Μεταμόρφωση οικήματος χάρη στο Δελφίνι και στο Δήμο Μυτιλήνης

Από ερείπιο σε μουσειακό χώρο

05/08/2020 - 15:46

Τη μορφή που είχε πριν από πολλά χρόνια, όταν κατοικήθηκε, από πρόσφυγες θέλουν να δώσουν στο ερειπωμένο από ζωή οίκημα που βρίσκεται απέναντι από του Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης, στη Σκάλα Λουτρών, ο Οικολογικός Σύλλογος «Το Δελφίνι».

 Ο στόχος αυτός φαίνεται πως επιτυγχάνεται με την συμβολή του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη και την έγκριση της δαπάνης για αναγκαστική απαλλοτρίωση, για το εν λόγω ακίνητο με το ποσό των 24.494,59 ευρώ.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρεται: «O Δήμαρχος Μυτιλήνης συνεχίζει τις παρεμβάσεις του στα χωριά του Δήμου, συμβάλλοντας στην βελτίωση της καθημερινότητας αλλά και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.  Στις 28 Νοεμβρίου 2019 κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην Σκάλα Λουτρών είχε δεσμευτεί στους κατοίκους της περιοχής το προσφυγικό κτίσμα που βρίσκεται απέναντι από το Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης ν΄ αγοραστεί ή να απαλλοτριωθεί από τον Δήμο Μυτιλήνης. Με την από ΔΤΗ/24014 απόφαση του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, ο Δήμος εγκρίνει δαπάνη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για το εν λόγω ακίνητο ποσού 24.494,59 ευρώ. Έτσι μια χρόνια επιθυμία των κατοίκων της περιοχής γίνεται πράξη.»

Στη διαμόρφωση της δημιουργίας ενός μουσείου λαϊκής τέχνης, όπου ο χώρος και τα αντικείμενα μέσα σε αυτόν θα μεταφέρουν τους επισκέπτες χρόνια πίσω, όταν  το σπίτι αυτό είχε δοθεί σε πρόσφυγες, θα συμβάλει ο Οικολογικός Σύλλογος «Το Δελφίνι», ο οποίος μεταξύ άλλων ήδη έχει συλλέξει τα γεμάτα ιστορία αντικείμενα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey