Ο Φωτής Ξύδας, μιλώντας στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής για το όραμα του συνδυασμού του

«Να κάνουμε τη Λέσβο “διαμάντι” του Αιγαίου»

16/05/2014 - 14:31

Το σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών εκτός Μυτιλήνης και το νέο μοντέλο διοίκησης του Δήμου Λέσβου ανέπτυξε στην ομιλία του το βράδυ της Τετάρτης, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, ο επικεφαλής του «Αδέσμευτου Συνδυασμού για τη Λέσβο», Φωτής Ξύδας.

Το σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών εκτός Μυτιλήνης και το νέο μοντέλο διοίκησης του Δήμου Λέσβου ανέπτυξε στην ομιλία του το βράδυ της Τετάρτης, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, ο επικεφαλής του «Αδέσμευτου Συνδυασμού για τη Λέσβο», Φωτής Ξύδας.

Αναφερόμενος στο όραμα του συνδυασμού για το νησί, ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε πως αυτό είναι «να κάνουμε τη Λέσβο “διαμάντι” του Αιγαίου».

Ο κ. Ξύδας, παρουσιάζοντας το πρόγραμμά του, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι αυτό περιλαμβάνει εκχώρηση αρμοδιοτήτων και μέσων στον αντιδήμαρχο και το Τοπικό Συμβούλιο Καλλονής, ώστε ο πολίτης να μην ταλαιπωρείται.

«Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος», είπε ο κ. Ξύδας, «θα έχει δυνατότητα υπογραφής. Μπορεί η Δημοτική Ενότητα Καλλονής να μην έχει δήμαρχο, αλλά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος θα έχει όλες εκείνες τις αρμοδιότητες προκειμένου να εκτελεί τα καθήκοντά του».

Επιπροσθέτως, τόνισε ότι σε κάθε δημοτική ενότητα θα λειτουργεί το δημοτικό κατάστημα με μεταφορά προσωπικού που θέλει να υπηρετήσει εκεί λόγω εντοπιότητας, ενώ θα γίνει η σύνδεση με τερματικό όλων των δημοτικών καταστημάτων, προκειμένου η εξυπηρέτηση των πολιτών να είναι άμεση και στα χωριά.

«Θα δώσουμε λύσεις στα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών, όπως η καθαριότητα και η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Γνωρίζω και συμμερίζομαι απόλυτα την επιθυμία σας να ζείτε σε μια πόλη καθαρή, νοικοκυρεμένη και όμορφη» - είπε ο κ. Ξύδας - «όχι μόνο στα δικά σας μάτια, αλλά και στα μάτια των εκατοντάδων επισκεπτών μας».

Γραφείο τουρισμού
«Γνωρίζω επίσης το παράπονό σας για το ότι η Καλλονή είναι ο ενδιάμεσος σταθμός προς άλλους προορισμούς. Κατανοώντας το παράπονο-αίτημα, σας ανακοινώνω ότι ο “Συνδυασμός” μας θα είναι έτοιμος, όταν αναλάβει, να λειτουργήσει γραφείο τουρισμού στη Σκάλα Καλλονής».

Για την ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος προς το νησί μας, συνέχισε ο κ. Ξύδας: «Η δουλειά μας θα ξεκινήσει στις 26 του μήνα, καθώς πρόθεσή μου είναι να επισκεφθώ τους δημάρχους και άλλους αξιωματούχους των απέναντι παραλίων, με τους οποίους όπως γνωρίζετε διατηρώ άριστες σχέσεις εξ αιτίας της θέσης μου που είχα ως πρέσβης της χώρας μας στην Άγκυρα.

Είμαι υπερήφανος για το αποτέλεσμα της δουλειάς μου εκεί, γιατί καταφέραμε να βελτιώσουμε θεαματικά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και να δημιουργήσουμε θεσμούς προκειμένου και Τούρκοι πολίτες να κάνουν τις διακοπές τους στη χώρα μας. Αυτό το τουριστικό ρεύμα θα επιδιώξουμε να αυξηθεί, προκειμένου το νησί μας, και η Καλλονή, να επωφεληθούν οικονομικά. Σε όποια χώρα και αν υπηρέτησα ως πρέσβης, πρέπει να σας πω, ήμουν περήφανος για τη Λέσβο, για το νησί μας, γι’ αυτό το όνομα του θα το κάνουμε γνωστό παντού, καθώς θα το καθιερώσουμε ως brand name».

Ο Φωτής Ξύδας επανέλαβε την πρόθεση του «Αδέσμευτου Συνδυασμού» να ορίσει Αντιδημαρχία Προγραμμάτων Ε.Ε., προκειμένου «να αντλήσουμε» - όπως είπε - «ευρωπαϊκούς πόρους για έργα, τα οποία θα τα χαρακτηρίζει η συνέχεια και η χρησιμότητα για τον τόπο.

Μόνο από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούμε να αντλήσουμε πόρους», είπε ο κ. Ξύδας, ενώ επεσήμανε πως ένα από τα πρώτα του ταξίδια θα είναι προς τις Βρυξέλλες, γιατί γνωρίζει από τις επαφές του με πρώην συναδέλφους του, ότι εκεί τα χρήματα υπάρχουν και περιμένουν να αντληθούν.

Αστυνομία στην Καλλονή
Στην ομιλία του, ο κ. Ξύδας τάχθηκε υπέρ της συνέχισης λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Καλλονής και του Υποκαταστήματος της Εφορίας.

«Θέλουμε η Αστυνομία να παραμείνει στην Καλλονή προκειμένου να αστυνομεύει την περιοχή επαρκώς και ο κόσμος να αισθάνεται ασφαλής» είπε ο κ. Ξύδας, ενώ για το θέμα της Εφορίας σημείωσε ότι δεν μπορεί ένας ολόκληρος πληθυσμός να μην μπορεί να διεκπεραιώνει τις φορολογικές του υποθέσεις στην Καλλονή.

«Δώστε μου τη δύναμη», υπογράμμισε κλείνοντας, «να επιτελέσουμε ένα έργο χωρίς κομματικές ή άλλες δεσμεύσεις. Υπάρχουν πολιτικές παρατάξεις, όπως γνωρίζετε, που μας στηρίζουν και είμαστε ευγνώμονες για αυτό. Κατεβαίνουμε όμως ανεξάρτητοι, για να βοηθήσουμε όλους εσάς στο κοινό μας όραμα: Να κάνουμε τη Λέσβο “διαμάντι” του Αιγαίου, για την οποία θα είμαστε περήφανοι εμείς και τα παιδιά μας».

Κεντρική ομιλία χθες στη Μυτιλήνη

«Με το κεφάλι ψηλά, καθαρός από κάθε πλευρά…»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Φωτής Ξύδας επρόκειτο χθες το βράδυ να πραγματοποιήσει την κεντρική ομιλία του συνδυασμού του στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, με εκτενέστατες αναφορές στο πρόγραμμα-πρόταση για τη διοίκηση του Δήμου Λέσβου, αλλά και την παρουσίαση των μελών του «Αδέσμευτου Συνδυασμού για τη Λέσβο».
Μέρος της ομιλίας του θα αφορούσε στην πορεία του ως πρέσβη και ιδίως για το σημαντικότερο πόστο της Ελληνικής Διπλωματίας, την Πρεσβεία Αγκύρας.

«Σε σας τους συμπατριώτες μου και σε όλους τους φορείς της Μυτιλήνης, είναι γνωστή η προσφορά μου, όλα αυτά τα χρόνια, όχι μόνο για τη θεαματική βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά και για τη ραγδαία αύξηση των επιχειρηματικών σχέσεων και ιδιαίτερα του μεγάλου κύματος των τουριστών που μας επισκέπτονται από τη γειτονική μας χώρα, με προφανή οικονομικά οφέλη για όλες τις παραγωγικές τάξεις και τους εργαζομένους του νησιού μας», θα επεσήμαινε ο κ. Ξύδας, που απευθυνόμενος στο ακροατήριο επρόκειτο να πει απαντώντας στο Σπύρο Γαληνό: «Πρέπει να γνωρίζετε ότι όλα αυτά τα χρόνια διαχειρίστηκα δημόσιο χρήμα και απόρρητα κονδύλια. Και απεχώρησα από το διπλωματικό κλάδο συνταξιοδοτούμενος, με το κεφάλι ψηλά και καθαρός από κάθε πλευρά. Εγώ δεν έχω να συγχωρήσω κανένα, γιατί κανένας δε με κατηγόρησε ποτέ και για τίποτα. Γιατί κανένας δε μου έκανε βρόμικο πόλεμο.

Δε χρωστώ τίποτα και σε κανέναν, παρά μόνο σε εσάς, τους αγαπητούς συντοπίτες μου, που μια ολόκληρη ζωή με στηρίξατε και με περιβάλατε με την αγάπη και την εκτίμησή σας.

Παραμένω αδέσμευτος και ανεξάρτητος στη σημερινή μάχη για το Δήμο Λέσβου και αυτή είναι η θέση όλου του συνδυασμού μας. Δεν έχω άλλες φιλοδοξίες, παρά να θέσω τις όποιες εμπειρίες και ικανότητές μου στη διάθεση του νησιού μας».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey