Καταστροφές λόγω όγκου βροχής και… αμέλειας

«Πνίγηκαν» στο Τάρτι

05/04/2013 - 15:51

Αποκλεισμένοι βρέθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης κάτοικοι στο Τάρτι, καθώς το νερό της βροχής ήταν τόσο πολύ, που βγήκε από το χείμαρρο, μπήκε σε σπίτια, χάλασε δρόμο, παρέσυρε αυτοκίνητα και μηχανές και έπνιξε ζώα. Το ευτύχημα ήταν ότι δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές.

Αποκλεισμένοι βρέθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης κάτοικοι στο Τάρτι, καθώς το νερό της βροχής ήταν τόσο πολύ, που βγήκε από το χείμαρρο, μπήκε σε σπίτια, χάλασε δρόμο, παρέσυρε αυτοκίνητα και μηχανές και έπνιξε ζώα. Το ευτύχημα ήταν ότι δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές.

Ο θόρυβος από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου που βρίσκεται στο σημείο, ήταν η αιτία που οι κάτοικοι ξύπνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες. Η βροχή σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο χείμαρρος, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, δεν είχε καθαριστεί, ήταν η αιτία της καταστροφής.



Μισό μέτρο νερό…
Ειδικότερα, όταν οι κάτοικοι του οικισμού ξύπνησαν στις 4 τα ξημερώματα, δεν μπορούσαν να διακρίνουν το δρόμο καθώς το ύψος του νερού είχε φτάσει το μισό μέτρο. Η μεγαλύτερη ζημιά έγινε από την πλευρά του χειμάρρου, ωστόσο και ο παραλιακός δρόμος καταστράφηκε, με αποτέλεσμα να γίνει απροσπέλαστος για ορισμένους κατοίκους.

Σε κάποια σπίτια μπήκαν νερά, κάποια αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, δίκυκλη μηχανή βρέθηκε μέσα στη θάλασσα, τοιχία έσπασαν, ενώ λέγεται πως ζώα, ιδίως κότες, πνίγηκαν.

Όπως τόνισε ο κ. Στρατής Λιγηρός, που μένει μόνιμα στο Τάρτι καθώς διατηρεί ταβέρνα στην περιοχή, η ζημιά αυτή οφείλεται κυρίως στο ότι δεν είχε καθαριστεί ο χείμαρρος, με αποτέλεσμα τα νερά να μην παραμείνουν μέσα στην κοίτη του και να υπερχειλίσει μετά την έντονη βροχόπτωση. Όπως λέει, άλλη μία φορά στο παρελθόν είχε σημειωθεί ανάλογο περιστατικό.

Την Πέμπτη το πρωί, οι λιγοστοί κάτοικοι του οικισμού είδαν μία θάλασσα που είχε γίνει καφέ από το χώμα. Κάποιοι άρχισαν να βγάζουν έξω από τα σπίτια τα πράγματά τους για να μπορέσουν να τα στεγνώσουν και να καθαρίσουν.

Μάλιστα κάποιοι μιλώντας στο «Ε» παραπονέθηκαν για το γεγονός ότι παρά τα τηλεφωνήματα που έκαναν σε αρμοδίους, ο ένας τούς παρέπεμπε στον άλλον, καταλήγοντας τελικά στο Δήμο, απ’ όπου τους είπαν ότι τα μηχανήματά τους… δεν έχουν πετρέλαιο! Τελικά περίπου στις 9 το πρωί μηχανήματα βρέθηκαν στην περιοχή, κυρίως για να αποκαταστήσουν τη βατότητα στο δρόμο της παραλίας.

Κατολίσθηση…

Εκτός από τις ζημιές στο Τάρτι, την Τετάρτη λόγω των έντονων βροχοπτώσεων έγινε κατολίσθηση στο δρόμο Αμπελικό - Σταυρός. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει εκείνο το σημείο του οδικού δικτύου και να μην μπορούν να το διασχίσουν τα αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Ηρακλή Βερβέρη στο «Ε», η Περιφέρεια έστειλε αμέσως μηχανήματα για να απομακρύνουν τα φερτά υλικά και να επιτραπεί η διέλευση των οχημάτων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey