Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρουσίασης της συλλογής του Μουσείου Τεριάντ σε μαθητές δημοτικών σχολείων της Λέσβου, υλοποιείται το τελευταίο διάστημα με έγκριση του διοικητικού συμβουλίου του Μουσείου.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε μετά από σχετική πρόταση που υπέβαλε στο συμβούλιο ο διευθυντής του Μουσείου, Κώστας Μανιατόπουλος. Ο ίδιος επισκέπτεται σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Λέσβου και μέσα από εκπαιδευτικές εικαστικές δραστηριότητες, φέρνει τους μαθητές σε γνωριμία με ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.
Έχουν ήδη γίνει παρουσιάσεις των έργων της συλλογής Τεριάντ και των δημιουργών τους σε πολλά σχολεία μέσα στη Μυτιλήνη και στα γύρω από αυτή χωριά, με μεγάλη ανταπόκριση από τους μαθητές, ενώ ο κύκλος τους θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος της σχολικής χρονιάς, με το σκεπτικό από το επόμενο έτος το πρόγραμμα να «αγκαλιάσει» και τα περιφερειακά σχολεία της Λέσβου.
Σημειώνεται πως, όπως έχει ανακοινωθεί και στο παρελθόν, το Μουσείο - Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη-Tériade θα παραμείνει κλειστό μέχρι και την άνοιξη του 2013, για τις ανάγκες των εργασιών επισκευής, εκσυγχρονισμού, διαρρύθμισης και προσθήκης χώρων. Το έργο περιλαμβάνει πλήρη μουσειολογική και μουσειογραφική μελέτη επανέκθεσης των έργων της συλλογής, τα οποία προβλέπεται να τύχουν ειδικής συντήρησης.