Με άνεση πραγματοποίησε το πρώτο βήμα της πρόκρισης στην τελική φάση του Πρωταθλήματος Δ΄ Εθνικής η ομάδα Polo Ανδρών τού ΝΟΜ, κατά τη διάρκεια των αγώνων της α΄ φάσης (προκριματικής).
Προκρίθηκε, μέσα από ένα πρωτοφανές κλίμα τρομοκρατίας στο Χαϊδάρι, στην τελική φάση του Πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής
Με άνεση πραγματοποίησε το πρώτο βήμα της πρόκρισης στην τελική φάση του Πρωταθλήματος Δ΄ Εθνικής η ομάδα Polo Ανδρών τού ΝΟΜ, κατά τη διάρκεια των αγώνων της α΄ φάσης (προκριματικής), η οποία διοργανώθηκε στις 15, 16 και 17 Ιουλίου 2011 στο Κολυμβητήριο Χαϊδαρίου.
Τα πλήρη αποτελέσματα της ομάδας του ΝΟΜ (3ος όμιλος) ήταν:
Ν.Ο. Μυτιλήνης - Α.Ε. Χαϊδαρίου 8-6
Ν.Ο. Μυτιλήνης - ΑΝΟ Μεταμόρφωσης 16-2
Ν.Ο. Μυτιλήνης - Υδραϊκός Ν.Ο. 9-8
Ν.Ο. Μυτιλήνης - Ν.Ο. Τρίαινας Βούλας 7-11
Μετά τα τρία νικηφόρα αποτελέσματα και την άνευ σημασίας ήττα στον τελευταίο αγώνα, ο ΝΟΜ, μαζί με την Α.Ε. Χαϊδαρίου, προκρίθηκε σχετικά εύκολα ως πρώτος του Πμίλου στην τελική φάση του Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί στις 5, 6 και 7 Αυγούστου 2011, στοχεύοντας στην άνοδο στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία.
Κόντρα σε όλα!
Ο τρίτος αγώνας κόντρα στον Υδραϊκό Ν.Ο. εξελίχθηκε σε ντέρμπυ για γερά νεύρα, ενώ απέδειξε ότι το «αθηναϊκό κατεστημένο» της υδατοσφαίρισης είναι ικανό να διαφεντεύει ολόκληρη την πισίνα (γραμματεία, διαιτητές, αντιπάλους και φιλάθλους). Ο ΝΟΜ, με άνεση προηγήθηκε 3-0 στο σκορ, ενώ η ομάδα του ιστορικού μικρόνησου, με αρκετούς «γερόλυκους» της ελληνικής υδατοσφαίρισης στη σύνθεσή της, όπως οι Καϊάφας, Μουστακαρίας, Βλάχος κ.ά. (οι οποίοι συμμετέχοντας και σε Ολυμπιάδες με την εθνική ομάδα, έχουν τιμήσει επί δεκαετίες την ελληνική υδατοσφαίριση), κατάφερε να μειώσει σε 3-2. Μέχρι τότε όλα κυλούσαν ομαλά, όταν ξαφνικά η πισίνα πήρε «φωτιά». Ο παλαίμαχος αθλητής Βλάχος, θεωρώντας μάλλον ότι η «ιστορία» μπορεί να διαμορφώσει το παρόν και το μέλλον της υδατοσφαίρισης, με απίστευτο «τσαμπουκά» και ακριβώς μπροστά στον «πάγκο» τού ΝΟΜ διαμαρτυρήθηκε εντονότατα προς το διαιτητή, όταν ο τελευταίος «τόλμησε» να σφυρίξει επιθετικό φάουλ εις βάρος του. Όπως ήταν φυσικό, αμέσως αποβλήθηκε και στη συνέχεια, κινούμενος απειλητικά προς το διαιτητή, αντίκρισε και την κόκκινη κάρτα (οριστική αποβολή). Οι σκηνές που ακολούθησαν δεν περιγράφονται.
Η εξέλιξη αυτή, για έναν καλοπροαίρετο και αδαή φίλαθλο, έδειχνε ότι ευνοούσε το ΝΟΜ. Ωστόσο, όπως όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν πολύ καλά, ανάλογοι τραμπουκισμοί και συμπεριφορές που χαρακτηρίζουν τον ελληνικό «ομαδικό» αθλητισμό, χωρίς μάλιστα την παραμικρή παρουσία της Αστυνομίας στο χώρο, δεν ευνοούν τον «υγιώς αγωνιζόμενο», αλλά μάλλον τον ευρισκόμενο σε μειονεκτική θέση, ο οποίος κατά κανόνα χρησιμοποιεί τα μέσα αυτά για να «επιπλεύσει». Πόσο μάλλον όταν στην απέναντι πλευρά βρίσκονται παιδάκια 15 και 16 χρονών.
Έτσι οι διαιτητές δεν άντεξαν να σηκώσουν το «βάρος» των δύο αυτών δίκαιων αποβολών και, υποκύπτοντας στην ψυχολογική βία που ασκήθηκε πάνω τους εν μέσω μιας απολύτως «πολεμικής» ατμόσφαιρας, άρχισαν να σφυρίζουν τα πάντα υπέρ του Υδραϊκού, ο οποίος κατάφερε όχι μόνο να γυρίσει το ματς, αλλά να προηγηθεί με τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου με 7-4. Πέναλτι-«φαντάσματα», αποβολές με το παραμικρό άγγιγμα του Καϊάφα, ανύπαρκτα επιθετικά φάουλ στους παίκτες τού ΝΟΜ, εξαιρετική επιείκεια στο σκληρό παιχνίδι των Αθηναίων της Ύδρας και πλείστες άλλες εξόφθαλμες αδικίες συνθέτουν το σκηνικό του αισχρού αυτού παιχνιδιού, για το οποίο - σύμφωνα με τους ανθρώπους τού ΝΟΜ - θα λάβει γνώση η ΚΟΕ.
Με τους Μουστακαρία και Βλάχο μετά την αποβολή τους να κάθονται προκλητικά δίπλα στη γραμματεία και όχι στην κερκίδα ως όφειλαν (αφού λόγω απουσίας της Αστυνομίας, ουδείς μπορούσε να τους το επιβάλει), οι παράγοντες του ΝΟΜ ζήτησαν ευγενικά από τον αλυτάρχη του αγώνα να προστατεύσει τους μικρούς αθλητές της Μυτιλήνης από την απαράδεκτη συμπεριφορά των «παππούδων» της Ύδρας, για να δεχθούν στη συνέχεια τον προπηλακισμό από τους σύγχρονους «μπουρλοτιέρηδες». Υπό τις συνθήκες αυτές, ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος της πισίνας πίστευε ότι ο ΝΟΜ θα μπορούσε να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού στο τελευταίο οκτάλεπτο.
Ωστόσο, οι αθλητές τού ΝΟΜ, υπομένοντας στωικά τα αντιαθλητικά χτυπήματα και τα προκλητικά σφυρίγματα, αντέδρασαν ψύχραιμα και στο τελευταίο οκτάλεπτο τέλειωσαν κυριολεκτικά τους βετεράνους της Ύδρας, οι οποίοι εξαντλώντας τις δυνάμεις τους στο «νταηλίκι» έμειναν από μπαταρίες. Με αντεπίθεση διαρκείας και με τιτάνιες δυνάμεις, υπό τις ζωηρότατες επευφημίες των φιλάθλων όλων των ομάδων, κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ και σημειώνοντας πέντε συνεχόμενα γκολ να γυρίσουν τον αγώνα από 4-7 σε 9-7, για να κερδίσουν τελικά με 9-8 και να απονεμηθεί άτυπη δικαιοσύνη.
Την επόμενη ημέρα ο Υδραϊκός συνετρίβη από τους «γηπεδούχους» του Χαϊδαρίου με 19-8, αποτέλεσμα που σφράγισε την πρόκριση για το ΝΟΜ και έστειλε τους «Υδραίους» στα σπίτια τους.
Η αποστολή της ομάδας
Η ομάδα Ανδρών τού ΝΟΜ, που προπονεί Γιώργος Δάλλας, αγωνίστηκε με την ακόλουθη σύνθεση: Γιώργος Παχός (τερμ.), Λάσκαρης Σέλος (τερμ.), Γιάννης Αθηνιώτης, Αλέξανδρος Αλαμανέλλης, Ηλίας Βουλάς, Δημήτρης Γιαννέλος, Ανατόλ Λαγκαδάς, Άγγελος Μανίκας, Στρατής Ματαρέλλης, Νίκος Μούχος, Θανάσης Παναγούλιας, Στρατής Πάντας, Μάρκος Πίτσιος, Γιώργος Τηνιακός, Θανάσης Χαϊδούτης.