Όπως αναμενόταν και επιβαλλόταν, η ΠΑΕ ΑΕΛΚ εξέδωσε προχθές επίσημη ανακοίνωση για τη διαιτησία του Μακεδόνα Γιάννη Παπαδόπουλου, που πανθομολογουμένως αλλοίωσε το αποτέλεσμα στο παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Πανιώνιο.
Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛΚ για την απίστευτη διαιτησία Παπαδόπουλου στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πανιώνιο
Όπως αναμενόταν και επιβαλλόταν, η ΠΑΕ ΑΕΛΚ εξέδωσε προχθές επίσημη ανακοίνωση για τη διαιτησία του Μακεδόνα Γιάννη Παπαδόπουλου, που πανθομολογουμένως αλλοίωσε το αποτέλεσμα στο παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Πανιώνιο.
Η ΠΑΕ χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα και τονίζει πως δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλου τέτοιου είδους διαιτησίες, καλώντας τα αρμόδια όργανα να λάβουν τα μέτρα τους...
Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Μετά απ’ όσα παρακολουθήσαμε χθες να διαπράττουν ο διαιτητής και οι βοηθοί του στον αγώνα Κυπέλλου της ομάδας μας με την ΠΑΕ Πανιώνιος, ως ΠΑΕ ΑΕΛΚ είμαστε υποχρεωμένοι τουλάχιστον απέναντι στους φιλάθλους μας να εκφράσουμε δημόσια την αγανάκτηση και την απογοήτευσή μας για τις αποφάσεις και την εν γένει απόδοση των διαιτητών της αναμέτρησης, οι οποίοι και υποχρέωσαν την ομάδα μας σε αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης.
Ο κ. Παπαδόπουλος και οι βοηθοί του, Θανασακούδης και Σταματόγλου, με τις αλλοπρόσαλλες υποδείξεις τους, αλλά κυρίως με αυτά που δεν υπέδειξαν, επί της ουσίας διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα και προκάλεσαν τον αποκλεισμό της ομάδας μας.
Ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε το πέναλτι που καταλογίστηκε υπέρ του Πανιωνίου και κυρίως αυτό που δεν καταλογίστηκε υπέρ της ομάδας στο 25ο λεπτό της παράτασης, με το σκορ στο 2-3, την κόκκινη κάρτα που δεν έδειξε ο διαιτητής στη συνέχεια της φάσης σε γρονθοκόπημα του αντιπάλου τερματοφύλακα στον παίχτη μας Βλαστέλλη μπροστά στα μάτια του, αλλά και αυτή που δεν έδειξε στο 110ο λεπτό, όταν εκτός φάσης αντίπαλος ποδοσφαιριστής χτύπησε με κλοτσιά στο πρόσωπο τον ποδοσφαιριστή μας Χατζόπουλο μπροστά στα μάτια του, και αντί κόκκινης κάρτας στον αντίπαλο δόθηκαν κίτρινες και στους δύο ποδοσφαιριστές!!!
Το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς για τους συγκεκριμένους ανθρώπους είναι ότι μάλλον στερούνται των απαραίτητων προσόντων για να βρίσκονται στους πίνακες.
Γεγονός για το οποίο ασφαλώς δεν ευθύνονται οι ίδιοι, αλλά όσοι τους επέλεξαν και τους επιτρέπουν να κυκλοφορούν στα γήπεδα, δηλαδή η ΚΕΔ. Από την οποία και περιμένουμε να αναλογιστεί πού οδηγείται το ελληνικό ποδόσφαιρο με τέτοιες επιλογές διαιτητών. Αναρωτιόμαστε πραγματικά ποια είναι η επιδίωξη.
Μήπως η ΚΕΔ θέλει να διαμορφωθεί στο φίλαθλο κοινό της χώρας ότι είναι εκείνη που καθορίζει το νικητή και τον ηττημένο ενός αγώνα ή τους πρωταθλητές; Αν αυτός είναι ο στόχος, που δε θέλουμε να το πιστέψουμε, μπορεί να συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση. Εμείς θα περιμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις της απέναντι σε τέτοιες διαιτησίες.
Είχαμε την εντύπωση ότι η ΕΠΟ προχώρησε στην αλλαγή του τρόπου διοργάνωσης του θεσμού του Κυπέλλου προκειμένου να αναβαθμίσει τη διοργάνωση και να δώσει το δικαίωμα σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών να ελπίζουν σε κάποια διάκριση. Φαίνεται πως τελικά η ΚΕΔ, από την άλλη, με τις αποφάσεις και τους ορισμούς που κάνει, λειτουργεί εξισορροπητικά ώστε να διασφαλίσει ότι το “κύρος” του θεσμού θα προστατευθεί.
Δεν εξηγείται διαφορετικά η επιλογή της να ορίσει στον αγώνα Κυπέλλου της ομάδας μας διαιτητή Β΄ Εθνικής και τέταρτο διαιτητή Α΄ Εθνικής! Όπως δεν εξηγείται η επιλογή της να ορίσει ένα βοηθό Α΄ Εθνικής και ένα Β΄ Εθνικής!
Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας του, και ειδικά η διοργάνωση του Κυπέλλου τη φετινή χρονιά κινδύνευσε περισσότερο από ποτέ να μη διεξαχθεί, λόγω της χρονικής συμπίεσής του.
Εάν η ΕΠΟ και η ΚΕΔ αισθάνονται ικανοποιημένες από τη χθεσινή διαιτησία και πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτό διασώζεται ο θεσμός, τότε καλύτερα που αποκλειστήκαμε. Εάν οι ομάδες τής Football League όπως η δική μας δεν ήταν επιθυμητές στη διαδικασία, θα μπορούσαμε να το γνωρίζουμε από την αρχή για να αποφύγουμε και τα έξοδα. Θα ήταν προτιμότερο από αυτό που παρακολουθήσαμε χθες στο Δημοτικό Γήπεδο Μυτιλήνης, που ξεπέρασε τα όρια του εμπαιγμού.
Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους φιλάθλους μας ότι η ομάδα μας θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την επίτευξη των στόχων της, έστω και κόντρα σε τέτοιες αντίξοες συνθήκες και ακατάλληλους διαιτητές.
Παράλληλα, όμως, μετά τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα εις βάρος της ομάδας μας σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, δηλώνουμε ότι δε θα ανεχτούμε στη συνέχεια καμμιά άλλη αλλοίωση αποτελέσματος εις βάρος μας, που θα θέσει σε κίνδυνο τα συμφέροντα της ομάδας και θα συνιστά προσβολή για τους φιλάθλους μας.»
*Στη φωτό η επίμαχη φάση της ανατροπής του Βλαστέλλη (φωτό: Γιώργος Καζάζης)