Ο Βεντούρης μούτσος;

01/07/2012 - 05:56
Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως ο κ. Απόστολος Βεντούρης, γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, πρώην διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της ΝΕΛ αλλά και πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, είναι ναυτολογημένος ως μούτσος.
Όλοι στη Μυτιλήνη θυμούνται τον Απόστολο Βεντούρη ως διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο της ΝΕΛ, ενώ κάποιοι τον θυμούνται και ως πρόεδρο της Ένωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας, που τώρα έχει μετονομαστεί σε Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας. Κανείς, όμως, δεν μπορούσε να φανταστεί πως ο κ. Βεντούρης, γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, με σημαντική δράση στο χώρο της ακτοπλοΐας, είναι ναυτολογημένος ως μούτσος.

Την Πέμπτη, δύο δημοσιεύματα, ένα από το Lesvosnews.net (blog της Λέσβου) και ένα από το Zougla.gr (του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου) έδωσαν μεγάλη έκταση στο θέμα. Το οποίο και σύμφωνα με δημοσιεύματα «διερευνάται ήδη από αρμόδιο εισαγγελέα». Πάντως, η όλη υπόθεση δεν έχει μόνο την ευτράπελη πλευρά της, κατά την οποία ο εφοπλιστής ασφαλιζόταν ως «ναυτόπαις» για να διασφαλίσει τη σύνταξή του, αλλά και τη σοβαρή. Ότι, δηλαδή, ο ίδιος έχει εξαπατήσει για δεκαετίες το κράτος εμφανιζόμενος στις λίστες τού ΝΑΤ ως εργαζόμενος ενώ ήταν εργοδότης. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, και η έρευνα της Δικαιοσύνης.
Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι ο κ. Βεντούρης ήταν ασφαλισμένος στα πλοία του από το 1980. Δηλαδή, μόλις τελείωσε το σχολείο, αφού είναι γεννημένος το 1963.
Στα ίδια δημοσιεύματα υποστηρίζεται ακόμα πως ήταν απαίτηση της «Millenium Bank η πρόσφατη απομάκρυνση του κ. Βεντούρη από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τής ΝΕΛ».
Έως την ώρα που έκλεισε η ύλη της εφημερίδας μας, δεν υπήρχε απάντηση από την πλευρά του κ. Βεντούρη στα εν λόγω δημοσιεύματα.
Πάντως, είναι άξιο απορίας γιατί ένας εφοπλιστής, που ποτέ δεν έδειξε ότι του λείπουν τα απαραίτητα για βιοπορισμό, ναυτολογούνταν μέχρι προσφάτως.
Η ειρωνεία της τύχης ήθελε, όμως, τον κ. Βεντούρη ως πρόεδρο της Ένωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας τις αμέσως προηγούμενες ημέρες να βρίσκεται σε συνεχή αντιπαράθεση με τα ναυτεργατικά σωματεία και με τη διοίκηση της ΠΝΟ. Ο κ. Βεντούρης, στηρίζοντας τις θέσεις των ακτοπλοϊκών εταιρειών, κατηγορούσε τους ναυτικούς ότι με τις απαιτήσεις τους (ζητούσαν αύξηση 2% στους μισθούς τους) και με την απεργία τους οδηγούν σε αδιέξοδο τις ελληνικές ακτοπλοϊκές εταιρείες.
Αναμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδραση του κ. Βεντούρη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey