Τέσσερις νέοι γιατροί στο Βοστάνειο

Αναζητούνται ακόμα εννιά

03/06/2014 - 14:18

Σε προσλήψεις τεσσάρων επικουρικών γιατρών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης προχώρησε το Υπουργείο Υγείας την περασμένη εβδομάδα.

Σε προσλήψεις τεσσάρων επικουρικών γιατρών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης προχώρησε το Υπουργείο Υγείας την περασμένη εβδομάδα. Οι θέσεις που είχαν προκηρυχτεί, ήταν συνολικά 13 και προορίζονταν μεταξύ άλλων και για τον Άι-Στράτη και τη Λήμνο. Εν τούτοις, μόνο τέσσερις γιατροί ανταποκρίθηκαν, κι αυτοί, για το Βοστάνειο, ενώ σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου τις επόμενες μέρες θα επαναπροκηρυχθούν θέσεις για τη Λήμνο και τον Άι-Στράτη, ώστε «να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους δεν υπέβαλαν αίτηση».

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης θα ξεκινήσουν να υπηρετούν μέσα στον Ιούνιο, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Υγείας, ο γιατρός με γνώσεις ακτινοδιαγνωστικής Νικόλαος Γλεντής, ο νευροχειρουργός Πέτρος Σουρτζής, ο ορθοπαιδικός Βασίλειος Μάνδαλος και ο ουρολόγος Βασίλης Παπαδόπουλος.

Στις 15 Απριλίου ανακοινώθηκε με ΦΕΚ η πρόσκληση ενδιαφέροντος γιατρών προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ιατρικής περίθαλψης. Αναφορικά με το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, προκηρύχτηκαν μία θέση γιατρού με την ειδικότητα της Ακτινοδιαγνωστικής (με γνώση μαγνητικού τομογράφου), μία θέση νευρολόγου, μία θέση νευροχειρουργού, μία ορθοπαιδικού, μία ουρολόγου, μία πΠνευμονολόγου, μία ψυχιάτρου και μία παθολόγου. Για το Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Λήμνου προκηρύχθηκαν δύο θέσεις γενικών γιατρών ή παθολόγων, μία θέση νεφρολόγου και μία παθολόγου και για το Περιφερειακό Ιατρείο Αγίου Ευστρατίου, μία θέση γενικού γιατρού ή παθολόγου.

Ειδικά για τη θέση του γιατρού με την ειδικότητα της Ακτινοδιαγνωστικής, ο Β. Μουζάλας εκτιμά ότι έρχεται την κατάλληλη στιγμή, καθώς μέσα στον Ιούλιο υπολογίζεται η έλευση του μαγνητικού τομογράφου. Επιπρόσθετα τονίζει στο «Ε» ότι όταν προσληφθεί παθολόγος ή γενικός γιατρός στον Άι-Στράτη, τότε δε θα υπάρχει πρόβλημα με τις μετακινήσεις. Αυτό, όμως, αποτελεί και το μελανό σημείο το οποίο έχουν κατά καιρούς επισημάνει οι συνδικαλιστές γιατροί τού ΕΣΥ. Μπορεί ο μισθός του γιατρού στην παραμεθόριο να είναι υψηλότερος από ό,τι σε άλλα μέρη της Ελλάδας, εν τούτοις, όπως υπογραμμίζει η Ένωση Γιατρών, έχει «πετσοκοπεί» κατά 90% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey