Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Με τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην κοινωνία και στην οικονομία, η διακόσμηση και η επίπλωση του σπιτιού μας φαντάζει μάλλον όνειρο μακρινό…
Τι θα γίνει; Δεν θα παντρεύονται τα νέα ζευγάρια; Δεν θα αγοράζουμε νέες κατοικίες; Δεν θα ζούμε τελικά;
Παρ’ όλη την κρίση, ιδού μερικές συμβουλές για να φτιάξετε το σπίτι σας οικονομικά και ποιοτικά και να το μετατρέψετε σ’ ένα ξεχωριστό χώρο για τον εαυτό σας και τους δικούς σας.
Κάντε μια λίστα με όσα χρειάζεστε πραγματικά για να επιπλώσετε καθένα από τα δωμάτιά σας, αγοράστε περιοδικά διακόσμησης, ξεφυλλίστε τις σελίδες τους και κρατήστε αυτά που σας ενδιαφέρουν. Σερφάρετε στο διαδίκτυο και τυπώστε ό,τι σας τραβά την προσοχή. Κάντε μια βόλτα σε παππούδες, γιαγιάδες με παλιά έπιπλα στο ανάλογο στιλ (σεντούκια καθρέφτες κ.λπ.).
Ένα παλιός καθρέφτης σκαλιστός, αν βαφεί ασημένιος, αμέσως αλλάζει στιλ…. Μια παλιά τραπεζαρία, αν αλλάξει το χρώμα και το ύφασμα, αμέσως μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο έπιπλο…
Κάντε μια βόλτα στα μαγαζιά και πάρετε διαφημιστικά φυλλάδια. Προτιμήστε τα ελληνικά προϊόντα και ιδιαίτερα αυτά που κατασκευάζονται στον τόπο σας. Μα θα μου πείτε είναι πιο ακριβά; ΟΧΙ! Το να αγοράσετε ένα τραπέζι μελαμίνη ή MDF εισαγωγής (Τουρκίας- Κίνας) π.χ. 300€ και σε δύο χρόνια να χαλάσει, κοστίζει τελικά περισσότερο από ένα ελληνικό τραπέζι 600€, που θα έχει εγγύηση 15 χρόνων και έχεις και τον μάστορα κοντά σου για επισκευή κάθε απρόοπτης ζημιάς. Έπειτα, τα εισαγόμενα δεν έχουν ανταλλακτικά (βίδες, φιρμάνια, μεντεσέδες, κλειδαριές) που να ταιριάζουν με αυτά που πωλούνται στην Ελλάδα. Και αν παραγγείλεις κάτι, έρχεται μετά από 2-3 μήνες.
Επίσης, μετά από την πάροδο κάποιων ετών (2-3 χρόνια), καταργούνται κάποια μοντέλα, οπότε δεν βρίσκεις μετά ούτε τα ίδια χρώματα ούτε τα ίδια ξύλα (μελαμίνες), αν πάθεις κάποια ζημιά η αν θέλεις να συμπληρώσεις με κάποιο άλλο έπιπλο το σπίτι σου.
Καμία σύγκριση δεν μπορεί να γίνει λοιπόν μεταξύ των ξένων και των ελληνικών προϊόντων, μεταξύ εκείνων που κατασκευάζονται από τεχνίτες σε μικρές βιοτεχνίες και εκείνων που πωλούνται στα μεγάλα πολυκαταστήματα.
Καλύτερα ένα άδειο δωμάτιο παρά ένα γεμάτο με έπιπλα που δεν σας εμπνέουν παρά μόνο… οικονομικά.
Μην ξεχνάτε ότι στην εποχή που ζούμε είναι πολύ σημαντικό να υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο τον τόπο μας.