Επιστροφή στο σχολείο με self test

Γονείς δεν αφήνουν τα παιδιά τους να κάνουν self test – Θεοφανέλλης: «Είναι κρίμα να αποκλείονται οι μαθητές από το σχολείο όταν έχει γίνει τόσο μεγάλη προσπάθεια»

12/04/2021 - 11:15 Ενημερώθηκε 12/04/2021 - 16:44

Μετά από μία πεντάμηνη διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των Λυκείων, εκπαιδευτικοί και μαθητές επιστρέφουν στις φυσικές τους τάξεις σήμερα, Δευτέρα. Απαραίτητη προϋπόθεση προσέλευσης στο λύκειο, εκτός από την υποχρεωτική χρήση μάσκας και τα υπόλοιπα γνωστά μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, η βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από τη διενέργεια του πρώτου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test). Βέβαια υπάρχουν και οι γονείς εκείνοι που τα παιδιά τους δεν θέλουν να υποβληθούν σε αυτή τη διαδικασία. Ωστόσο ανήκουν σε πολύ μικρή μειοψηφία δεδομένου ότι είναι μόλις τέσσερις σε Λέσβο και Λήμνο. Οι μαθητές αυτοί δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους και θα πάρουν απουσίες.

Από την άλλη το γεγονός ότι γίνεται αυτός ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος χαρακτηρίζεται αρκετά θετικό αφού προστατεύει την κοινότητα από την μετάδοση του ιού. Από τα μέχρι τώρα στοιχειά από έλεγχο που έγινε σε 9 από τις 30 συνολικά μονάδες της Λέσβου εντοπίστηκε 1 μαθητής θετικός.

«Έγινε μία υπερπροσπάθεια από το Υπουργείο, από τους Διευθυντές των σχολείων να είμαστε έτοιμοι και τα καταφέραμε. Τα σχολεία άνοιξαν, τα παιδιά είναι στο φυσικό τους χώρο, κάνουν το μάθημα όπως πρέπει, με προφυλάξεις. Ευτυχώς που έγιναν αυτά τα self test γιατί βρέθηκαν άτομα τα οποία ήταν θετικά και αν δεν είχαν γίνει αυτά τα τεστ θα ήταν μέσα στις τάξεις και θα υπήρχε περίπτωση να κολλήσουν συμμαθητές τους» είπε σε δήλωσή του ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση Λέσβου, Τιμολέων Θεοφανέλλης, ενώ σχολιάζοντας το γεγονός ότι κάποιοι γονείς δεν αφήνουν τα παιδιά τους να κάνουν self test είπε ότι είναι κρίμα να αποκλείονται οι μαθητές από τις σχολικές αίθουσες όταν έχει γίνει μια τόσο μεγάλη προσπάθεια.      

Κάθε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπαιδευτικοί, μαθητές, διοικητικό και λοιπό προσωπικό των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς επίσης και το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΕΠ και ΕΒΠ) των σχολείων Ειδικής Αγωγής είναι υποχρεωτικό να υποβάλλονται σε self test δύο φορές την εβδομάδα και να φέρουν μαζί τους στο λύκειο τη σχετική βεβαίωση (για τους εκπαιδευτικούς) ή κάρτα (για τους μαθητές) αρνητικού αποτελέσματος κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι είναι υποχρεωτικό το self test ακόμα και έχουν εμβολιαστεί.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey