Ένας «δικός μας άνθρωπος», ο Κώστας Σταυρινός, που πρωτοστατεί στις εκδηλώσεις που διοργανώνει όχι μόνο ο Σύλλογος των Βρισαγωτών όπου ανήκει αλλά και η ΟΛΣΑ, είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Δημοτική συνεργασία Ελληνικού - Αργυρούπολης».
Ένας «δικός μας άνθρωπος», που πρωτοστατεί στις εκδηλώσεις που διοργανώνει όχι μόνο ο Σύλλογος των Βρισαγωτών όπου ανήκει αλλά και η ΟΛΣΑ, είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Δημοτική συνεργασία Ελληνικού - Αργυρούπολης» με επικεφαλής το δήμαρχο Ελληνικού, Χρήστο Κορτζίδη. Πρόκειται για τον Κώστα Σταυρινό.
Κύριε Σταυρινέ, ποιο είναι το προσωπικό σας όραμα για το δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης;
«Η παράταξη που συμμετέχω είναι δημοτική και έχει τη μορφή της πλατειάς λαϊκής οργάνωσης, ανοιχτή σε οποιονδήποτε συμφωνεί με τις αρχές της και είναι διατεθειμένος με συνέπεια και ανιδιοτέλεια να τις υπηρετήσει. Όσο για τις δυνάμεις που τη συγκροτούν, έχουν μακρόχρονη και σταθερή παρουσία και δράση στο δήμο, στους φορείς, στα κινήματα, στα προβλήματα. Δεν έχει καμμιά κομματική εξάρτηση, οι θέσεις και η δράση της αποφασίζονται μέσα από την εσωτερική της λειτουργία και τη σχέση της με το λαό που εκπροσωπεί, στον οποίο και μόνο λογοδοτεί. Οραματίζομαι την περιοχή μου απαλλαγμένη από τα προβλήματα που την ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια και για τα οποία ευθύνονται οι κυβερνήσεις, προηγούμενη και σημερινή.»
Σε ποια προβλήματα αναφέρεστε;
«Στο καθεστώς αυθαιρεσίας που επικρατεί στην παραλία. Αναφέρω ενδεικτικά την περιβαλλοντική κακοποίηση του μισού περίπου τμήματός της όπου βρίσκεται το Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας. Εμείς, σ’ ό,τι αφορά τα νότια προάστια θα συνεχίζουμε τον αγώνα για να ανοίξουμε και το υπόλοιπο τμήμα της αεροπορικής βάσης, πάνω και δίπλα από αυτό που ανοίξαμε το Σεπτέμβριο του 2009 και μέχρι το σταθμό του μετρό, και για την εξασφάλιση της ανάπλασης και διαχείρισης από το δήμο του συνόλου αυτού του τμήματος. Και φυσικά, πρωτεύον θέμα αποτελεί ο χώρος του πρώην αεροδρομίου, που θέλουμε να παραμείνει δημόσια περιουσία, ελεύθερη στην πρόσβαση από όλους τους πολίτες και να μετατραπεί στο σύνολό του σε μητροπολιτικό πάρκο υψηλού κυρίως πρασίνου, με ήπιες πολιτιστικές και αθλητικές χρήσεις. Και να τονίσω, η δημιουργία του μητροπολιτικού πάρκου θεωρείται δεδομένη και δεν έρχεται σε αντίθεση με την αναγκαιότητα δημιουργίας μικρότερων χώρων πρασίνου σε άλλα σημεία της Αθήνας.»
Καλή επιτυχία!
«Σας ευχαριστώ πολύ.»