Kλοπιμαία για… ναρκωτικά!

01/04/2015 - 16:11

Ένα μεγάλο απόστημα φαίνεται να σπάει η αστυνομία της Λέσβου μετά την εξάρθρωση της συμμορίας Τσιγγάνων που διακινούσε ποσότητες ηρωίνης. Χθες εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπών σε αυτοκίνητα που σημειώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην πόλη της Μυτιλήνης.

Ένα μεγάλο απόστημα φαίνεται να σπάει η αστυνομία της Λέσβου μετά την εξάρθρωση της συμμορίας Τσιγγάνων που διακινούσε ποσότητες ηρωίνης. Χθες εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπών σε αυτοκίνητα που σημειώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην πόλη της Μυτιλήνης. Ο 49χρονος που κατηγορείται για τις κλοπές διέθετε τα κλοπιμαία για αγορά ναρκωτικών στη συμμορία που είχε αναπτύξει δραστηριότητα στον καταυλισμό των Τσιγγάνων στην Παγανή. Στο μεταξύ συνεχώς νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τη δράση της συμμορίας, ενώ δεν αποκλείεται σύντομα να έχουμε κι άλλες εξελίξεις.

Στον ανακριτή οδηγούνται εκ νέου σήμερα ο 37χρονος και η 33χρονη που συνελήφθηκαν προχθές στον καταυλισμό των Τσιγγάνων με κύριες κατηγορίες αυτές της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Στο μεταξύ στελέχη του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση εξιχνίασαν οκτώ περιπτώσεις κλοπών, στις οποίες εμπλέκονταν άτομα, που προμηθεύονταν ναρκωτικά από τον 37χρονο.

Εδώ και περίπου ένα χρόνο ο καταυλισμός στην Παγανή είχε μετατραπεί σε κέντρο διακίνησης ναρκωτικών και κυρίως χασίς και ηρωίνης. Καθημερινά προσέρχονταν στον καταυλισμό χρήστες, οι οποίοι προμηθεύονταν τις δόσεις τους και αρκετές φορές έκαναν χρήση μέσα στο χώρο, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες.

Για εννέα μήνες οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τη δράση του κυκλώματος, στο οποίο ρόλο είχαν πολλοί από τους Τσιγγάνους που ζούσαν στον καταυλισμό ανάμεσά τους και ανήλικα παιδιά.

Ουσιαστική δουλειά
Κατά τη διάρκεια της πολύμηνης παρακολούθησης οι άντρες του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών χαρτογράφησαν όλο το πλαίσιο της δραστηριότητας της συμμορίας. Τα ναρκωτικά προμηθευόταν ο 37χρονος και στη συνέχεια τα μετέφεραν στον καταυλισμό. Εκεί τα χώριζαν σε ποσότητες και οι ανήλικοι φρόντιζαν να τα κρύβουν σε κοντινά σημεία, κάνοντας δύσκολο τον εντοπισμό τους σε περίπτωση που θα υπήρχε έρευνα από την αστυνομία.

Κάθε φορά που κάποιος αγοραστής πήγαινε στον καταυλισμό, οι ανήλικοι έφερναν από τις κρυψώνες την απαιτούμενη ποσότητα.

Ενδεικτικό της λειτουργίας της ομάδας είναι πως σε έρευνα, που επιχειρήθηκε να γίνει πριν από μερικές εβδομάδες, ανήλικοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με σκοπό να τους καθυστερήσουν, ώστε να προλάβουν τα άλλα μέλη της ομάδας να κρύψουν τα ναρκωτικά σε σημεία αρκετά μακριά από τον καταυλισμό.

Επίσης, οι ανήλικοι είχαν το ρόλο του τσιλιαδόρου, όταν γίνονταν συναλλαγές και πολλές φορές μετέφεραν και οι ίδιοι ποσότητες ναρκωτικών και χρήματα.

Γνωστός!
Ο 37χρονος Τσιγγάνος που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών είχε έρθει στη Λέσβο το 2010. Σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας είχε συλληφθεί για υποθέσεις ναρκωτικών και σύντομα απασχόλησε και τις αστυνομικές αρχές της Λέσβου, από τις οποίες είχε συλληφθεί για διακίνηση χασίς.

Οι αστυνομικές έρευνες τώρα έχουν επικεντρωθεί στον εντοπισμό των προμηθευτών του 37χρονου. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία ο 37χρονος φρόντιζε να μην προμηθεύεται υπερβολικά μεγάλες ποσότητες, τις οποίες μάλιστα χώριζε σε μικρότερες συσκευασίες και με τη βοήθεια της ομάδας έκρυβε αρκετά καλά.

Οι μέχρι τώρα έρευνες δείχνουν κάποιο προμηθευτή από τις διασυνδέσεις που είχε στην Αθήνα ο 37χρονος, Ωστόσο αξιόπιστες πηγές αναφέρουν πως η υπόθεση δεν έχει κλείσει ακόμη και δεν αποκλείεται να έρθει στο φως εμπλοκή κι άλλου ατόμου που ζει στη Λέσβο.

 

Τους πρόδωσε το tablet

Με την εξάρθρωση της ομάδας που εμπορευόταν ναρκωτικά η αστυνομική έρευνα έφερε κι άλλες πτυχές της υπόθεσης στο φως. Συγκεκριμένα προέκυψε πως 49χρονος, που προμηθευόταν ναρκωτικά από τον 37χρονο, είχε πραγματοποιήσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα τουλάχιστον οκτώ κλοπές σε ιδιωτικά αυτοκίνητα και ταξί.

Πρόσφατα μάλιστα είχε κλέψει ένα tablet από ταξί, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του 37χρονου κατά τη διάρκεια ελέγχου των αστυνομικών.

Ως προς τη μεθοδολογία της δράσης του, ο 49χρονος δρώντας βραδινές κυρίως ώρες, έσπαγε τα τζάμια των αυτοκινήτων και αφαιρούσε από το εσωτερικό τους ηλεκτρονικές συσκευές, χρηματικά πόσα και γενικότερα αντικείμενα που μπορούσαν εύκολα να εκποιηθούν.

Ακολούθως, έδινε μέρος των κλοπιμαίων ως αντάλλαγμα για την προμήθεια ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του 49χρονου εμπλέκονται τρία ακόμη άτομα.

Ο 49χρονος και τρεις από τους συγκατηγορούμενούς του στην υπόθεση χρησιμοποίησαν ως αντάλλαγμα την παραπάνω συσκευή, για να προμηθευτούν ναρκωτικά από τον 37χρονο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey