Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Την τιμητική της είχε φέτος η μουσική της Λέσβου και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. που εκπροσώπησαν την Ελλάδα επάξια στη μεγάλη διοργάνωση Fête du Violon (Γιορτή Βιολιού) που έγινε στη Γαλλία, στην περιοχή της Βουργουνδίας.
Προσκεκλημένοι, εννιά σολίστες του βιολιού από διάφορες χώρες του κόσμου (Κούβα, Αμερική, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Βουλγαρία κ.ά), εννέα ξεχωριστές συναυλίες με μουσικές από τις πατρίδες τους, μία από κάθε χώρα, εννέα διαφορετικές εισηγήσεις-σεμινάρια και τεχνικές πάνω στο λαϊκό-παραδοσιακό βιολί. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Βαγγέλης Σαραντίδης, δεξιοτέχνης του βιολιού με καταγωγή από το Μεσότοπο.
Τιμή ήταν η παρουσία του και για το Σύλλογο Μεσοτοπιτών «Η Αναγέννηση», και μάλιστα στην έντυπη έκδοση του Συλλόγου η Σταυρούλα Σπανού γράφει σχετικά: «Δεξιοτέχνες από όλα τα μέρη του κόσμου ταξίδεψαν χιλιόμετρα έχοντας στις αποσκευές τους το βιολί τους, το ταλέντο και το μεράκι τους […] Έχοντας μαθητές που δε μιλούσαν καν την ίδια γλώσσα, ο Βαγγέλης κατάφερε να τους μεταδώσει τη ζεστασιά της ελληνικής μουσικής. Απτάλικα, συρτά, ζεϊμπέκικα, γέμισαν τ’ αυτιά και την καρδιά όσων συμμετείχαν στα σεμινάρια του Βαγγέλη».
Ο κ. Σαραντίδης πήρε τα πρώτα ακούσματα της λαϊκής μουσικής από τον ψάλτη πατέρα του, Ιγνάτιο Σαραντίδη. Με υποτροφία, σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα. Έχει διδάξει παραδοσιακό βιολί στη Σχολή του αειμνήστου Αριστείδη Μόσχου και σε μια σειρά σχολείων της Ελλάδας. Εκτός από τις συνεργασίες του με ηχηρά και καταξιωμένα πρόσωπα της παραδοσιακής μουσικής, έχει αναδείξει την καλλιτεχνική του ανησυχία μέσα από την ώθηση της λεσβιακής μουσικής παράδοσης. Συμμετέχει, μεταξύ άλλων, και στη δισκογραφία, στο «Λέσβος Αιολίς» των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης.