
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Ο Σύλλογος Κατοίκων Μόριας, Παναγιούδας & όμορων Κοινοτήτων θέτει ερωτήματα σε εκείνους που ενστερνίζονται την άποψη «Καμία νέα δομή-πλήρης αποσυμφόρηση»
Ερωτήσεις στη θέση «Καμία νέα δομή-πλήρης αποσυμφόρηση», που ενστερνίζονται αυτοδιοικητικοί και πολιτικοί, θέτουν τα μέλη του Συλλόγου Κατοίκων Μόριας, Παναγιούδας και όμορων Κοινοτήτων. Παράλληλα υποβάλλουν μία σειρά από ερωτήματα που εκπορεύονται από το μεταναστευτικό. Μάλιστα απαιτούν από το Δήμο Μυτιλήνης να φέρει άμεσα το θέμα προς ψήφιση σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με ονομαστική Ψηφοφορία, ενώ από την κυβέρνηση ζητούν τη συνέχιση και εντατικοποίηση της αποσυμφόρησης που ήδη πραγματοποιείται και σεβασμό στις αποφάσεις των τοπικών μας συμβουλίων. Ακόμη αναμένουν απόφαση της Τοπικής Κοινότητας Μυτιλήνης για το κλείσιμο του Κ.Υ.Τ. Μόριας και μετεγκατάστασή του εκτός των κατοικημένων περιοχών, απόφαση που όπως σημειώνεται έχουν προχωρήσει τα συμβούλια των χωριών Μόριας, του Αφάλωνα, της Παναγιούδας και των Παμφίλων.
Συγκεκριμένα τα ερωτήματα που θέτει ο Σύλλογος σε πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς που υιοθετούν τη θέση «Καμία νέα δομή-πλήρης αποσυμφόρηση» είναι τα ακόλουθα:
Τα μέλη του Συλλόγου ζητούν ειλικρινείς και σαφείς απαντήσεις, καθώς όπως υποστηρίζουν σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της μεταναστευτικής κρίσης που χτύπησε τη Λέσβο εδώ και πέντε χρόνια, «τη στιγμή που κάποιοι κάνουν πολιτική… από τα γραφεία τους και τη στιγμή που διάφοροι συνεχίζουν να πλουτίζουν από αυτή την κατάσταση». Ακόμη απαιτούν προσωπικές εγγυήσεις ότι τον Απρίλιο και για πάντα θα σταματήσουν οι ροές. Ενώ λίγο παρακάτω σημειώνεται «Εμείς από την πλευρά μας δεν θα ανεχτούμε άλλο εμπαιγμό, άλλη αχαριστία, άλλη πρωτοφανή ανευθυνότητα και άλλο επικίνδυνο λαϊκισμό στις πλάτες των κατοίκων των χωριών μας. Όσοι μας καταδικάσουν, θα μας βρούνε απέναντι…»
Το δελτίο κλείνει με την επισήμανση ότι πάγια θέση του Συλλόγου είναι το κλείσιμο του Κ.Υ.Τ και τη μετεγκατάστασή του εκτός κατοικημένων περιοχών. Θέση που όπως επισημαίνεται: «Η απόφαση αυτή της τοπικής κοινωνίας πρέπει να γίνει ΣΕΒΑΣΤΗ από όλους, εφόσον ζούμε σε μια ευνομούμενη και δημοκρατική χώρα και να προχωρήσουμε βήμα-βήμα με γνώμονα μια καλύτερη διαχείριση των πραγμάτων.»