Δυναμικό ξεκίνημα για το «Ούζο-fest»

11/07/2013 - 16:06

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το πρώτο «Ούζο-fest» το φετινό του ταξίδι από το Πλωμάρι. Οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 3.000 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα Τετάρτη στο Σίγρι και ολοκληρώνονται το Σαββατοκύριακο στη Μυτιλήνη.

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το πρώτο «Ούζο-fest» το φετινό του ταξίδι από το Πλωμάρι. Οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 3.000 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα Τετάρτη στο Σίγρι και ολοκληρώνονται το Σαββατοκύριακο στη Μυτιλήνη. Ο Σύνδεσμος Ποτοποιών - Αποσταγματοποιών Λέσβου πιστεύει ότι οι εκδηλώσεις τού «Ούζο-fest» που θα πραγματοποιηθούν στη μαρίνα της Μυτιλήνης το Σαββατοκύριακο, θα προσελκύσουν περισσότερους από 5.000 επισκέπτες. Στόχος τους είναι το «Ούζο-fest» να καθιερωθεί ως ένα μεγάλο γεγονός. που θα συνδέει τον τοπικό πολιτισμό με την παραγωγική διαδικασία του ούζου στο νησί της Λέσβου.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Σαββατοκύριακου, περιλαμβάνεται μια ενδιαφέρουσα ημερίδα, με τίτλο «Ούζο-fest: Μια πρόταση για έξοδο από την κρίση και ανάπτυξη», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 10 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ποτοποιών - Αποσταγματοποιών Λέσβου. Στο πρώτο μέρος της ημερίδας θα παρουσιασθεί η διαχρονική παρουσία της τέχνης της απόσταξης στη Λέσβο. Εισηγητές θα είναι ο διδάκτωρ Θεολογίας Θανάσης Καλαμάτας, ο διευθυντής του εργοστασίου τής ΕΠΟΜ, Αλέκος Κουζινόγλου, και ο διευθυντής της Ποτοποιίας Βαρβαγιάννη, Ευστάθιος Βαρβαγιάννης.

Στο δεύτερο μέρος θα γίνει παρουσίαση της κατάστασης της λεσβιακής ποτοποιίας σήμερα. Εισηγητές θα είναι ο προϊστάμενος της Χημικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, Ηλίας Πολυχνιάτης, ο διευθυντής του Τελωνείου Μυτιλήνης, Δημήτριος Κουτρουμπής, και ο διευθυντής της Ποτοποιίας Γιαννατσή, Μανώλης Συρέλλης.

Το τρίτο μέρος της ημερίδας είναι αφιερωμένο στη διασύνδεση της επιχειρηματικότητας με τον πολιτισμό και την ανάπτυξη, με ομιλητές το διευθυντή της Ποτοποιίας Ισιδώρου Αρβανίτη, Χρήστο Μητσάκη, το λέκτορα Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιάννη Σκοπετέα και το διευθυντή της «Ariston Fine Food GmbH», Βασίλη Χριστοδουλάτο.

Μετά το τέλος των εισηγήσεων, θα ακολουθήσει συζήτηση. Πρόθεση του Συνδέσμου Ποτοποιών - Αποσταγματοποιών Λέσβου είναι μέσα από τη συζήτηση να δημιουργηθεί ομάδας εργασίας που θα αναλάβει να επαναπροσδιορίσει και να συντονίσει τις υπάρχουσες αυτόνομες δράσεις που επιδιώκουν να προβάλουν τα παραγωγικά, γαστρονομικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά της Λέσβου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey