετείχαν, εκτός των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Υγείας και των διοικήσεων, ο συντονιστής της Πρωτοβουλίας «Υγεία εν Δράσει», Χρυσόστομος Γούναρης, ο ειδικός σύμβουλος του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, Dirk Horemans, καθώς και ο καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Δημήτρης Μπουραντάς. Στο πλαίσιο του εν λόγω Προγράμματος θα γίνουν ακόμα τέσσερα σεμινάρια βελτίωσης των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού του τομέα υγείας και ιδιαίτερα των ανώτερων στελεχών, στους τομείς της ηγεσίας, της οικονομικής διαχείρισης, του λειτουργικού μάνατζμεντ υπηρεσιών υγείας, καθώς και της επικοινωνίας.

Έχοντας ως θεματική την «Ηγεσία και διαχείριση αλλαγών», το σεμινάριο, σύμφωνα με το Β. Μουζάλα, θεωρήθηκε υψίστης σημασίας και σπουδαιότητας για την περαιτέρω ενίσχυση και υποστήριξη της αποστολής των διοικητών που αφορά στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας προς όφελος των πολιτών.

Η διασφάλιση της βιωσιμότητας του συστήματος υγείας επιτυγχάνεται μέσω της βελτίωσης της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας των μονάδων του συστήματος. Με γνώμονα αυτό, δομήθηκε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με στόχο να εφοδιάσει τα ανώτερα στελέχη της διοίκησης με τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της σύγχρονης λειτουργίας των νοσοκομείων.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν καταξιωμένοι και διεθνώς αναγνωρισμένοι Έλληνες και ξένοι καθηγητές στον τομέα της υγείας και του μάνατζμεντ, αλλά και εμπειρογνώμονες σε θέματα διοίκησης από τον ιδιωτικό τομέα.

Πέντε άξονες

Στο χαιρετισμό του, ο υπουργός Υγείας έθεσε τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014 - 2020. Αυτές εντοπίζονται στην ανάπτυξη του δικτύου της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ΠΕΔΥ), στη διοικητική αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ, των νοσοκομείων και των λοιπών εποπτευόμενων φορέων, την καθολική κάλυψη της υγείας του πληθυσμού για την κάλυψη των ανασφάλιστων, όχι μόνο πια σε νοσοκομειακό επίπεδο, αλλά συνολικά τη φαρμακευτική τους κάλυψη και εκτός νοσοκομείου, και τέλος στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ΕΣΥ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey