Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λέσβου, διοργανώνει μια γευστική και πολιτιστική εξερεύνηση της Λέσβου την Τρίτη 20 Μαΐου, στο ξενοδοχείο «Metropolitan» της Αθήνας, στην αίθουσα «Χίος».
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8:00 το βράδυ, με διάλεξη από το Στάθη Βαρβαγιάννη της ομώνυμης ποτοποιίας, για το ούζο της Λέσβου.
Θα ακολουθήσει ομιλία από το διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, μέλος του Γραφείου του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων τής UNESCO και συντονιστή του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων, Νίκο Ζούρο, για το Γεωπάρκο της Λέσβου.
Τέλος, εκπρόσωπος του Μουσείου Βρανά θα μιλήσει για το ελαιόλαδο της Λέσβου. Στις 8:45 θα ακολουθήσουν γευστικές δοκιμές των προϊόντων του νησιού, συνοδευόμενες από ποικιλία ούζων της ποτοποιίας «Βαρβαγιάννης».
Σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι η προβολή του νησιού μας και των τοπικών του προϊόντων πανελλαδικώς, αλλά και μέσω του Ελληνοβρετανικού Επιμελητήριου η αύξηση των εξαγωγών μας στη Μεγάλη Βρετανία.