Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Στη δημιουργία γραφείου για την υλοποίηση προγράμματος ελέγχου της ποιότητας και της ποσότητας των υδατικών πόρων της Λήμνου αναμένεται να προχωρήσει σύντομα το Διαβαλκανικό Κέντρο Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και το Δήμο Λήμνου.
Αυτό συζητήθηκε στη διεθνή ημερίδα που διοργανώθηκε στο Ευγενίδειο Ίδρυμα από το Διαβαλκανικό Κέντρο Περιβάλλοντος, με θέμα «Διακυβέρνηση και Καινοτομία: Μοχλός αειφόρου ανάπτυξης, διαχείρισης και προστασίας των φυσικών πόρων», με την παρουσία και του δημάρχου Λήμνου, Αντώνη Χατζηδιαμαντή.
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ως εταίρος του Διαβαλκανικού Κέντρου Περιβάλλοντος, σύμφωνα με τη γενική γραμματέα, Χριστιάνα Καλογήρου, «αναζητά το σχεδιασμό προγραμμάτων και υποδομών για την ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων και την υλοποίηση περιφερειακών πολιτικών, που στοχεύουν στην προώθηση αναπτυξιακών δράσεων χαμηλού οικονομικού κόστους και μειωμένου οικολογικού αποτυπώματος, ώστε εξασφαλίζοντας την αειφορία να επιτευχθεί η βελτίωση της ζωής των νησιωτών».
Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, η κ. Καλογήρου επεσήμανε επίσης τη σημαντικότητα της συνεργασίας με το Διαβαλκανικό Κέντρο Περιβάλλοντος «στην προώθηση καινοτόμων δράσεων και ότι στην κατεύθυνση αυτή άμεσα θα λειτουργήσει γραφείο τού Δ.Κ.Π. στη Λήμνο, για την υλοποίηση προγράμματος ελέγχου της ποιότητας και ποσότητας των υδατικών πόρων του νησιού».
Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, τόνισε η κ. Καλογήρου, στο οποίο ψηφιακό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης θα υποστηρίζει τη λήψη αποφάσεων σχετικά με την ποιότητα και την ποσότητα των υδατικών πόρων.
To Δ.K.Π. μέσω του Διεθνούς Συμβουλίου ενισχύει τις διεθνείς συνεργασίες του, τις παρούσες και τις μελλοντικές, γεγονός το οποίο ωφελεί την ΑΔΑ, που εκτός των άλλων ιδιαιτεροτήτων της διαθέτει και σημαντικό διασυνοριακό χαρακτήρα.
Η χρησιμότητα της λειτουργίας του γραφείου για την περίπτωση της Λήμνου κρίνεται αναγκαία, καθώς το νησί αναμένεται να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα λειψυδρίας, ενώ προβλήματα έχουν ήδη εντοπιστεί στον υδροφόρο ορίζοντα του νησιού.