ΣΥΡΙΖΑ

H ανεργία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από τους μνημονιακούς

15/11/2013 - 23:41

«Η ανεργία των νέων» ήταν το θέμα της κοινής συνεδρίασης της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής.

«Η ανεργία των νέων» ήταν το θέμα της κοινής συνεδρίασης της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής. Σε παρέμβασή του ο βουλευτής τού ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής συσχέτισε το μνημόνιο με την αλματώδη αύξηση της ανεργίας. Αναφέρθηκε στην καταστροφική αύξηση της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα στο 63% και στο κύμα μετανάστευσης πτυχιούχων για ανεύρεση εργασίας.

Επίσης υπογράμμισε τις ψυχολογικές και τις κοινωνικές προεκτάσεις της ανεργίας.

Σχολιάζοντας τις εργασίες της συνεδρίασης, ο Γιάννης Ζερδελής δήλωσε: «Η ανεργία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από τους θιασώτες των μνημονίων που έχουν εξαθλιώσει το λαό μας, από εκείνους που χρησιμοποιούν την ανεργία που οι ίδιοι δημιουργούν ως όχημα για να συμπιέζουν ολοένα προς τα κάτω τους μισθούς για να συρρικνώσουν οποιαδήποτε κατάκτηση του εργατικού κινήματος και να κρατούν όμηρους τους ανέργους σε μια προσπάθεια παλαιοκομματικού τύπου να συντηρούν πελατειακά δίκτυα. Μόνη λύση είναι η ανατροπή αυτών των πολιτικών, η ανατροπή αυτής της κυβέρνησης.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey