Έγγραφη διαμαρτυρία της Πανελλαδικής Φιλοζωϊκής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας & του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών

Επιστολή στην Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας για την χρήση του όρου «ιππική δεξιοτεχνία» στις Ιπποδρομίες Καλλονής

21/06/2023 - 15:40 Ενημερώθηκε 22/06/2023 - 16:31

Μετά τα δημοσιεύματα σε εφημερίδες της πρωτεύουσας η Πανελλαδική Φιλοζωϊκή και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών έστειλαν στις 15/06/2023 επιστολή διαμαρτυρίας στην Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας για τις ιπποδρομίες ζητώντας να παρέμβει προκειμένου να μην χρησιμοποιείται ο όρος ιππική δεξιοτεχνία με σκοπό την διενέργεια εκδηλώσεων που δεν έχουν καμία σχέση με τον συγκεκριμένο όρο. 

Η επιστολή

Επιστολή Διαμαρτυρίας για «αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας» στη Μυτιλήνη

Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία για το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε ο όρος «Ιππική Δεξιοτεχνία», από  μέλος του Σωματείου Αδελφότης Αγίας Τριάδας Καλλονής  , προκειμένου να αιτηθεί από το δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, στις 24-05-2023 (ΑΠΟΦΑΣΗ 163/2023), την παραχώρηση χώρου   Σίγρα – Νουτζάρι, ενώ στην πραγματικότητα και όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα το Σωματείο επιμελήθηκε την διενέργεια ιπποδρομιών, όπως κάνει εδώ και χρόνια.  

Παράλληλα σας κάνουμε γνωστό ότι πέρυσι στην διάρκεια ίδιας διοργάνωσης άλογο διοργανωτή έσπασε το πόδι του και θανατώθηκε, ενώ όπως προκύπτει από σχετικό ρεπορτάζ τέτοιου είδους περιστατικά έχουν επαναληφθεί στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων.

Στην απόφαση 163/2023 της 20ης (24-05-2023) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου σημειώνεται ο όρος ιππική δεξιοτεχνία.  Ο ίδιος όρος σημειώνεται και στην αφίσα των εκδηλώσεων. Στα δημοσιεύματα προκύπτει ότι στην πραγματικότητα πραγματοποιήθηκαν ιπποδρομίες που ουδεμίαν σχέση με την αθλητική ιππασία έχουν.

Δεδομένων τούτων & πέραν των έκνομων δράσεων σε περιοχή natura ,παρακαλούμε για τις ενέργειές σας διότι πραγματικά εκτίθεται το άθλημα και η δράση των συλλόγων που ασχολούνται με την πραγματική  Ιππική δεξιοτεχνία και τους κανόνες της.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey