Η ασφάλεια των πολιτών δεν επιδέχεται εκπτώσεις

06/01/2016 - 01:00

Το προχθεσινό περιστατικό στη Βρίσα, με τη ληστεία μέρα μεσημέρι και την απειλή γυναίκας μέσα στο σπίτι της, είναι πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του νησιού και γι’ αυτό προκαλεί έκπληξη όχι μόνο στην τοπική κοινωνία, αλλά και στις ίδιες τις διωκτικές αρχές, οι οποίες θα πρέπει άμεσα να διαλευκάνουν την υπόθεση και να επαναφέρουν το αίσθημα ασφάλειας που κλονίστηκε.

Δεν είναι τόσο το περιεχόμενο της κλοπής που προκαλεί ανησυχία και φόβο, όσο ο τρόπος που έγινε και η θρασύτητα των δραστών, που, αν μείνουν ασύλληπτοι και ατιμώρητοι, μπορεί να δημιουργηθούν απρόβλεπτες εξελίξεις, που κανείς δεν εύχεται να συμβούν στη λεσβιακή ύπαιθρο, που μόνο αυτό της έλειπε.

Το περιστατικό αυτό θα πρέπει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και να αφυπνίσει όσους επεξεργάζονται την αστυνομική προστασία του νησιού, που σε μέγεθος είναι πολύ μεγάλο, να την κάνουν εκ του μακρόθεν και με τα... μάτια, όπως προγραμματίζει το αρμόδιο Υπουργείο, σχέδιο που πρόσφατα παρουσιάστηκε στους τοπικούς παράγοντες. Στη συγκεκριμένη περιοχή για παράδειγμα η αστυνομική παρουσία σε Πολιχνίτο και Αγιάσο είναι μια... ανάσα από τον τόπο του συμβάντος, όταν όμως αυτή περιοριστεί για ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή  στον Παπάδο, τότε η άμεση επέμβαση της Αστυνομίας, που είναι αναγκαία για την ευτυχή έκβαση τέτοιων υποθέσεων, κάθε άλλο παρά... άμεση θα είναι!

Έτσι όμως δε δημιουργείται αίσθημα ασφάλειας σε μια κοινωνία και σ’ έναν τόπο που τη χρειάζεται και για ψυχολογικούς λόγους, αλλά μία εικόνα ανεξέλεγκτη και απροστάτευτη, όπου ο κάθε παραβατικός θα έχει τη δυνατότητα να παρανομεί, πολύ περισσότερο γνωρίζοντας ότι ο νόμος είναι αλλού και θα αργήσει... Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να θεωρηθεί ο επιχειρούμενος σχεδιασμός ως δεδομένος και τελεσίδικος.

Οφείλουν οι φορείς και οι εμπλεκόμενοι θεσμικοί παράγοντες να μην επιτρέψουν να κλείσει αυτή η υπόθεση χωρίς τις αναγκαίες  διορθωτικές αλλαγές. Θα είναι ολέθρια υπαναχώρηση, που πολύ φοβόμαστε θα... αβγατίσει περιστατικά σαν το προχθεσινό στη Βρίσα. Καλώς ή κακώς, η ασφάλεια των πολιτών δεν επιδέχεται... εκπτώσεις και αυτό οφείλουν να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους όσοι απεργάζονται τέτοια σενάρια!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey