Μεγάλη η συμμετοχή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και των δημοσίων υπαλλήλων, στην προχθεσινή πανελλαδική, πανεργατική απεργία που είχαν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Μεγάλη η συμμετοχή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και των δημοσίων υπαλλήλων, στην προχθεσινή πανελλαδική, πανεργατική απεργία που είχαν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Τα μεγαλύτερα ποσοστά συμμετοχής ήταν στους δήμους της Λέσβου (που ανήλθαν στο 90%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικαλιστών), στο ΙΚΑ και στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Από τα χαμηλότερα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία είχαν οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με μόλις 25%. Ακόμη χαμηλότερη ήταν η συμμετοχή στους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπου το ποσοστό συμμετοχής ήταν 15% στη Λέσβο και 16% σε επίπεδο νομού. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 900 καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απείργησαν 152 στη Λέσβο και 40 στη Λήμνο.
Σημαντική επιτυχία είχε η απεργία και στις τράπεζες, καθώς πολλά υποκαταστήματα της Μυτιλήνης λειτούργησαν μόνο με προσωπικό ασφαλείας.
Ομόφωνα συμμετοχή
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων είναι ότι την Τρίτη το πρωί πραγματοποιήθηκε συνέλευση των γιατρών του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας με τη συμμετοχή 40 επιστημόνων, όπου αποφασίσθηκε ομόφωνα η συμμετοχή στην απεργία.
Στον ιδιωτικό τομέα τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία ήταν χαμηλότερα από αυτά στο δημόσιο τομέα. Όμως υπήρξαν κλάδοι όπου υπήρξε σημαντική επιτυχία της απεργίας, όπως οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι στα Μ.Μ.Ε..
Καθολική ήταν η συμμετοχή των δημοσιογράφων της Λέσβου στην προχθεσινή απεργία που είχε κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών σε συνεργασία με τις ενώσεις συντακτών όλης της χώρας
Σημαντικές ήταν οι προσπάθειες που έγιναν για την προπαγάνδιση της απεργίας από το ΠΑΜΕ, αλλά και τα άλλα σωματεία της απεργιακής κινητοποίησης. Μέλη και στελέχη του Κ.Κ.Ε., την Τρίτη το βράδυ, στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης, φώναζαν συνθήματα και καλούσαν τους εργαζομένους να πάρουν μέρος στην απεργία.
Παρεμβάσεις σε εργασιακούς χώρους έγιναν και από τα πρωτοβάθμια σωματεία που διοργάνωσαν ανεξάρτητη συγκέντρωση, αλλά και από τους απεργούς που συγκεντρώθηκαν στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ. Συγκεκριμένα, μετά το τέλος της συγκέντρωσης στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης ακολούθησε πορεία στην αγορά της πόλης. Οι απεργοί μπήκαν μέσα στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς και της Εθνικής Τράπεζας, άπλωσαν τα πανό τους, κάλεσαν όσους εργάζονταν να σταματήσουν την εργασία τους και να πάρουν μέρος στην απεργία. Επίσης φώναζαν συνθήματα κατά των τραπεζιτών.
Μικρό ήταν το μέγεθος και των τριών απεργιακών συγκεντρώσεων που έγιναν στη Μυτιλήνη, κυρίως όμως λόγω της βροχής.