Ο βουλευτής Ν. Λέσβου τού ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης, μιλά στο «Ε»

«Θα δοκιμαστούν οι αντοχές της κυβέρνησης»

18/10/2013 - 20:54

Μέσα στην κρίση αυτοπεποίθησης που χαρακτηρίζει τις μέρες μας, νιώθει, όπως λέει, κάποιας μορφής δικαίωση για ό,τι έχει προσφέρει στον τόπο, ακούγοντας, στο γενικότερο κλίμα απαξίωσης και δη για τα στελέχη τού ΠΑΣΟΚ, ότι «αυτός τουλάχιστον προσπάθησε και κάτι άφησε πίσω του»!

Μέσα στην κρίση αυτοπεποίθησης που χαρακτηρίζει τις μέρες μας, νιώθει, όπως λέει, κάποιας μορφής δικαίωση για ό,τι έχει προσφέρει στον τόπο, ακούγοντας, στο γενικότερο κλίμα απαξίωσης και δη για τα στελέχη τού ΠΑΣΟΚ, ότι «αυτός τουλάχιστον προσπάθησε και κάτι άφησε πίσω του»!

Ο λόγος για το Νίκο Σηφουνάκη, που στη συνέντευξη την οποία μας παραχώρησε, επαναλαμβάνει τη θέση του για το χωροταξικό του Δήμου Λέσβου επιμένοντας στους τρεις δήμους. Όπως λέει, την άποψή του για το θέμα έχει και διά ζώσης εξηγήσει στον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, ενώ δηλώνει πως οι όποιες αντιρρήσεις τού ΠΑΣΟΚ δεν έχουν να κάνουν με επιμέρους θέματα όπως η διαίρεση της Λέσβου.

Θεωρεί όμως, εν όψει και των διαπραγματεύσεων που θα γίνουν για το αν θα υπάρξει νέο μνημόνιο, πως οι αντοχές της κυβέρνησης θα δοκιμαστούν. Αν και φαίνεται, όπως συμπεραίνουμε απ’ τα όσα αναφέρει ο βουλευτής του Νομού, πως ήδη δοκιμάζεται η συνοχή της, από κάποιες «αυθαιρεσίες» στελεχών τής Ν.Δ. έναντι των εταίρων τού ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Σηφουνάκης αναφέρεται και στην παραγωγή των έργων, ενώ επισημαίνει, σχολιάζοντας τα όσα αφορούν στη «Χρυσή Αυγή», πως τη δημοκρατία μας χρειάζεται συνέχεια να υπερασπιζόμαστε.

Όσο για τον ίδιο, μετά και την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του, αλλά και απώλειες που τον κλόνισαν ψυχικά, δηλώνει αισιόδοξα ότι «θα επιβιώσει», και η ζωή συνεχίζεται.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, απ’ τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έως σήμερα, στο επίκεντρο του πολιτικού γίγνεσθαι βρίσκεται ό,τι αφορά στη «Χρυσή Αυγή». Θεωρείτε πως πράγματι κινδύνευσε, ή και κινδυνεύει, η δημοκρατία μας απ’ τη δράση του φασιστικού μορφώματος και πού, κατά την άποψή σας, εδράστηκε η άνοδος σε εκλογικό επίπεδο, αλλά και η απήχηση ενός τέτοιου κόμματος στην παραδοσιακά δημοκρατική ελληνική κοινωνία;
«Η “Χρυσή Αυγή” συστηματικά έστρεφε, και συνεχίζει να στρέφει, τα πυρά της κατά των θεσμών του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Καλλιεργεί το μίσος, το φόβο και τη βία, και δυστυχώς κάποια μερίδα του πληθυσμού μας ευνόησε εκλογικά αυτήν τη δράση! Τη δημοκρατία, επομένως, χρειάζεται συνέχεια να την υπερασπιζόμαστε.

Είναι αλήθεια ότι η κρίση, όχι μόνο η οικονομική, αλλά και η πολιτική, η κοινωνική, η κρίση θεσμών και αξιών, έστρεψε ένα μέρος της κοινωνίας στα άκρα, με την ψευδαίσθηση ότι δήθεν θα βρει λύση στα προβλήματά της, ότι θα τιμωρήσει με αυτόν τον τρόπο αυτούς που τους οδήγησαν στην κρίση.

Η αδράνεια του πολιτικού μας συστήματος - και οφείλουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας - στο να σκύψει στα προβλήματα που έφερε η απότομη φτωχοποίηση και περιθωριοποίηση μεγάλου τμήματος του πληθυσμού μας, συνέτεινε σε αυτή την εκτροπή. Όμως, θεωρώ αδιανόητο κάποιοι να πιστεύουν ότι λύση στο πρόβλημά τους θα βρουν μέσα από ένα νεοναζιστικό μόρφωμα, από μία εγκληματική οργάνωση που σπέρνει το φόβο και τη βία. Τα όσα αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες μέρες, δε δίνουν άλλοθι σε κανένα να συνεχίζει να υποστηρίζει ένα τέτοιο αποτρόπαιο μόρφωμα.»

Είστε ικανοποιημένος απ’ τις ενέργειες-μέτρα που λαμβάνονται, απ’ την αντίδραση της Δικαιοσύνης, απ’ τα όσα σχεδιάζονται και πρόκειται να αποφασιστούν και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο (π.χ. διακοπή κρατικής χρηματοδότησης), στην κατεύθυνση αντιμετώπισης της δράσης της;
«Η Δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί - ως ανεξάρτητος θεσμός - να πράξει το έργο της, και μέχρι σήμερα κάνει σωστά τη δουλειά της. Όλες οι δημοκρατικές παρατάξεις έχουμε, πιστεύω, χρέος να δράσουμε ενιαία και ομόφωνα, ώστε να αποτρέψουμε την εκκόλαψη μέσα στο κοινοβούλιο μίας εγκληματικής οργάνωσης, και αναμένω τις προτάσεις της κυβέρνησης. Η διακοπή της χρηματοδότησης της “Χρυσής Αυγής”, στο βαθμό που ουσιαστικά διοχετεύεται σε μία εγκληματική οργάνωση, οι επικεφαλής της οποίας είναι είτε προφυλακισμένοι είτε υπόδικοι, είναι η πλέον αυτονόητη ενέργεια.»

Ποια… «καθαρά χέρια»

Αλήθεια, σε τοπικό επίπεδο στη Λέσβο και τη Λήμνο, εκτιμάτε ότι υπάρχει πρόβλημα με στελέχη/οπαδούς του μορφώματος;
«Συνέβησαν, απ’ όσο γνωρίζω, κι εδώ κάποια “νταηλίκια” από χρυσαυγίτες, όπως, ας πούμε, οι σχετικά πρόσφατες οργανωμένες επισκέψεις στη Μόρια για να ξεσηκώσουν τάχατες τους κατοίκους ενάντια στη λειτουργία Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών, αλλά το γεγονός και μόνον ότι οι ίδιοι αναίρεσαν το “υλικό” που είχαν αναρτήσει στις ιστοσελίδες τους, καταμαρτυρεί ότι δεν έχουν “ευήκοο” ακροατήριο. Τα περί διείσδυσης της Χ.Α. στους ένστολους, που συζητούνται στην τοπική κοινωνία των νησιών, δεν επιβεβαιώνονται νομίζω.

Βέβαια, δεν μπορεί να αγνοεί κανείς ότι η όποια επιρροή ασκήθηκε/ασκείται, έχει να κάνει περισσότερο με την εκμετάλλευση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στο εισόδημα των ένστολων, παρά με ιδεολογικούς προβληματισμούς. Εκτιμώ ότι κάθε μέρα που περνά, όπου αποκαλύπτεται ολοένα και πιο πειστικά ο εγκληματικός ρόλος των ιθυνόντων τής Χ.Α. και η εμπλοκή τους στους εκβιασμούς και τις μίζες που αξίωναν και εισέπρατταν από επιχειρηματίες μέχρι και από μικροπωλητές, ο καθένας πλέον αντιλαμβάνεται πού αποσκοπούσαν, πέρα απ’ τα μεγάλα λόγια για “καθαρά χέρια” και άλλες εθνολαγνικές μπαρούφες.»

Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση, την οποία στηρίζει συμμετέχοντας με στελέχη του και το κόμμα σας, θα εξαντλήσει, όπως υποστηρίζει ο πρωθυπουργός, την τετραετία ή θα έχει πιο βραχεία ζωή;
«Δεν είναι εύκολο να προβλέψει κανείς, διότι οι εξελίξεις σε πολλά μέτωπα είναι ραγδαίες και πολλές φορές απρόσμενες. Τα μέτωπα στην οικονομία είναι ακόμα ανοικτά και έχουμε μπροστά μας δύσκολες αποφάσεις. Στα μέσα τού 2014 τελειώνει, όπως γνωρίζετε, η χρηματοδότηση από τους δανειστές μας και θα πρέπει επομένως πολύ νωρίτερα, αρχές τού 2014, να ξεκαθαρίσει πώς θα καλύψουμε το χρηματοδοτικό κενό που προκύπτει.

Οι δανειστές μας πιέζουν για νέο δάνειο, νέο μνημόνιο και νέα μέτρα, κάτι όμως που πρέπει να αποτρέψουμε, και γι’ αυτό ως κυβέρνηση υποστηρίζουμε ότι στόχος είναι να μη συναφθεί νέο Πρόγραμμα, αλλά η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού τού 2014 να γίνει μέσω της μετακύλισης ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.
Οι διαπραγματεύσεις αυτές, επομένως, και κυρίως η έκβασή τους και προς ποια τελικά κατεύθυνση θα κινηθούμε, νομίζω ότι θα δοκιμάσουν σε μεγάλο βαθμό τις αντοχές της κυβέρνησης. Προσωπικά έχω εδώ και μήνες ξεκαθαρίσει τη θέση μου, όπως επίσης έχω και γραπτά διατυπώσει διαφωνία σε θέματα πολιτικού σχεδιασμού στο κόμμα μου.»

Αυτή την κυβερνητική συνεργασία, υπάρχουν ζητήματα που νομίζετε την έχουν κλονίσει επικίνδυνα; Οι αιτιάσεις συντρόφων σας πως πολύ συχνά υπουργοί τής Ν.Δ. λαμβάνουν αποφάσεις δίχως να λαμβάνουν υπόψη τις προτάσεις τού ΠΑΣΟΚ, έχουν αντίκρισμα;
«Είναι κάτι που ως βουλευτής το έχω επισημάνει πλείστες φορές στην κοινοβουλευτική μας ομάδα. Σε αρκετές περιπτώσεις προωθούνται νομοθετήματα όπου είτε έχουμε ελλιπή ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς τής Ν.Δ., είτε καλούμαστε να τοποθετηθούμε την τελευταία στιγμή επί προειλημμένων αποφάσεων.
Τα προβλήματα αυτά πρέπει να επιλυθούν, εάν εννοούμε τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση ως ισότιμος κυβερνητικός εταίρος και όχι απλώς ως μία προσχηματική επιλογή για να στηρίξουμε μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας… Τότε πρέπει να επανεξετασθεί ο αποτελεσματικός τρόπος της συμμετοχής μας και να κοινοποιήσουμε τις προτάσεις μας.»

Τρεις δήμοι η Λέσβος

Συνέβη κάτι ανάλογο και στο θέμα του «Καλλικράτη» και ειδικότερα στο «σπάσιμο» των δύο νησιωτικών Δήμων της Λέσβου και της Κέρκυρας; Εσείς, το υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ, δε συμφωνείτε να προχωρήσει η διαίρεση;
«Ο “Καλλικράτης” αποτελεί τομή για την τοπική αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα, αφού αποσκοπεί στη συγκρότηση δήμων για να λειτουργούν αποτελεσματικά, αποκεντρωμένα, με πλήρη ανάπτυξη υπηρεσιών, στελέχωση και διαθέτοντας την αναγκαία επάρκεια πόρων. Βεβαίως, στα δημοκρατικά πολιτεύματα οι νόμοι που θεσπίζονται, τροποποιούνται συχνά για να βελτιωθούν αγκυλώσεις και δυσλειτουργίες που προέκυψαν απ’ την ήδη εφαρμογή τους. Η “γεωγραφία”, λοιπόν, του “Καλλικράτη” ήταν κυρίως αυτό που δυσλειτούργησε σε κάποιες περιοχές και ωθεί την Πολιτεία να σκέπτεται να επιφέρει αλλαγές.

Σε ό,τι αφορά εδώ στη Λέσβο, η θέση μου ακόμη και πριν την ψήφιση του “Καλλικράτη”, ήταν καθαρή: Τρεις δήμοι στο νησί, όπως υπήρξε για δεκαετίες το διοικητικό μοντέλο με τις τρεις επαρχίες (Μυτιλήνης, Μήθυμνας, Πλωμαρίου). Αυτήν τη θέση υποστήριξα τότε, και θα υποστηρίξω και πάλι, μόλις ο αρμόδιος υπουργός εισαγάγει το θέμα στη Βουλή· κάτι άλλωστε για το οποίο και διά ζώσης από τον περασμένο Αύγουστο τον έχω ενημερώσει.

Το να αναγνωρίζουμε, επομένως, επιμέρους δυσλειτουργίες και να επιχειρούμε να τις διορθώσουμε, ούτε “παλαιοκομματισμό” συνιστά, ούτε βεβαίως αναιρεί τη μεταρρύθμιση του “Καλλικράτη” και τη νέα διοικητική διαίρεση της χώρας που αυτή επέφερε, αρκεί ασφαλώς να γίνει συντεταγμένα. Γι’ αυτό και οι όποιες αιτιάσεις τού ΠΑΣΟΚ για τροποποίηση του “Καλλικράτη”, ασφαλώς και δεν έχουν να κάνουν με επιμέρους θέματα σαν αυτό της Λέσβου.»

Ευσταθούν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι, και τον Ιούνιο του 2010, όταν έγινε νόμος του κράτους ο «Καλλικράτης», αλλά και τώρα, με τις ζυμώσεις-αντιρρήσεις επί του σχεδίου νόμου του υπουργού Εσωτερικών, αυτοί που επέμειναν στον ένα δήμο, συμπαρασύροντας με τη στάση τους και το θέμα της Λέσβου, ήταν οι φορείς της Ρόδου;
«Ναι, έτσι είναι. Στη Ρόδο και στην Κέρκυρα, νησιά που υπολείπονται κατά τι της Λέσβου ως προς την έκταση και υπερτερούν ως προς τον τοπικό πληθυσμό, όπου το εισόδημα των κατοίκων προέρχεται κυρίως απ’ τον τουρισμό, πρυτάνευσε τότε η αντίληψη “ένας δήμος, ενιαία διαχείριση” και κατά συνέπεια “ενιαίο και το όφελος απ’ τον τουρισμό”. Δε θα χαρακτήριζε κανείς εύκολα στρεβλή τη θέση αυτή. Απόδειξη είναι ότι και σήμερα που ξεκίνησαν κάποιες συζητήσεις για διάσπαση του δήμου στα τρία αυτά μεγάλα νησιά της Ελλάδας, φορείς της Ρόδου εξακολουθούν να στοιχίζονται έντονα στη θέση τού 2010, ενώ στην Κέρκυρα τα πράγματα είναι κάπως πιο χαλαρά.
Αντίθετα, εδώ στη Λέσβο, σήμερα, τρεισήμισι χρόνια μετά, η όλη κατάσταση - συνεπικουρούμενη από την εξ αρχής άρνηση των εχόντων την ευθύνη της λειτουργίας να αποδεχθούν την αλλαγή και τις συνέπειες που αυτό προκαλεί στην καθημερινότητα των πολιτών - έχει γίνει ιδιαίτερα προβληματική.»

Περιθωριοποιείται…

Αυτές τις μέρες αναλαμβάνει στη Μυτιλήνη ο Δωδεκανήσιος, απ’ την Κω, νέος γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Νίκος Ζωίδης. Θεωρείτε πως με την κάλυψη της θέσης, που επί τέσσερις μήνες έμεινε κενή, «κλειδώνει» το θέμα της διατήρησης της Γενικής Γραμματείας στη Μυτιλήνη; Πώς ικανοποιήθηκε το αίτημα που σθεναρά προβάλλατε, να μην τεθούν στη διαθεσιμότητα οι 22 μηχανικοί της Γραμματείας πριν από λίγο καιρό;
«Το ζήτημα δεν είναι να υπάρχει “τύποις” η Γενική Γραμματεία, αλλά ουσία. Πολύ φοβάμαι ότι παρ’ όλο που με καθυστέρηση τεσσερισήμισι μηνών τοποθετήθηκε τελικά γενικός γραμματέας, επιχειρείται συστηματικά η απογύμνωση των αρμοδιοτήτων της. Μόλις πρόσφατα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου ανακοίνωσε την κατάργηση της αρμοδιότητας για τις άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές, την οποία ασκεί εδώ και 28 χρόνια η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, από το 1985 που δημιουργήθηκε το Υπουργείο Αιγαίου.
Ακόμα και στο ζήτημα των Γραφείων και Τμημάτων Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς, εδόθη μάχη να μην καταργηθούν και να μην τεθούν σε διαθεσιμότητα 22 επιστήμονες υπάλληλοι που υπηρετούν στις θέσεις αυτές. Ευελπιστώ ότι δε θα ξαναεπιχειρηθεί άλλη αποψίλωση αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου. Είναι αδιανόητο την ίδια στιγμή το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης να έχει επανασυσταθεί χωρίς καμμία αλλαγή στις αρμοδιότητες με πολιτικού τύπου “διευθετήσεις” και η Γενική Γραμματεία Αιγαίου να περιθωριοποιείται.»

Έστω και τώρα, κοντά δέκα χρόνια μετά τη θητεία σας ως υπουργού Αιγαίου, ξεκινούν κάποια έργα-παρεμβάσεις που είχατε στηρίξει πολυποίκιλα. Γιατί τέτοια δυστοκία και καθυστερήσεις, τόσος κόπος και προσπάθειες, όταν μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις η εξασφάλιση των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων φαίνεται να είναι εν τέλει και η πιο εύκολη διαδικασία στην παραγωγή των έργων;
«Γνωρίζετε ότι πάνω από μια δεκαετία, με συνεχή εργασία με τους συνεργάτες μου, χωρίς διακοπή δρομολογήσαμε μια σειρά έργων υποδομής στη Λέσβο και τη Λήμνο - ανάθεση και εκπόνηση μελετών, ένταξη μεγάλων έργων στο Τομεακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και δημοπρατήσεις όταν ήμουν στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Απ’ όλες τις θέσεις που υπηρέτησα - βουλευτής, ευρωβουλευτής, υπουργός Αιγαίου, αναπληρωτής ΥΠΕΚΑ και Υποδομών -, βίωσα την ανάγκη υλοποίησης των έργων αυτών βήμα προς βήμα, σε κάθε στάδιο ξεμπλόκαρα την εξέλιξη όλων των διαδικασιών, συντόνιζα με κάθε μέσο τη βραδυκίνητη γραφειοκρατία.
Θα ήθελα και εγώ να γινόντουσαν όλα πιο γρήγορα.

Τελική φάση
ο άξονας Καλλονή - Πέτρα
»Βλέπω όμως σήμερα έργα που είχαμε δρομολογήσει, να παίρνουν σάρκα και οστά και μάλιστα σε μια εποχή γενικευμένης οικονομικής κρίσης και περιστολής δαπανών. Ξεκίνησε, για παράδειγμα, το μέγιστο έργο, η κατασκευή του οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου. Ο οδικός άξονας Καλλονής - Πέτρας μπαίνει και αυτός στην τελική φάση έναρξης κατασκευής του.

Δε θέλω να αναφερθώ πάλι - το έχω κάνει επανειλημμένα - στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης των μελετών, σήμερα όμως, με την έγκριση πλέον της μελέτης οδοποιίας και κόμβων από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων και την έγκριση των υπόλοιπων συμπληρωματικών μελετών, προχωρά πλέον η ένταξη και αυτού του έργου στο Τομεακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, καθώς και η δημοπράτησή του, αφού ήδη είχα μεριμνήσει για να δεσμευθεί ποσό 17 εκατ. ευρώ.

Με νέα πρωτοβουλία μου, διαμορφώθηκε και ψηφίστηκε νέα διάταξη νόμου, με την οποία άνοιξε πλέον ο δρόμος για ένταξη στο ΕΣΠΑ και χρηματοδότηση έργων λιμένων (ανακατασκευή υφιστάμενων εγκαταστάσεων ή κατασκευή νέων), που μέχρι σήμερα είχαν κολλήσει, εξ αιτίας της ύπαρξης - εντός των λιμενικών εγκαταστάσεων - αυθαίρετων κατασκευών.
Είναι πολύ σημαντικό, επομένως, παρά τις καθυστερήσεις, σήμερα στη Λέσβο και τη Λήμνο να βλέπουμε να ξεκινούν έργα.»

Επανακάμπτοντας μετά και την πρόσφατη περιπέτεια υγείας που σας κράτησε για μικρό διάστημα εκτός της πρώτης γραμμής, υπάρχει κάτι για το οποίο έχετε αναθεωρήσει τη στάση σας, κάτι που νομίζετε θα ήταν καλύτερα να το υποστηρίζατε διαφορετικά;
«Επιχειρώντας σήμερα να προσεγγίσω στον απολογισμό της 30χρονης παρουσίας μου στα κοινά του Νομού, ασφαλώς και δεν ισχυρίζομαι ότι επέτυχα την τελειότητα. Όμως, κοιτάζοντας στα μάτια τους πολίτες, αναγνωρίζω, στον αγώνα τους για βιοπορισμό, στη δίνη της οικονομικής κρίσης που μας πλήττει, την έκφραση ότι πέρα απ’ τα όσα συνέβησαν (σήμερα πια έγινε “καραμέλα” να χρεώνονται όλα στο ΠΑΣΟΚ), ότι “αυτός τουλάχιστον προσπάθησε και κάτι άφησε πίσω του”! Θέλω λοιπόν να πω ότι μέσα στην κρίση αυτοπεποίθησης που χαρακτηρίζει τις μέρες μας, νιώθω κάποιας μορφής δικαίωση για ό,τι έχω προσφέρει στον τόπο.

Πράγματι τελευταία, απ’ τη μία η περιπέτεια της υγείας μου κι απ’ την άλλη ο αναπάντεχος χαμός συγγενικού μου προσώπου, αλλά και του επί δεκαετίες στενού μου φίλου και συνεργάτη Δημήτρη Ζούρου, με στενοχώρησαν, με ταρακούνησαν και με επηρέασαν, θα έλεγα, ψυχολογικά.

Προσωπικά… τι να πω: καρδιοπαθής απ’ το 1993, ακολουθώ τη μοίρα τόσων και τόσων ομοιοπαθών και τις οδηγίες του γιατρού… βάσει των οποίων μού φόρεσαν, εδώ και δύο μήνες, και ένα βηματοδότη! “I will survive”, όπως λέει και στο τραγούδι της η Gloria Gaynor, και η ζωή συνεχίζεται.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey