O γερμανικός λαός έχει ωφεληθεί τα μέγιστα από την Ελλάδα. Σε επίπεδο πολιτισμού, η αξία του οφέλους, αν αναχθεί σε οικονομικό μέγεθος, είναι ανεκτίμητη. Χωρίς να χρειάζεται να αναλύσω... Φιλοσοφία, μαθηματικά, ιατρική, γλώσσα, ποίηση, θέατρο, μυθολογία, αστρονομία, αθλητισμός, δημοκρατία.
ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ
O γερμανικός λαός έχει ωφεληθεί τα μέγιστα από την Ελλάδα. Σε επίπεδο πολιτισμού, η αξία του οφέλους, αν αναχθεί σε οικονομικό μέγεθος, είναι ανεκτίμητη.
Χωρίς να χρειάζεται να αναλύσω... Φιλοσοφία, μαθηματικά, ιατρική, γλώσσα, ποίηση, θέατρο, μυθολογία, αστρονομία, αθλητισμός, δημοκρατία.
Την ίδια στιγμή, εμείς παίρνουμε από τη Γερμανία ηλεκτρικές συσκευές, αυτοκίνητα, τεχνολογία και τα πληρώνουμε.
Μήπως μας οφείλουν κάτι;
Άγγελα, τι θα ‘λεγες να μας πλήρωνες το χρέος, να μας έδινες κι άλλα τόσα και να ξοφλούσαμε;
Σε αντίθετη περίπτωση, φαντάζομαι, ο γερμανικός λαός θα έχει την ακεραιότητα να βγάλει από την κουλτούρα του τον Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα, το Σωκράτη, τον Όμηρο, το Σοφοκλή, τον Ιπποκράτη, τον Αριστοφάνη, την ελληνική μυθολογία, το ελληνικό λεξιλόγιο.
Η οικονομική ισχύς αλλάζει με τους αιώνες, Άγγελα. Το Ελληνικό Πνεύμα μένει, λάμπει και φωτίζει!