Θρασύτατη και πρωτοφανής ληστεία στη Βρίσα!

06/01/2016 - 00:27

Προκαλεί σοκ, φοβίζει και πολύ περισσότερο προβληματίζει, ενόψει και της εφαρμογής της σχεδιαζόμενης συρρίκνωσης της αστυνομικής δύναμης στο νησί, η θρασύτατη ληστεία της περασμένης Δευτέρας στο χωριό της Βρίσας.

Προκαλεί σοκ, φοβίζει και πολύ περισσότερο προβληματίζει, ενόψει και της εφαρμογής της σχεδιαζόμενης συρρίκνωσης της αστυνομικής δύναμης στο νησί, η θρασύτατη ληστεία της περασμένης Δευτέρας στο χωριό της Βρίσας.

Τρεις δράστες, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εισέβαλαν στο σπίτι που διέμενε μία 25χρονη κοπέλα και με την απειλή μαχαιριού κατάφεραν να αρπάξουν περίπου 1.000 ευρώ και να τραπούν σε φυγή.

Το περιστατικό αυτό μετατράπηκε χθες σε υπόθεση… τιμής για την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, η οποία μέσω και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας «χτενίζει» την ευρύτερη περιοχή του Πολιχνίτου, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- έχει ξεχωρίσει τέσσερα άτομα ως ύποπτα για την πρωτοφανή για τα δεδομένα της Λέσβου ληστεία.

Από ταινία τρόμου ήταν το σενάριο και η μέθοδος των τριών θρασύτατων ληστών, που μπούκαραν στο σπίτι που διέμενε μία 25χρονη στη Βρίσα, οι οποίοι, αφού τη φίμωσαν και την έδεσαν, στη συνέχεια άρπαξαν αυτό που φαίνεται πως είχαν εξαρχής στο μυαλό τους και δεν ήταν άλλο από ένα χρηματικό ποσό ύψους 1.000 ευρώ. Η επίθεση σε σπίτι, τη στιγμή μάλιστα που ο ιδιοκτήτης βρισκόταν μέσα σε αυτό και πολύ περισσότερο η μέθοδος της ομηρίας και της απειλής με μαχαίρι, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση περιστατικό απ’ αυτά που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη των συμβάντων της Αστυνομίας στη Λέσβο.

Ως εκ τούτου, από την πρώτη στιγμή που διέρρευσε η είδηση για την ακραία αυτή ληστεία, προκλήθηκε έντονος προβληματισμός τόσο στη Βρίσα όσο και γενικότερα στον Πολιχνίτο και σε όλο το νησί. Το περιστατικό θορύβησε ακόμη έντονα και τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες από χθες έχουν ξεκινήσει μία μεθοδική έρευνα και μεγάλη κινητοποίηση στον Πολιχνίτο.
 
Το είχαν «ξαναχτυπήσει»
Το σπίτι όπου διέμενε η 25χρονη βρίσκεται στην έξοδο του χωριού της Βρίσας, αλλά και πάλι δε θεωρείται απομονωμένο από τον κυρίως οικισμό. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του «Ε», το σπίτι είχε ξαναγίνει «στόχος» ληστών μόλις πριν από δύο μήνες, με τη διαφορά όμως πως τότε οι ληστές είχαν παραβιάσει το σπίτι την ώρα που οι ιδιοκτήτες τους ήταν εκτός, αρπάζοντας τότε λεία 8.000 ευρώ, ενώ η ληστεία δεν καταγγέλθηκε ποτέ στην Αστυνομία…

Η πληροφορία αυτή, που επιβεβαιώνεται από αστυνομικές πηγές, δημιούργησε χθες τρία σενάρια που στήριξαν τις έρευνες που διεξάγονταν από νωρίς το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του Πολιχνίτου.

Τα σενάρια
Το πρώτο σενάριο είναι πως οι δράστες συγκαταλέγονται μεταξύ μιας παρέας «σεσημασμένων» νεαρών, που τα τελευταία έξι με επτά χρόνια κάνουν μικροκλοπές και έχουν συχνά παραβατική συμπεριφορά.

Οι νεαροί αυτοί είναι γνωστοί και στην τοπική κοινωνία, που χθες τους θεώρησε ως τους κατεξοχήν ύποπτους.

Ωστόσο, η πρωτοφανής μέθοδος της ληστείας, με το θύμα να βρίσκεται μέσα στο σπίτι, έκανε τις αστυνομικές αρχές να εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο οι δράστες να είναι ξενόφερτοι, από την Αθήνα ή από οποιοδήποτε άλλο μεγάλο αστικό κέντρο, όπου τέτοιες επιθέσεις σε σπίτια γίνονται συχνά.

Όμως, όσο περνούσε χθες η ώρα και προχωρούσε και η προανάκριση, η Αστυνομία κατέληξε και σε ένα ακόμη σενάριο, που ενισχύεται από το γεγονός της προ δύο μηνών νέας ληστείας στο ίδιο σπίτι, που έλεγε πως οι τρεις δράστες, για να προχωρήσουν σε μία ληστεία μέρα μεσημέρι, προφανώς παρακολουθούσαν καιρό το σπίτι και τις συνήθειες των ιδιοκτητών τους και τελικώς αιφνιδιάστηκαν από την παρουσία της 25χρονης στο σπίτι!

Μάλιστα η νεαρή, σύμφωνα με πληροφορίες, καθημερινά βοηθούσε στις δουλειές τους γονείς της, οι οποίοι αυτές τις ημέρες μαζεύουν ελιές στα χωράφια και δεν αποκλείεται να ένιωσε κάποια αδιαθεσία τη Δευτέρα και… εκτάκτως να μην πήγε και αυτή στα χωράφια, μένοντας τελικά μόνη στο σπίτι.

Αιφνιδιάστηκαν;
Με αυτήν την εικασία η Αστυνομία ενδεχομένως εξηγεί τη θρασύτητα της ληστείας, αφού δεν προκύπτει πως οι δράστες φορούσαν κουκούλες για να κρύψουν την ταυτότητά τους, αλλά… πρόχειρες σακούλες για να κρύψουν ίσα ίσα τα χαρακτηριστικά τους.

Αυτό ενισχύει την πιθανότητα οι δράστες να είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, ενδεχομένως και οι ίδιοι που λήστεψαν το ίδιο σπίτι πριν από λίγους μήνες, και να προχώρησαν στην ακραία μέθοδο της ληστείας τους, επειδή αιφνιδιάστηκαν από την απροσδόκητη παρουσία της νεαρής!

Και ο… «Καλλικράτης»
Με τις έρευνες να βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη μέχρι αργά το απόγευμα, ο προβληματισμός για το πρωτοφανές συμβάν για τα δεδομένα της Λέσβου αυτόματα επανέφερε στο προσκήνιο το δεδομένο προβληματισμό που επικρατεί από την περιβόητη εφαρμογή του «Καλλικράτη» και στην Αστυνομία. Ως γνωστόν, βάσει του νέου σχεδίου για την αναδιάταξη των αστυνομικών δυνάμεων στο νησί, που θα εφαρμοστεί τον ερχόμενο Μάρτη, προβλέπεται μεταξύ άλλων και η υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος Πολιχνίτου σε Αστυνομικό Σταθμό.

Παρ’ όλα αυτά, η ίδια η καθημερινότητα δείχνει πως περιοχές, όπως ο Πολιχνίτος, η Αγιάσος και το Πλωμάρι, θα είναι μεγάλο ρίσκο να μείνουν πλημμελώς φυλασσόμενες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey