Δημοψήφισμα το φθινόπωρο

22/06/2013 - 01:12

Δε φαίνεται στον ορίζοντα η πολιτική λύση που περίμενε, για αυτό, όπως εξήγησε ο Δημήτρης Βουνάτσος, δηλώνοντας «ταπεινωμένος απ’ την κυβερνητική εξαπάτηση», προχωρά στην υλοποίηση της προεκλογικής του δέσμευσης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με το ερώτημα «ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε ένα δήμο».

Δε φαίνεται στον ορίζοντα η πολιτική λύση που περίμενε, για αυτό, όπως εξήγησε ο Δημήτρης Βουνάτσος, δηλώνοντας «ταπεινωμένος απ’ την κυβερνητική εξαπάτηση», προχωρά στην υλοποίηση της προεκλογικής του δέσμευσης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με το ερώτημα «ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε ένα δήμο».

Ο δήμαρχος, έχοντας ήδη την ομόφωνη συγκατάθεση των στελεχών της δημοτικής αρχής, αναμένεται να προβεί σε επίσημη ανακοίνωση της πρωτοβουλίας του την Τρίτη, ενώ το θέμα θα εισαχθεί προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίασή του, στις 10 Ιουλίου.

Ως πιθανός χρόνος για το δημοψήφισμα, που πρέπει να γίνει πριν τη χρονιά των δημοτικών εκλογών, υπολογίζεται το φθινόπωρο, πιθανόν τον Οκτώβριο, αφού απαιτείται ειδική προετοιμασία, που εκτός όλων των άλλων περιλαμβάνει και το στήσιμο 325 καλπών σε όλο το νησί.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, κι ενώ ήταν σε εξέλιξη ήδη απ’ τις 7 το απόγευμα στο Παλιό Δημαρχείο συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο κ. Βουνάτσος ανακοίνωσε στους αντιδημάρχους και τα στελέχη της δημοτικής αρχής Λέσβου την επιλογή του να ξεκινήσει τη διαδικασία για το δημοψήφισμα, το οποίο και θα αποτυπώσει με τον πλέον πειστικό τρόπο τη βούληση του λεσβιακού λαού στο θέμα του χωροταξικού του «Καλλικράτη».

Όπως μας μετέφεραν παριστάμενοι, ο δήμαρχος δήλωσε έντονα ταπεινωμένος απ’ την παρελκυστική πρακτική της κυβέρνησης που όλο υποσχόταν λύση και ρύθμιση για περισσότερους δήμους, κι όλο υποχωρούσε μόλις η συζήτηση έφτανε στο διά ταύτα.

«“Άδειασαν” Αθανασίου…»
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Βουνάτσος δήλωσε πως αισθάνεται εξαπατημένος απ’ την κυβέρνηση, αφού - όπως είπε - «παρά τις αγαθές προθέσεις του συμπατριώτη μας υπουργού Χαράλαμπου Αθανασίου, τον οποίο ξεκάθαρα “άδειασαν”, δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε νέα διοικητική διαίρεση του ενός δήμου σε περισσότερους».

Μάλιστα, ενώπιον των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής ο δήμαρχος επικαλέστηκε πληροφορίες από φίλους του νεοδημοκράτες που ήταν παρόντες στη σύσκεψη υπό τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Εσωτερικών.

Ο κ. Βουνάτσος, περιγράφοντας τα όσα είχε πληροφορηθεί ότι διαμείφθηκαν μεταξύ των κομματικών στελεχών τής Ν.Δ., ανέφερε ότι ο κ. Στυλιανίδης κάλεσε τους αυτοδιοικητικούς να ετοιμάζονται για τις δημοτικές εκλογές «σ’ ένα δήμο». Αυτή η δήλωσή του, που επιβεβαίωσε ότι είναι «στον αέρα» οι όποιες υποσχέσεις, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Μανώλη Κωνσταντιδέλλη, ο οποίος σηκώθηκε να αποχωρήσει.

«Αδίκως περιμέναμε πολιτική λύση. Δε θέλουν να τη δώσουν. Μας κοροϊδεύουν. Για αυτό δε θα περιμένουμε άλλο. Θα κάνουμε ό,τι είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά, καλώντας το λεσβιακό λαό να πει αν θέλει ή όχι τον ένα δήμο», φέρεται να είπε ο δήμαρχος, που απέσπασε παμψηφεί τη συγκατάθεση των παρισταμένων να γίνει το δημοψήφισμα.

Σε συνέχεια της απόφασης αυτής, αναμένεται την Τρίτη ο δήμαρχος να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, όπου θα ανακοινώσει με λεπτομέρειες τη διαδικασία για το πώς η Λέσβος θα οδηγηθεί στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, εφόσον φυσικά η πρότασή του υιοθετηθεί απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο, που θα εξετάσει το θέμα στις 10 Ιουλίου.

Διαδικαστικά θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με το Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης, αλλά και πολλή εθελοντική δουλειά, για να βγει εις πέρας μια εκλογική διαδικασία που αφορά σε ολόκληρο το νησί και απαιτεί 325 κάλπες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey