Εντείνεται το ενδιαφέρον για τις εκλογές του ερχομένου Ιουνίου στον Ιατρικό Σύλλογο Λέσβου, καθώς μερικές εβδομάδες πριν οριστικοποιηθούν οι υποψηφιότητες, υπάρχει έντονο παρασκήνιο, με όλα τα σενάρια ανοιχτά.
Εντείνεται το ενδιαφέρον για τις εκλογές του ερχομένου Ιουνίου στον Ιατρικό Σύλλογο Λέσβου, καθώς μερικές εβδομάδες πριν οριστικοποιηθούν οι υποψηφιότητες, υπάρχει έντονο παρασκήνιο, με όλα τα σενάρια ανοιχτά. Το ενδεχόμενο να υπάρξει, πάντως, ένα, ενιαίο ψηφοδέλτιο φαντάζει πλέον όλο και πιο δύσκολο, καθώς είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει και δεύτερο.
Η πρόταση που είχε τεθεί αρχικά να υπάρξει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο με επικεφαλής το νοσοκομειακό γιατρό Χαράλαμπο Ανιτσάκη, έμοιαζε να «ενώνει» όλες τις τάσεις μέσα στον Ιατρικό Σύλλογο. Με το ενδεχόμενο αυτό έμοιαζε να είχε ταχθεί η πλειοψηφία των γιατρών. Οι «κόντρες», όμως, που υπάρχουν μεταξύ γιατρών και κυρίως μεταξύ ιδιωτών γιατρών, δε μοιάζει να μπορούν να ξεπεραστούν στις επικείμενες εκλογές, καθώς φαίνεται ότι δεν μπορούν όλοι οι γιατροί να «συνυπάρξουν» σε ένα ψηφοδέλτιο.
Ο υγειονομικός διευθυντής τού ΙΚΑ, Παναγιώτης Βαμβουρέλλης, σε συνέντευξη Τύπου πριν λίγες ημέρες αναφέρθηκε στις εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο και απηύθυνε έκκληση ενότητας, τονίζοντας ότι μπορούν όσοι θέλουν να είναι υποψήφιοι, να βάλουν υποψηφιότητα στο ενιαίο ψηφοδέλτιο. Από την άλλη μεριά, όμως, τόνισε ότι κανείς δεν εμποδίζει, όποιον θέλει, να κατέβει υποψήφιος με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο.
Ο ίδιος, πάντως, είχε κάνει γνωστό ότι δε θα διεκδικήσει τη θέση του προέδρου, ούτε του μέλους του διοικητικού συμβουλίου, και είναι πιθανό να είναι υποψήφιος εκπρόσωπος στον Πανελλήνιο Σύλλογο.
Υποψηφιότητα Ζερδελή;
Εδώ και λίγες ημέρες συζητείται εντόνως πιθανή υποψηφιότητα του γιατρού Γιάννη Ζερδελή. Ο ίδιος αναφέρει ότι θα είναι έτοιμος μέσα στις επόμενες ημέρες να κάνει επίσημες ανακοινώσεις.
Υπάρχει, όμως, και μια άλλη ομάδα γιατρών, που βάζει όρους για τα ονόματα που θέλουν να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο. Η ομάδα αυτή, νέων κυρίως γιατρών, δε μοιάζει να ταυτίζεται με την πλευρά Ζερδελή και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο και εκείνοι να κατεβάσουν ξεχωριστό ψηφοδέλτιο.
Να σημειωθεί ότι το πρόσωπο του Χαράλαμπου Ανιτσάκη μοιάζει να «ενώνει» τη μεγάλη πλειοψηφία των γιατρών, καθώς είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, που δεν έχει εμπλακεί σε κανενός είδους προσωπικές ή πολιτικές κόντρες. Μέχρι τις 5 Μαΐου, ωστόσο, που λήγει η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων, τα πάντα είναι ρευστά, αφού είναι πιθανό και ο ίδιος ν’ αποσύρει το ενδιαφέρον του σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπερισχύουν οι αντιπαραθέσεις στους κόλπους του Ιατρικού Συλλόγου. Κάτι τέτοιο, μάλιστα, φέρεται να έχει ήδη κουβεντιάσει με συναδέλφους του.
Μια τέτοια εξέλιξη είναι βέβαιο ότι θα φέρει τα πάνω κάτω, μια και φαίνεται πως ακόμη κι αν υπάρξουν παραπάνω από ένα ψηφοδέλτια, θα υπάρξει πρόβλημα στο να βρεθούν επικεφαλής.
«Εμείς κάναμε μια προσπάθεια να υπάρξει ενιαίο ψηφοδέλτιο με το σκεπτικό ότι πρέπει να μας ενώσουν τα προβλήματα του κλάδου. Αν αυτό, τώρα, δεν επιτευχθεί, θα δούμε τι θα γίνει από εκεί και πέρα», λέει στο «Ε» ο απερχόμενος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Χρήστος Θεοδώρου. Ο κ. Θεοδώρου ξεκαθαρίζει, πάντως, πως δεν επιθυμεί να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία στο Σύλλογο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να βάλει υποψηφιότητα για τη θέση μέλους του Συλλόγου.
Τη Μεγάλη Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου και αναμένεται αρκετοί γιατροί να θέσουν προς συζήτηση το ζήτημα που δημιουργείται με τις εκλογές. Όπως μας έλεγε γιατρός μέλος τού Δ.Σ., θα προτείνει να γίνει νέα προσπάθεια, συναινετική, ώστε έστω και την τελευταία στιγμή να επιτευχθεί ο στόχος του ενιαίου ψηφοδελτίου.