Γιατί υποψήφιος;

ΠΑΥΛΗΣ Ευάγγελος

16/05/2014 - 15:27

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ΝΙΚΟ ΚΟΥΡΤΖΗ και το συνδυασμό «Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λέσβου»

Γιατί υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος;
«Πριν λίγους μήνες, μια μικρή ομάδα νέων Λέσβιων πολιτών αποφάσισε να κάνει ένα μεγάλο βήμα: να εργαστεί για το μέλλον του τόπου της μέσω της συμμετοχής της στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είμαι μέλος αυτής της ομάδας από το ξεκίνημά της. Αποτασσόμαστε τις παλαιο- ή νεο- κομματικές πρακτικές και στέκουμε μακριά από οργανωμένα κομματικά κέντρα, σχήματα ή πολιτικές. Ένα όνομα, χίλιες εικόνες: “Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λέσβου”».

Γιατί με την «Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λέσβου»;
«Γιατί έχουμε ανάγκη από ελεύθερη και συγκροτημένη σκέψη. Γιατί η αυτοδιοίκηση πρέπει να απεξαρτηθεί από τα κόμματα. Γιατί πρέπει να σταματήσει η ανακύκλωση των ίδιων επαγγελματιών πολιτευτών που έχουν αποδείξει την ανεπάρκειά τους, και να αναλάβουν οι ενεργοί πολίτες. Γιατί έχουμε γεμίσει από εκλογοεμφανιζόμενους πολιτευτές που ποτέ τους δεν ενδιαφέρθηκαν εμπράκτως για τα “κοινά” ως πολίτες (πέρα από τα “κομματικά” ή “εκλογικά” τους). Γιατί πρέπει να προχωρήσουμε με όραμα και σχέδιο… όχι με ονόματα, γνωριμίες, γενικολογίες και λαϊκίστικες υποσχέσεις. Γιατί πρέπει να χτίσουμε το “αύριο” όχι μέσα από οικονομικούς και καταναλωτικούς όρους, αλλά μέσα από τους αθάνατους στίχους του μεγάλου Κώστα Ουράνη: “οι Δον Κιχώτες παν μπροστά και οι Σάντσοι ακολουθάνε”».

Ποιο ιεραρχείτε ως το σημαντικότερο πρόβλημα για το Δήμο Λέσβου;
«Ως ουμανιστής, θεωρώ ότι όλα ξεκινάνε και καταλήγουν στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος, ως μέλος μιας οργανωμένης κοινότητας, αποκτάει την ιδιότητα του “πολίτη”. Πολίτης δεν είναι ο κάτοικος, ούτε ο ψηφοφόρος, αλλά εκείνος που μετέχει στα κοινά, η πρώτη ύλη της Πολιτείας. Πρωτίστως, λοιπόν, έχουμε ανάγκη από Πολίτες που σέβονται και τιμούν την ιδιότητά τους. Παράλληλα, όμως, και επειδή αυτά είναι αλληλοεξαρτώμενα, έχουμε ανάγκη από μια δημοτική αρχή που να εμπνέει τους πολίτες (όχι να τους διχάζει, ούτε να μένει απαθής). Μια τέτοια δημοτική αρχή δεν μπορεί να χτιστεί από φθαρμένα υλικά, ούτε από κομματικούς μηχανισμούς. Για πρώτη φορά (το τονίζω αυτό) η Λέσβος έχει την επιλογή να κάνει ένα μεγάλο και ελεύθερο βήμα μπροστά».

Ποιο χαρακτηριστικό θεωρείτε απαραίτητο για ένα δημοτικό σύμβουλο;
«Δε φτάνει ένα. Ως προς το χαρακτήρα του: το ήθος, την αυτογνωσία, την αίσθηση του δικαίου και την πραγματική διάθεση προσφοράς. Ως προς τα προσόντα του: τη γνώση και την εξειδικευμένη εμπειρία. Ας κοιτάξουμε εκεί που πραγματικά θέλουμε να πάμε, αλλιώς θα πάμε πάλι εκεί που (μας βάζουν να) κοιτάμε…»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey