Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Αν τα δικαστήρια ήταν ανοιχτά την περίοδο των εορτών, οι εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα είναι βέβαιο ότι θα έκαναν γιορτές μέσα στις δικαστικές αίθουσες. Διότι η προσπάθειά τους να «παγώσουν» τη διαδικασία της διαθεσιμότητας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Έως χθες στις 2 το απόγευμα, δεν είχε εκδοθεί η απόφαση για την προσωρινή διαταγή που είχε ζητήσει εργαζόμενη σε διαθεσιμότητα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την Πέμπτη, όπως μας είπε ο δικηγόρος της, Γιώργος Λάγος.
Επίσης, η νομική σύμβουλος των εργαζομένων του Δήμου Λέσβου που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, είναι έτοιμη να καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και να ζητήσει την έκδοση προσωρινής διαταγής ώστε να παγώσει τη διαδικασία της διαθεσιμότητας. Πιθανότατα η αίτηση θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας και αναμένεται να συζητηθεί την επόμενη (δηλαδή μετά την Πρωτοχρονιά), δήλωσε στο «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων στους ΟΤΑ, Γιώργος Αλεξίου.
Ο κ. Αλεξίου δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που κατατίθενται από τους εργαζομένους. Χαρακτηριστικά χθες το μεσημέρι μάς έλεγε: «Τα μηνύματα που έχουμε από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, δεν είναι ευχάριστα. Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι τριών δήμων της Αττικής των οποίων εξετάστηκαν οι αιτήσεις για την έκδοση προσωρινών διαταγών, δεν είχαν θετική κατάληξη. Κι αυτό δημιουργεί ένα αρνητικό προηγούμενο.»
«Αρνητικό κλίμα»
Το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στα δικαστήρια για τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που καταθέτουν οι εργαζόμενοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα, μας επιβεβαίωσε και ο εργατολόγος Παλαιολόγος Παλαιολόγος, ο οποίος μάς είπε ότι δεκτά γίνονται τρία στα 10 αιτήματα για την έκδοση προσωρινής διαταγής.
Ίσως το μόνο θετικό που υπάρχει αυτήν τη στιγμή στη Λέσβο, είναι η προσωρινή διαταγή αναστολής της διαθεσιμότητας για τους εργαζομένους του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η απόφαση αυτή διαμορφώνει ένα θετικό προηγούμενο και για τις άλλες αιτήσεις, αλλά δεν προδικάζει το αποτέλεσμα. Απ’ την άλλη, ο ορισμός της 11ης Ιανουαρίου ως ημέρας συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων δείχνει ότι το δικαστήριο δε θέλησε να τραβήξει σε βάθος χρόνου αυτό το θέμα.