Για πρώτη φορά, μετά το 1922, θα γίνει επίσημα σήμερα η τελετή κατάδυσης του Τίμιου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων

«Επίσημα» Θεοφάνια στο λιμάνι της Σμύρνης!

06/01/2016 - 00:14

Στο λιμάνι της Σμύρνης, στο ύψος του Ελληνικού Προξενείου στο περίφημο «Κε», θα γίνει ο αγιασμός των υδάτων την ημέρα των Θεοφανίων στη Σμύρνη.

Στο λιμάνι της Σμύρνης, στο ύψος του Ελληνικού Προξενείου στο περίφημο «Κε», θα γίνει ο αγιασμός των υδάτων την ημέρα των Θεοφανίων στη Σμύρνη.

Μάλιστα, για πρώτη φορά μετά από περίπου 10 χρόνια, έχει εξασφαλιστεί και η σχετική άδεια από τις τουρκικές αρχές. «Θα υπάρχει και εκπροσώπηση από την τοπική αυτοδιοίκηση της πόλης. Θέλουμε να είναι κάτι οργανωμένο» δήλωσε στο pontos-news.gr ο πατέρας Κύριλλος Συκής, αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου και ιερατικός προϊστάμενος της Αγίας Φωτεινής Σμύρνης, ο οποίος μάλιστα χθες πραγματοποίησε τον αγιασμό των υδάτων στην Τένεδο.

Με την επίσημη λοιπόν άδεια των τουρκικών αρχών θα τελεστεί για πρώτη φορά, μετά την καταστροφή και τον ξεριζωμό του 1922, η τελετή κατάδυσης στην προκυμαία της Σμύρνης, μπροστά από το ιστορικό κτήριο του ελληνικού προξενείου. Ο αγιασμός των υδάτων θα τελεστεί στις 12:30 και θα υπάρξει εκπροσώπηση από την τοπική αυτοδιοίκηση της πόλης, ενώ θα υπάρξει το πρωί λειτουργία στην Αγία Φωτεινή.

Να καθιερωθεί
Τη θρησκευτική τελετή θα παρακολουθήσουν και πιστοί από την Ελλάδα, καθώς θα ταξιδέψουν τρία γκρουπ από την Αθήνα, τη Μυτιλήνη και τη Χίο.

Σκοπός της εκκλησίας είναι να τελεστεί άψογα το μυστήριο ώστε να καθιερωθεί ο εορτασμός και να πραγματοποιείται απρόσκοπτα κάθε χρόνο από την ορθόδοξη κοινότητα της Σμύρνης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey