Διαγωνισμός απ’ το Υπουργείο Δικαιοσύνης

162 εισακτέοι στη Σχολή Δικαστικών Λειτουργών

04/09/2012 - 16:47

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προκήρυξε διαγωνισμό για την εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών 162 σπουδαστών.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προκήρυξε διαγωνισμό για την εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών 162 σπουδαστών.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, ο αριθμός των εισακτέων κατανέμεται ανά κατεύθυνση ως ακολούθως:
- Διοικητική Δικαιοσύνη, 95 και αναλυτικά, τρεις θέσεις δοκίμων εισηγητών του Συμβουλίου της Επικρατείας, δύο θέσεις δοκίμων εισηγητών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και 90 θέσεις δοκίμων παρέδρων πρωτοδικείου των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων.
- Πολιτική και Ποινική Δικαιοσύνη, 55 θέσεις δοκίμων παρέδρων πρωτοδικείου.
- Εισαγγελείς, 12 θέσεις δοκίμων παρέδρων εισαγγελίας.

Το προκριματικό στάδιο του διαγωνισμού θα διενεργηθεί στη Θεσσαλονίκη κατά το δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου και το τελικό στάδιο θα διενεργηθεί στην Αθήνα κατά τους μήνες Νοέμβριο - Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.

Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί όσοι:
- Έχουν την ιδιότητα του ειρηνοδίκη ή έχουν ή είχαν διετή άσκηση δικηγορίας ή είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος νομικού τμήματος, με μονοετή άσκηση δικηγορίας, ή είναι δικαστικοί υπάλληλοι με πτυχίο νομικού τμήματος, νομικής σχολής και πενταετή υπηρεσία στη θέση αυτή.
- Έχουν συμπληρώσει το 28ο και δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους την 31η Δεκεμβρίου του έτους διενέργειας του διαγωνισμού.
- Έχουν τα προσόντα που ορίζονται στις παραγράφους 1, 2 και 3 του άρθρου 36 και δεν έχουν τα κωλύματα που προβλέπονται στα άρθρα 37 και 38 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών, όπως ισχύουν, για το διορισμό τους ως δικαστικών λειτουργών.

Οι υποψήφιοι οφείλουν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό από τη 17η Σεπτεμβρίου έως και 1η Οκτωβρίου τρέχοντος έτους, στη γραμματεία της Σχολής ή στη γραμματεία οποιουδήποτε δικαστηρίου της χώρας.

Στην τελευταία περίπτωση, οι αιτήσεις διαβιβάζονται αμελλητί στη γραμματεία της Σχολής.

Με την αίτηση, οι υποψήφιοι δηλώνουν την κατεύθυνση στην οποία επιθυμούν να συμμετάσχουν. Επίσης δηλώνουν μία από τις τέσσερις ξένες γλώσσες (αγγλική, γαλλική, γερμανική και ιταλική) στην οποία επιθυμούν να εξεταστούν υποχρεωτικά, καθώς και μία έως δύο από τις παραπάνω ξένες γλώσσες, στις οποίες επιθυμούν, προαιρετικά, να εξεταστούν. Συνυποβάλλουν δε τα δικαιολογητικά τα οποία αποδεικνύουν τη συνδρομή των προσόντων και την έλλειψη κωλυμάτων εκτός των πιστοποιητικών σωματικής και ψυχικής υγείας, τα οποία υποβάλλονται στη γραμματεία της Σχολής το βραδύτερο την 5η Οκτωβρίου 2012. Τα πιστοποιητικά αυτά εκδίδονται, το μεν της σωματικής υγείας από υγειονομική επιτροπή κατά το σύστημα το οποίο ισχύει για τους πολιτικούς διοικητικούς υπαλλήλους, το δε της ψυχικής υγείας από διευθυντή ψυχιατρικής κλινικής κρατικού ή πανεπιστημιακού νοσοκομείου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey