
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Συλλαλητήριο την Πέμπτη από την ΠΑΣΥ
Αγροτικό συλλαλητήριο οργανώνει η Τοπική Γραμματεία τής ΠΑΣΥ, στον κόμβο της Λάρσου την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, με αφορμή τη ραγδαία και συνεχιζόμενη εξάπλωση του καταρροϊκού πυρετού που έχει πλήξει το σύνολο των κοπαδιών του νησιού μας
Αγροτικό συλλαλητήριο οργανώνει η Τοπική Γραμματεία τής ΠΑΣΥ, στον κόμβο της Λάρσου την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, με αφορμή τη ραγδαία και συνεχιζόμενη εξάπλωση του καταρροϊκού πυρετού που έχει πλήξει το σύνολο των κοπαδιών του νησιού μας, αλλά και την «εγκληματική αδιαφορία τοπικών αρχών και κυβέρνησης που δεν παίρνει κανένα μέτρο για τη λύση και αντιμετώπιση του προβλήματος και οδηγεί τους αγρότες για μια ακόμα φορά στο συμπέρασμα ότι αυτή η πολιτική στόχο έχει να ξεκληρίσει τη μικρομεσαία αγροτιά και να συγκεντρώσει γη και παραγωγή σε λίγα χέρια».
Για την ΠΑΣΥ, εδώ και χρόνια όχι μόνο δεν έχει δοθεί λύση στα προβλήματα που βασανίζουν τη μικρομεσαία αγροτιά, αλλά συνεχώς προστίθενται και άλλα.
«Τελευταία ο αποχαρακτηρισμός των βοσκοτόπων που ήρθε να λεηλατήσει την Εξισωτική Αποζημίωση από χιλιάδες κτηνοτρόφους, τα νέα χαράτσια στη λαϊκή οικογένεια με την εφαρμογή τού ΕΝΦΙΑ που βάζει χέρι στα χωράφια μας, αλλά και όλες οι αυξήσεις σε εισφορές τού ΟΓΑ, ΕΛΓΑ και ΟΣΔΕ, στις ζωοτροφές, τα λιπάσματα και σε όλα τα γεωργικά εφόδια, μας οδηγούν σταθερά έξω από τα χωράφια μας, έξω από τα κοπάδια μας». Μεταξύ άλλων, η Τοπική Γραμματεία τής ΠΑΣΥ ασκεί δριμεία κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις οδηγίες της, που «υπηρετούν πιστά η σημερινή κυβέρνηση, οι κυβερνήσεις που πέρασαν, αλλά και αυτές που πρόκειται να έρθουν και θα είναι πλήρως υποταγμένες στις προσταγές της λυκοσυμμαχίας».
Μεταξύ άλλων, διεκδικεί να δοθούν κανονικά οι Εξισωτικές Αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους, όπως δίνονταν μέχρι σήμερα, να δίνεται η ενίσχυση στους κτηνοτρόφους με βάση τον αριθμό του ζωικού κεφαλαίου και της παραγωγής και όχι να απαιτούνται βοσκότοποι (όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες), άμεση αποζημίωση των κτηνοτρόφων για όλα τα νεκρά ζώα και για όλα τα ζώα που θανατώνονται από την Κτηνιατρική Υπηρεσία, σε χώρους ελεγχόμενους, για προστασία της Δημόσιας Υγείας.
Επίσης ζητούν, μεταξύ άλλων, αποζημίωση για το σύνολο της χαμένης παραγωγής που θα προέλθει εξ αιτίας του καταρροϊκού πυρετού, θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων για όλα τα γεωργικά και ζωοκομικά προϊόντα, μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής με κατάργηση του Φ.Π.Α. σε όλα τα αγροτικά εφόδια και αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, και στήριξη της εγχώριας παραγωγής με δραστικό περιορισμό των εισαγωγών προϊόντων που παράγουν, σε σύγκρουση με τις κατευθύνσεις τής Ε.Ε. και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.