Το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου για τα προβλήματα Υγείας στη Λέσβο

Και επιστολή στον Άδωνι Γεωργιάδη

28/06/2013 - 14:52

Έγγραφο στο οποίο θα αναφέρονται όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη Λέσβο όσον αφορά στον τομέα της Υγείας και στο οποίο θα ζητούνται άμεσες λύσεις σε αυτά, πρόκειται να σταλεί στη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, μετά από την ομόφωνη απόφαση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου προχθές το βράδυ.

Έγγραφο στο οποίο θα αναφέρονται όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη Λέσβο όσον αφορά στον τομέα της Υγείας και στο οποίο θα ζητούνται άμεσες λύσεις σε αυτά, πρόκειται να σταλεί στη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, μετά από την ομόφωνη απόφαση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου προχθές το βράδυ.

Παράλληλα, πρόκειται να συσταθεί επιτροπή από φορείς του τόπου, η οποία θα επισκεφθεί τον υπουργό, αλλά και θα παρακολουθεί τα συγκεκριμένα ζητήματα.
 
Πρώτο στη λίστα των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν η Υγεία, η υποβάθμισή της και πιο συγκεκριμένα τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο νησί. Για το συγκεκριμένο ζήτημα παρέστησαν στην αίθουσα συνεδριάσεων και μίλησαν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, Παναγιώτης Προβέτζας, και ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου, Δημοσθένης Ανδρεάδης.

Η λήξη της συζήτησης βρήκε το σώμα να αποφασίζει ομόφωνα, μετά από πρόταση του δημάρχου Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσου, να σταλεί έγγραφο, τη σύνταξη του οποίου θα επιμεληθούν οι πρόεδροι των δύο Συλλόγων.

Τα προβλήματα…
Τόσο ο κ. Προβέτζας όσο και ο κ. Ανδρεάδης κατά τις εισηγήσεις τους έκαναν αναφορά στα προβλήματα λειτουργικότητας που αντιμετωπίζει λόγω έλλειψης υγειονομικών υλικών το Νοσοκομείο Μυτιλήνης και κυρίως το Ορθοπαιδικό Τμήμα, εξ αιτίας της μη αναμόρφωσης του προϋπολογισμού. Ακόμη μίλησαν για τις περικοπές στα κονδύλια, καθώς και για τις ελλείψεις γιατρών, που έχουν ως αποτέλεσμα να παρουσιάζονται προβλήματα στα προγράμματα των εφημεριών. Επεσήμαναν ότι ελλείψεις παρουσιάζονται και στους νοσηλευτές, τους οδηγούς ασθενοφόρων, τους τραπεζοκόμους κ.α.. Αναφορά έκαναν και στους αγροτικούς ιατρούς και στα άδεια περιφερειακά ιατρεία, που πολλαπλασιάζονται καθώς οι γιατροί δε δείχνουν ενδιαφέρον για τις συγκεκριμένες θέσεις - για οικονομικούς κυρίως λόγους και συγκεκριμένα λόγω μείωσης μισθών.

Λόγος έγινε και για το νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, που παρά τις δεσμεύσεις των αρμοδίων ότι θα γίνουν κάποιες τροποποιήσεις και θα ενταχθεί σε αυτόν το Ογκολογικό Τμήμα, ακόμη δεν έχει γίνει καμμία ενέργεια, γεγονός που προκαλεί ανησυχίες. Επιπλέον διατυπώθηκε, μεταξύ άλλων, ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των ανασφάλιστων πολιτών λόγω της ανεργίας, όπως και το ποσοστό συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα.

«Κατάρρευση της Υγείας»
Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου μίλησαν για κατάρρευση του συστήματος Υγείας, με την πλειονότητα των πολιτών να μην έχει πρόσβαση σε αυτή για οικονομικούς κυρίως λόγους.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της παράταξης «Λέσβος, Δημιουργική πορεία», Παντελής Πατερέλλης, μίλησε για επιστροφή σε καταστάσεις που εμφανίζονταν πριν από πολλά χρόνια, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το καθεστώς που έχει δημιουργηθεί σε ένα ζήτημα που έχει να κάνει με την υγεία των πολιτών.

Το μέλος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Ντίνα Κοτζαδημητρίου κατά την τοποθέτησή της είπε ότι δεν υπάρχει βούληση των αρμοδίων ούτως ώστε να γίνουν οι πρέπουσες αλλαγές και να βρεθούν λύσεις στα ζητήματα. Ακόμη τόνισε ότι δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι του νησιού που δεν έχουν χρήματα να δώσουν για τη συμμετοχή στα φάρμακά τους ή ακόμα και για να κατέβουν στο Νοσοκομείο να κάνουν εξετάσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι δηλώσεις τού επικεφαλής της παράταξης «Αλλαγή Πορείας», Γιώργου Πάλλη, που μεταξύ άλλων χαρακτήρισε απαράδεκτη την πολιτική που εφαρμόζεται στον τομέα της Υγείας.

Η λήξη της συζήτησης βρήκε το δήμαρχο Λέσβου να μιλά για πλήρη κατάρρευση του συστήματος Υγείας, που αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας. Βέβαια υπογράμμισε ότι οι δυνατότητες που έχει το Δημοτικό Συμβούλιο για να αντιμετωπίσει το μεγάλο αυτό θέμα, είναι περιορισμένες. Ωστόσο έκανε τη συγκεκριμένη πρόταση, για αποστολή εγγράφου και σύσταση επιτροπής, ευελπιστώντας ότι με την αλλαγή που έγινε στην ηγεσία του Υπουργείου, μπορεί να επανεξεταστούν και να λυθούν τα ζητήματα που παρουσιάζονται στο νησί.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey