Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Οι επιχειρηματίες της περιοχής, αλλά και άνθρωποι που ζουν εκεί, δηλώνουν πως δεν αντέχουν άλλο τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή από χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που συρρέουν πλέον στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ.
Ένα χώρο με υποτυπώδεις έως και μηδενικές υποδομές που σχεδιάστηκε για να φιλοξενεί 300 με 500 ανθρώπους και έφτασε να ζουν σε αυτόν πάνω από 3.000 άνθρωποι.
Μετανάστες και πρόσφυγες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, οικογενειάρχες κυνηγημένοι από τον πόλεμο και τυχοδιώκτες μετανάστες που αναζητούν μια καλύτερη τύχη στον «παράδεισο της Δύσης» όλοι μαζί ατάκτως, ο ένας πάνω στον άλλον, επέκτειναν το χώρο στα γύρω οικόπεδα.
Κατέλαβαν τις γύρω κλειστές χτυπημένες από την κρίση επιχειρήσεις, αλλά και «πάτησαν» κάποιες από τις ανοικτές.
«Ζούμε σε ένα απαράδεκτο καθεστώς τρομοκρατίας», δηλώνουν οι περισσότεροι, σημειώνοντας πως δεν μπορούν να ζήσουν άλλο στον Καρά Τεπέ. Οι περισσότεροι δε θέλουν να δηλώσουν τίποτα επώνυμα. Φοβούμενοι πως εκτός των άλλων κάποιοι δεν αποκλείεται να τους κολλήσουν και τη ρετσινιά του… ρατσιστή!
«Περικυκλωμένος»
Μέχρι αργά τη νύχτα μένει στις εγκαταστάσεις της ξυλουργικής επιχείρησής του ο Παναγιώτης Κωντηβέης, που βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στην καρδιά του απέραντου καταυλισμού, δίπλα στις πρώην εγκαταστάσεις της ΚΙΦΑ.
Ο ίδιος πριν από λίγες ημέρες είδε τα τζάμια του κεντρικού του κτηρίου σπασμένα και το γραφείο της επιχείρησής του άνω-κάτω, χωρίς ωστόσο να διαπιστώσει κλοπές.
Εκφράζει πια ανοιχτά και την αίσθηση φόβου που προκαλεί η σημερινή κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.
Η επιχείρησή του συνορεύει με τον καταυλισμό που έχει γεμίσει με σκουπίδια… Το χειρότερο ωστόσο για τον ίδιο, είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς, καθώς πάλι πριν λίγες ημέρες από λάθος «λαμπάδιασαν» κάποια χόρτα γύρω από την επιχείρησή του.
Σα να μην έφταναν αυτά όπως λέει ο κ. Κωντηβέης, «εδώ και μέρες δεν έχουμε νερό. Η πρόσβασή μας στο δίκτυο έχει διακοπεί, καθώς από την υπάρχουσα πηγή που υδροδοτεί τις εκεί επιχειρήσεις πλένονται μετανάστες καθημερινά στο δρόμο.
ο κ. Κωντηβέης
Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να συμβεί. Είμαστε μέσα στον καταυλισμό ουσιαστικά αβοήθητοι. Οι μικροκλοπές στα φρούτα και στα λαχανικά που έχουμε στον κήπο μας είναι το ελάχιστο. Δεν ξέρουμε που να αποταθούμε και τι έκταση θα πάρει αυτή η υγειονομική, μεταξύ άλλων, βόμβα που έχουμε μπροστά από τις πόρτες μας…» καταλήγει ο κ. Κωντηβέης.
«Παράθυρο στον καταυλισμό»
Ο Παναγιώτης Χατζέλλης ζει με το παράθυρό του να βλέπει στον καταυλισμό. Ο άνθρωπος αυτός έχει την ατυχία όχι μόνο να προσπαθεί να προστατεύσει τις εγκαταστάσεις της επιχείρησής του, αλλά και το σπίτι του που βρίσκεται ακριβώς δίπλα!
Ο ίδιος καταγγέλλει πως μέρος της έκτασής του, χρησιμοποιείται ως… αποχωρητήριο για τους μετανάστες με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ενώ έχει έρθει τέσσερις φορές αντιμέτωπος με ανθρώπους που είχαν μπει μέσα στην αυλή του σπιτιού του.
«Μίλησα με το δήμαρχο που είναι φίλος και του είπα ότι δεν πάει άλλο. Άλλο πράγμα να βρίσκεσαι απ’ έξω και να λες για το πρόβλημα και άλλο να είσαι μέσα σε αυτό. Εμείς πλέον δεν έχουμε ούτε νερό και ούτε μπορούμε να κοιμόμαστε και ήσυχοι.
ο κ. Χατζέλλης
Τα φρούτα μου που βγάζω στο σπίτι τα έχω συνειδητά χαρίσει σε εκείνους, αλλά δεν γίνεται να κάθομαι με την γυναίκα μου στο σπίτι και να μπαίνει ο οποιοσδήποτε. Δεν γίνεται να ανασαίνουμε αυτή τη δυσωδία και να μην μπορούμε να κυκλοφορήσουμε. Δεν πάει άλλο παιδιά…».