Μεγάλη επιτυχία των ανδρών του Λιμενικού Σώματος, που αποκάλυψαν κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Ελληνοπακιστανικό «δουλεμπόριο» ψυχών…

08/10/2014 - 13:54

Εις απόδειξη ότι η θλιβερή παγιωμένη πραγματικότητα μεταξύ των παραλίων των νησιών του βορείου Αιγαίου και των παραλίων της Μικρασίας έχει αναδειχθεί και ως η πλέον επικερδής «δουλειά» για κάθε επίδοξο διακινητή των μεταναστών προς την ευρωπαϊκή «γη της επαγγελίας», συνελήφθη χθες το πρωί από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος της Μυτιλήνης ένας 52χρονος Έλληνας διακινητής, που μετέφερε στη Λέσβο 34 μετανάστες!

Εις απόδειξη ότι η θλιβερή παγιωμένη πραγματικότητα μεταξύ των παραλίων των νησιών του βορείου Αιγαίου και των παραλίων της Μικρασίας έχει αναδειχθεί και ως η πλέον επικερδής «δουλειά» για κάθε επίδοξο διακινητή των μεταναστών προς την ευρωπαϊκή «γη της επαγγελίας», συνελήφθη χθες το πρωί από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος της Μυτιλήνης ένας 52χρονος Έλληνας διακινητής, που μετέφερε στη Λέσβο 34 μετανάστες!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος ήρθε από την Αθήνα πριν από 25 ημέρες για να «επιχειρήσει» μεταξύ των ελληνοτουρκικών ακτών, έχοντας ως συνεργό ένα 40χρονο Πακιστανό που γνώριζε καλά τα κατατόπια της διακίνησης των προσφύγων.

Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος καταγράφεται ως μία από τις πιο επιτυχημένες, καθώς το ταχύπλοο σκάφος του 52χρονου που παρακολουθούνταν στενά από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκε σε λεσβιακά ύδατα, εκτιμάται πως μόνο μέσα στο επόμενο διήμερο θα μετακινούσε πάνω από 100 μετανάστες…

Με την παράνομη εισροή μεταναστών να βρίσκεται ούτως ή άλλως σε έξαρση ειδικά το τελευταίο διάστημα, τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης είχαν λάβει εγκαίρως την πληροφόρηση για την επικείμενη δράση του 52χρονου, που ήρθε στα μέρη μας από την Αθήνα στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Παρακολουθούνταν…
Πιο συγκεκριμένα, ο 52χρονος εντοπίστηκε πριν από 25 ημέρες από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, να «κόβει βόλτες» γύρω από τις λεσβιακές ακτές και στον τυπικό έλεγχο στον οποίο υπεβλήθη τότε, αν και βρέθηκε «καθαρός», υποσημειώθηκε ο λόγος της παρουσίας του στη Λέσβο «από το πουθενά».

Έκτοτε παρακολουθούνταν στενά, με στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Μυτιλήνης να υπογραμμίζουν στο «Ε» πως η όλη δράση του ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστεί και κατ’ επέκταση να συλληφθεί επί το έργον, λόγω του ότι το ταχύπλοο σκάφος του ήταν από τα γρηγορότερα που έχουν χρησιμοποιηθεί διαχρονικά για την παράνομη αυτή δραστηριότητα, με δύο «300άρηδες» εξωλέμβιους κινητήρες.

Προχθές αργά τη νύχτα, όμως, στο πλαίσιο των πλωτών περιπολιών του Λιμενικού Σώματος που βρίσκεται ούτως ή άλλως σε επιφυλακή, οι λιμενικοί εντόπισαν το ταχύπλοο σκάφος του 52χρονου στα ανοιχτά της βορειοδυτικής Λέσβου, με 34 επιβαίνοντες που προέρχονταν από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

«Κλειδί» ο Πακιστανός
Ο 52χρονος και ο 40χρονος Πακιστανός που έκανε τις συνεννοήσεις στα απέναντι παράλια για τη μετακίνηση των μεταναστών και μέσω του οποίου είχε εξασφαλίσει την πρόσβασή του στο όλο κύκλωμα της διακίνησης των μεταναστών, συνελήφθησαν αμφότεροι και οδηγήθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δρομολόγιο του 52χρονου διακινητή, που συνεργαζόταν με το 40χρονο Πακιστανό, ήταν μόλις το… πρώτο από τα τρία που επρόκειτο να επιχειρήσει μόνο χτες, καθώς από το στάδιο της προανάκρισης προκύπτει πως ο Πακιστανός είχε στην αναμονή τουλάχιστον άλλους 70 μετανάστες στα απέναντι παράλια.

Η όλη αυτή δραστηριότητα δε, εκτιμάται ότι θα απέφερε στον 52χρονο και το 40χρονο συνεργό του πάνω από 100.000 ευρώ.
 
Σεσημασμένος…
Εν τω μεταξύ, προκαλεί αίσθηση πως σε αυτό το παράνομο αλισβερίσι, που εκμεταλλεύεται χιλιάδες Σύριους, Αφγανούς και Πακιστανούς μετανάστες που ψάχνουν εναγωνίως μία καλύτερη μοίρα από την πρόσβασή τους στην Ευρώπη, μέσω φυσικά των νησιών του βορείου Αιγαίου κατά κύριο λόγο, καταγράφεται η συμμετοχή ενός Έλληνα.

Εκτός του ότι φυσικά αποτελεί είδηση, καθώς στην όλη παράνομη δραστηριότητα πρωταγωνιστούν κυρίως Τούρκοι «δουλέμποροι», προκαλεί και προβληματισμό για το γεγονός πως η όλη επικερδής «επιχείρηση» εκμετάλλευσης του πόνου των μεταναστών θεωρείται ολοένα και περισσότερο μία παγιωμένη κατάσταση, από την οποία διάφοροι επίδοξοι μπορούν να αντλήσουν πολλά οικονομικά οφέλη.

Ο συγκεκριμένος 52χρονος από την Αθήνα είναι, ωστόσο, σεσημασμένος στις υποθέσεις διακίνησης μεταναστών, καθώς είχε στο παρελθόν άλλες έξι φορές μπλεξίματα με το νόμο για πανομοιότυπη δράση, σε άλλα σημεία του Αιγαίου.

Έμπειρος «θαλασσοπόρος»…
Όπως υπογραμμίζεται από τους άντρες του Λιμενικού που έφεραν εις πέρας τη σπουδαία αυτή επιχείρηση σύλληψής του, ο 52χρονος είχε εξαιρετική γνώση της θάλασσας και με τη συνδρομή αυτού του ταχύπλοου σκάφους, που είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστεί λόγω των μεγάλων ταχυτήτων που αναπτύσσει, θα μπορούσε να κάνει τεράστια «ζημιά», μετακινώντας εκατοντάδες πρόσφυγες.

Η δράση του, τώρα, δεν περιορίζεται μόνο στα λεσβιακά ύδατα, καθώς όλο το προηγούμενο 25ήμερο που υπολογίζεται πως πηγαινοερχόταν στα απέναντι τουρκικά παράλια, κινούνταν επιδέξια τόσο ανοιχτά της Χίου, όσο και περιμετρικά της Λέσβου.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο 52χρονος είχε «χαράξει» στο βόρειο Αιγαίο πολλές εναλλακτικές διαδρομές για να μπερδέψει και τις πλωτές περιπολίες του Λιμενικού, περνώντας μέχρι κι έξω από τα Βατερά και ταχύτατα ακόμα κι από το στενό στα Μιστεγνά.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται το 90μετρο ταχύπλοο με τις δύο εξωλέμβιες μηχανές που έφερε την ονομασία «Ποπάυ» (!), να μην ανήκει στον ίδιο τον 52χρονο και ως εκ τούτου να υπάρχει στο όλο αμιγώς «ελληνικό» κύκλωμα διακίνησης και τρίτο μέλος…

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey