Η δεύτερη όπερα σε απευθείας μετάδοση από το «Royal Opera House of London»

«Δον Κιχώτης» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

10/10/2013 - 15:41

Η δεύτερη απευθείας μετάδοση όπερας από το «Royal Opera House of London», που έχει εξασφαλίσει και για την πόλη της Μυτιλήνης ο Όμιλος ΑΝΤ1, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου. Πρόκειται για το έργο «Δον Κιχώτης» του Carlos Acosta, που το «The Royal Ballet» θα «παίξει» στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Η δεύτερη απευθείας μετάδοση όπερας από το «Royal Opera House of London», που έχει εξασφαλίσει και για την πόλη της Μυτιλήνης ο Όμιλος ΑΝΤ1, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου. Πρόκειται για το έργο «Δον Κιχώτης» του Carlos Acosta, που το «The Royal Ballet» θα «παίξει» στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Το Royal Ballet διαθέτει ένα ευρείας κλίμακας ρεπερτόριο. Παρουσιάζει μεγάλα κλασσικά μπαλέτα, έργα κληρονομιά του Frederick Ashton και του Kenneth MacMillan, καθώς και νέες παραγωγές από τους διασημότερους σύγχρονους χορογράφους.

Οι παραστάσεις που μεταδίδονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Royal Opera House Live Cinema», έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία και έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η τεράστια ανταπόκριση του κοινού στις μεταδόσεις του προγράμματος είχε ως αποτέλεσμα οι αίθουσες του δικτυού προβολής, αλλά και οι χώρες μετάδοσης, να αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Η παράσταση
Η παράσταση «Δον Κιχώτης» τού Carlos Acosta, με χορογραφία των Marius Petipa και Ludwig Minkus, είναι ένα μπαλέτο σε τρεις πράξεις, που παρουσιάζει τις περιπέτειες του ιδιόρρυθμου ιππότη τού Θερβάντες. Συνυπάρχουν όλα τα στοιχεία των μεγάλων κλασσικών μπαλέτων: συγκίνηση, δράμα και ζωντανοί χαρακτήρες. Ο βασικός προσκεκλημένος καλλιτέχνης τού Royal Ballet, ο Carlos Acosta, έχει χορέψει τον απαιτητικό ρόλο τού Μπαζίλιο πολλές φορές. Τα σκηνικά είναι του Tim Hatley, η μουσική χαρακτηρίζεται από ισπανική γοητεία και ατμόσφαιρα, με χαρακτηριστική διαύγεια στη μελωδία και το ρυθμό, και η ενορχήστρωση είναι του Martin Yates, ο οποίος διευθύνει και την ορχήστρα.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey