Φοιτητική Ομάδα Τάνγκο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη

Ομαδικό πνεύμα και αγάπη για το χορό!

25/10/2013 - 15:32

Μια νέα φοιτητική ομάδα πολιτισμού, την ύπαρξη της οποίας λίγοι γνωρίζουν μέχρι στιγμής, λειτουργεί στη Μυτιλήνη. Πρόκειται για τη Φοιτητική Ομάδα Τάνγκο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η οποία δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2011 και φέτος φιλοδοξεί να προσελκύσει ακόμη περισσότερα μέλη. Προϋπόθεση, το ομαδικό πνεύμα και η αγάπη για το χορό!

Μια νέα φοιτητική ομάδα πολιτισμού, την ύπαρξη της οποίας λίγοι γνωρίζουν μέχρι στιγμής, λειτουργεί στη Μυτιλήνη. Πρόκειται για τη Φοιτητική Ομάδα Τάνγκο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η οποία δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2011 και φέτος φιλοδοξεί να προσελκύσει ακόμη περισσότερα μέλη. Προϋπόθεση, το ομαδικό πνεύμα και η αγάπη για το χορό!

Θέατρο, χοροί παραδοσιακοί και σύγχρονοι, φωτογραφία, αστρονομία, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είχε μέχρι και προσφάτως φοιτητικές ομάδες για πάρα πολλά διαφορετικά αντικείμενα, πολιτιστικά και μη. Ωστόσο, λίγοι μόνο ξέρουν τη Φοιτητική Ομάδα Τάνγκο, που λειτουργεί τα δύο τελευταία χρόνια στο Χατζηγιάννειο Κτήριο, όπως και σχεδόν όλες οι υπόλοιπες.

Η ιστορία…
Η Ομάδα δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2011, από τους φοιτητές του Τμήματος Περιβάλλοντος Αριστονίκη Τζουσμανοπούλου και του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας Παύλο Γκραντούνη, που ήταν ήδη μέλη της ομάδας «TangoLesvos».

«Θέλαμε να δούμε να χορεύει και πιο νέος κόσμος, αφού ήμασταν οι μόνοι φοιτητές στο “TangoLesvos”», λένε στο «Ε». «Ένας φίλος μάς έδωσε την ιδέα, λέγοντάς μας ότι υπάρχουν κι άλλες αντίστοιχες φοιτητικές ομάδες στην Ελλάδα.»

Όταν ξεκίνησε η Ομάδα, οι δύο τους ανέλαβαν το ρόλο των «δασκάλων» στα μαθήματα που γίνονταν δύο φορές την εβδομάδα, για μία ώρα την κάθε φορά. Παρ’ όλο, ωστόσο, που στην αρχή είχε πολύ κόσμο, με τον καιρό αυτό «έπεσε». Η ομάδα ωστόσο συνέχισε τη δουλειά της και πέρυσι, με τον ίδιο κόσμο και με «δασκάλους» τον Παύλο Γκραντούνη και την επίσης φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χριστίνα Παπαδοπούλου. Οι παλιοί βοηθούσαν τους καινούργιους που συμμετείχαν στις πράκτικες, αλλά η συμμετοχή δεν αυξήθηκε ιδιαίτερα, παρ’ ότι τον περασμένο Δεκέμβριο η Ομάδα συμμετείχε μαζί με την ομάδα «TangoLesvos» και σε ταξίδι στη Σμύρνη για τον τοπικό «Μαραθώνιο Τάνγκο».

… και το φέτος
Για το λόγο αυτό, η απόφαση που πάρθηκε στις δύο συναντήσεις των μελών που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στο Χατζηγιάννειο, ήταν το να μην έχουν οι συναντήσεις τη μορφή «μαθήματος» με σχέση δασκάλου - μαθητή.

«Είδαμε ότι αυτό δε δούλευε πολύ καλά και δεν υπήρχε ενδιαφέρον, οπότε είπαμε να κάνουμε πράκτικες, ώστε να έχουν όλοι την ευθύνη και να ενδιαφέρονται όλοι για όσα γίνονται, βοηθώντας ο ένας τον άλλον», λένε οι φοιτητές. «Είμαστε ήδη 15 άτομα, κάναμε ήδη δύο συναντήσεις και προς το παρόν χορεύουμε μεταξύ μας οι παλιοί των προηγούμενων χρόνων και αν έρθει καινούργιος κόσμος, του δείχνουμε τα βήματα του χορού. Όταν γίνεται πράκτικα, οι φοιτητές που έρχονται, μαθαίνουν από μόνοι τους βλέποντας εμάς. Το κάνουμε δηλαδή με την προοπτική ότι έχουν κάποιον που τους βοηθάει, όποιος και να είναι αυτός.»

Οι πράκτικες γίνονται κάθε Τρίτη από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ και κάθε Τετάρτη από τις 9 έως τις 12 το βράδυ. Παράλληλα, όταν υπάρχει λόγος - όταν δηλαδή δε γίνεται κάποια εβδομάδα κάτι αντίστοιχο από άλλη ομάδα τάνγκο της πόλης -, η Φοιτητική Ομάδα Τάνγκο κάνει και μιλόνγκες.

Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6983-440220. Τονίζουμε ότι η συγκεκριμένη Ομάδα απευθύνεται μόνο σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey