ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το Φωτή Ξύδα και τον «Αδέσμευτο Συνδυασμό για τη Λέσβο»

«Μπορεί η νέα δημοτική αρχή να είναι πολύ καλύτερη»

16/05/2014 - 15:21

Μεγαλωμένος στον Πολιχνίτο και τη Βρίσα, ο γεωπόνος Στρατής Καραγεωργίου λειτουργεί για πάνω από 15 χρόνια στη Μυτιλήνη γραφείο για γεωργικές και περιβαλλοντικές μελέτες, ενώ ασχολείται και με τις καταπολεμήσεις εντόμων και τρωκτικών.

Μεγαλωμένος στον Πολιχνίτο και τη Βρίσα, ο γεωπόνος Στρατής Καραγεωργίου λειτουργεί για πάνω από 15 χρόνια στη Μυτιλήνη γραφείο για γεωργικές και περιβαλλοντικές μελέτες, ενώ ασχολείται και με τις καταπολεμήσεις εντόμων και τρωκτικών.

Ενδιαφέρεται για τα κοινά απ’ τα μαθητικά του χρόνια, ενώ ως φοιτητής διετέλεσε υπεύθυνος Κινητοποιήσεων της ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ., γενικός γραμματέας τής ΟΝΝΕΔ Πεδίου Άρεως και μέλος της Γραμματείας Συνδικαλιστικού - Αγροτικού τής ΟΝΝΕΔ. Απ’ τις τελευταίες, μάλιστα, εσωκομματικές εκλογές στη Ν.Δ., είναι πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου.

Ακόμη έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Αιγαίου τού ΓΕΩΤΕΕ και απ’ το 2006 εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος, αρχικά Πολιχνίτου και στη συνέχεια Λέσβου. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Κατωτριάτου, γεωλόγο-περιβαλλοντολόγο, υπάλληλο του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, και έχει μια κόρη.

Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, επισημαίνει πως η Ν.Δ. προσπάθησε για τη διάσπαση του Δήμου, εξαίρει τις ικανότητες του Φωτή Ξύδα, τον οποίο χαρακτηρίζει ως το μόνο υποψήφιο που έχει τα προσόντα να διοικήσει το Δήμο Λέσβου, αναφέρεται στις αναγκαίες παρεμβάσεις για την εκλογική περιφέρεια του Πολιχνίτου, όπου και είναι υποψήφιος, κι εκφράζει την πεποίθησή του πως η νέα δημοτική αρχή μπορεί να είναι καλύτερη απ’ την απερχόμενη.

Συμμετέχετε στις αυτοδιοικητικές εκλογές στον ενιαίο Δήμο Λέσβου για δεύτερη φορά. Θεωρείτε ότι μπορεί αυτή η νέα περίοδος του «Καλλικράτη» να είναι καλύτερη απ’ την πρώτη; Πώς είναι εφικτό κάτι τέτοιο;
«Αυτό που θα έπρεπε να γίνει, είναι η διάσπαση του Δήμου Λέσβου. Η Ν.Δ. το προσπάθησε, αλλά δεν έχει σήμερα τους 151 βουλευτές που απαιτούνται για να το κατορθώσει. Στην προσπάθεια αυτή, δε βρέθηκαν άλλα πολιτικά κόμματα που να στηρίξουν ενεργά τη διάσπαση.

Πιστεύω όμως ότι εκτός του “Καλλικράτη”, σημαντικό πρόβλημα για τη Λέσβο ήταν η δημοτική αρχή του κ. Βουνάτσου. Για να διοικηθεί ο τεράστιος Δήμος Λέσβου, απαιτείται συντονισμός των προσώπων και αποκέντρωση εξουσιών.

Ο κ. Βουνάτσος δεν μπορούσε να συντονίσει τους αντιδημάρχους του, συγκέντρωσε όλες τις εξουσίες, τους υπαλλήλους, τα μηχανήματα, στη Μυτιλήνη. Τα τοπικά συμβούλια των χωριών δεν είχαν αρμοδιότητες, δεν είχαν χρήματα για τα άμεσα έξοδα που εμφανίζονταν. Οι αντιδήμαρχοι διαφωνούσαν συνεχώς μεταξύ τους, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής ανεξαρτητοποιήθηκαν. Ήταν επόμενο να δημιουργηθεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση στο νησί μας.

Θέλω να τονίσω εδώ ότι το “δεν έχω χρήματα” που συνέχεια έλεγε ο κ. Βουνάτσος, δεν είχε καμμία δόση αλήθειας, ή καλύτερα ήταν τόσο αληθινό, όσο και το δημοψήφισμα που θα έκανε για το σπάσιμο του Δήμου και ποτέ δεν πραγματοποίησε. Ο Δήμος Λέσβου έχει χρήματα για να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα των πολιτών του, την καθαριότητα, το φωτισμό, την αγροτική οδοποιία κ.ά.. Πραγματικά, λόγω κρίσης, δεν έχει χρήματα για να κάνει μεγάλα έργα· ο μοναδικός τρόπος για να τα κάνει αυτά, είναι μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Έτσι, για να απαντήσω ευθέως στην ερώτησή σας, ναι, μπορεί η νέα δημοτική αρχή να είναι πολύ καλύτερη από την πρώτη, αρκεί να αποτελείται από άτομα που μπορούν να διοικήσουν και ενδιαφέρονται για το νησί μας».

«Είναι ο μόνος που έχει τα προσόντα να διοικήσει…»

Γιατί συνταχθήκατε με το Φωτή Ξύδα και τον «Αδέσμευτο Συνδυασμό για τη Λέσβο»; Τι προτάσσετε ως στόχο αν είστε η επόμενη δημοτική αρχή;
«Συντάχθηκα με το Φωτή Ξύδα γιατί πιστεύω ότι από όλους τους σημερινούς υποψήφιους δημάρχους, είναι ο μοναδικός που έχει όλα τα προσόντα για να διοικήσει το Δήμο Λέσβου.
Είναι γνήσιος Λέσβιος, δεν έχει δεσμεύσεις με κανέναν, ήταν πρέσβης της Ελλάδας για σειρά ετών, αντιπροσώπευσε τη χώρα μας με επιτυχία στην Τουρκία, τη δυσκολότερη και μεγαλύτερη πρεσβεία της χώρας μας.

Είναι ο μοναδικός υποψήφιος δήμαρχος που μπορεί να συντονίσει μια δημοτική αρχή και να διοικήσει το Δήμο Λέσβου. Άλλωστε, το δείχνει αυτό όλη η πορεία του στην επαγγελματική του σταδιοδρομία.

Είναι ο μοναδικός υποψήφιος δήμαρχος που θα μπορεί αύριο να σταθεί άξια μπροστά στην κυβέρνηση και στην Ευρωπαϊκή Ένωση διεκδικώντας για το νησί μας χρήματα και επενδύσεις.
Είναι ο μοναδικός υποψήφιος δήμαρχος που μπορεί να φέρει ξένους τουρίστες στον τόπο μας, μέσω των γνώσεών του και της εμπειρίας του».

Ειδικά για την εκλογική σας περιφέρεια του Πολιχνίτου, τι πιστεύετε πως χρειάζεται σήμερα η ευρύτερη περιοχή;
«Το βασικό που απαιτείται σήμερα, είναι ο Δήμος να μπορέσει να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα των πολιτών. Η αγροτική οδοποιία, καθαριότητα, η ύδρευση, ο δημόσιος φωτισμός και άλλα, είναι προβλήματα που πρέπει αμέσως να αντιμετωπιστούν.

Είναι απαράδεκτη η κατάσταση με τη σημερινή δημοτική αρχή.
Η περιοχή του Πολιχνίτου έχει πολλές ανεκμετάλλευτες πλουτοπαραγωγικές πηγές, που μένουν αναξιοποίητες. Πρέπει άμεσα να αξιοποιήσουμε τις παραλίες μας στα Βατερά και στη Νυφίδα, τις θερμές πηγές μας στο Λισβόρι και στον Πολιχνίτο, το λιμάνι της Σκάλας Πολιχνίτου και τα τέσσερα αλιευτικά καταφύγια που υπάρχουν στην περιοχή (Άγιος Φωκάς, Νυφίδα, Σκαμνιούδι και Σκάλα Βασιλικών).

Πρέπει να επισκευαστεί το γήπεδο του Πολιχνίτου και να λειτουργήσει επιτέλους το Γηροκομείο. Πρέπει επιτέλους να γίνει το παράρτημα του Γεωλογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών στη Βρίσα. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη γεωργία και κτηνοτροφία μας. Πρέπει, πρέπει…
Υπάρχουν πολλά “πρέπει” και θα ήμουν πολύ ευτυχής να μου δινόταν η ευκαιρία να αντιμετωπίσω έστω και μερικά μόνο από όλα αυτά».

Ως δημοτικός σύμβουλος, πού σκοπεύετε και επιθυμείτε να δώσετε προτεραιότητα; Σε ποιον τομέα θα θέλατε να ασχοληθείτε;
«Ως δημοτικός σύμβουλος η προτεραιότητά μου θα είναι να καλυτερέψω την καθημερινότητα των πολιτών. Την καθαριότητα, τους αγροτικούς δρόμους, τα σκουπίδια, το φωτισμό.

Αν αύριο είναι δήμαρχος ο Φωτής Ξύδας, θα ασχολιόμουν σε όποιον τομέα έκρινε ότι πρέπει να μου αναθέσει, άλλωστε είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει καμμία δέσμευση σε κανέναν. Σίγουρα θα προτιμούσα ένα αντικείμενο γύρω από τη δουλειά μου, ως γεωπόνος, θεωρώντας ότι εκεί με την πείρα μου θα ήμουν πιο αποδοτικός».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey