Είναι επικίνδυνο να καταπίνουμε τσίχλες;

04/09/2012 - 15:46

Όχι, δεν είναι επικίνδυνο, αρκεί να μην το παρακάνουμε. Η τσίχλα αποτελείται βασικά από κόμμι και διάφορα πρόσθετα, όπως γευστικές, χρωστικές και γλυκαντικές ουσίες.

Όχι, δεν είναι επικίνδυνο, αρκεί να μην το παρακάνουμε. Η τσίχλα αποτελείται βασικά από κόμμι και διάφορα πρόσθετα, όπως γευστικές, χρωστικές και γλυκαντικές ουσίες. Ορισμένα από τα πρόσθετα, όπως τα υποκατάστατα της ζάχαρης, διασπώνται στο στομάχι και τα έντερα. Παρά το όξινο περιβάλλον και τα άκρως αποτελεσματικά πεπτικά ένζυμα του στομάχου, ο οργανισμός μας δεν μπορεί να κάνει και πολλά για το κόμμι. Το κόμμι περνά από το στομάχι και τα έντερα αναλλοίωτο σε μεγάλο βαθμό, αν και πιο αργά από άλλες τροφές που καταπίνουμε.

Κίνδυνος να κολλήσει το κόμμι στην έσω επιφάνεια του στομάχου δεν υπάρχει, αφού συνεχώς «κολυμπά» σε υγρό, όπως ακριβώς κι όταν βρίσκεται στο στόμα μας. Αν, ωστόσο, καταπίνουμε ακατάπαυστα τσίχλες κι άλλα πράγματα που δε λειώνουν, μπορεί να πάθουμε ειλεό στο έντερο. Ας αποφεύγουμε, λοιπόν, να δίνουμε σε πολύ μικρά παιδιά τσίχλες, αφού δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά με τέτοιες λιχουδιές.

* ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ 'SCIENCE ILLUSTRATED'

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey