10 ημερίδες για τρόφιμα - διατροφή

01/07/2012 - 05:56
Δέκα σημαντικές ημερίδες διοργανώνει για το εαρινό εξάμηνο το Τμήμα Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Λήμνο. Οι εκδηλώσεις-διαλέξεις που έχουν πλέον καθιερωθεί και αρχίζουν να αποκτούν πανελλαδική εμβέλεια, δεν απευθύνονται μόνο στους φοιτητές, αλλά και στους επιχειρηματίες του νησιού.
Καινοτόμες προσπάθειες από το πανεπιστημιακό Τμήμα της Λήμνου, με χορηγό το Επιμελητήριο

Δέκα σημαντικές ημερίδες διοργανώνει για το εαρινό εξάμηνο το Τμήμα Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Λήμνο. Οι εκδηλώσεις-διαλέξεις που έχουν πλέον καθιερωθεί και αρχίζουν να αποκτούν πανελλαδική εμβέλεια, δεν απευθύνονται μόνο στους φοιτητές, αλλά και στους επιχειρηματίες του νησιού, προσφέροντάς τους σημαντικές γνώσεις στο χώρο των τροφίμων και της διατροφής.

Επιστημονικός υπεύθυνος και διοργανωτής όλης αυτής της προσπάθειας είναι ο επίκουρος καθηγητής Διοίκησης και Οικονομίας Επιχειρήσεων Τροφίμων του Τμήματος Τροφίμων και Διατροφής, Δημήτρης Σκάλκος. Μιλώντας στο «Ε», κατ’ αρχάς ευχαρίστησε το Παράρτημα Λήμνου του Επιμελητήριου Λέσβου - Λήμνου για τη μόνιμη πλέον συμμετοχή του ως χορηγού στις εν λόγω διαλέξεις, καθώς, όπως τόνισε: «Η άριστη συνεργασία επί τριετίας με το Επιμελητήριο αποτελεί επίσης μία καινοτομία, πανελλαδικά, συνεργασίας πανεπιστημίου - επιμελητηρίου. Αυτό είναι αποτέλεσμα της υποστήριξης και αποδοχής των διαλέξεων από τον επιχειρηματικό κόσμο και τους εκπροσώπους στα εκλεγμένα όργανα επαγγελματιών του νησιού της Λήμνου.»
Οι πλέον επιτυχημένοι επιχειρηματίες του νησιού στο χώρο του τροφίμου είναι αυτοί που παρακολουθούν μονίμως και με αμέριστο ενδιαφέρον, κάθε Τετάρτη, κάθε διάλεξη, εδώ και τρία χρόνια. «Στη νέα εποχή επιχειρηματικότητας και καινοτομίας που απαιτείται τεχνογνωσία, γνώση και στρατηγικός σχεδιασμός, οι διαλέξεις είναι μονόδρομος μάθησης για όποιον ασχολείται με οποιασδήποτε μορφής επιχειρηματική δραστηριότητα στο νησί και θέλει πραγματικά να επιβιώσει», τόνισε ο κ. Σκάλκος.

Ραντεβού κάθε Τετάρτη
Οι διαλέξεις διοργανώνονται κάθε Τετάρτη στις 6 το απόγευμα, στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα». Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
- Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, με ομιλήτρια την Κατερίνα Βεληβασάκη, Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης «Γιώτης A.E.», η οποία θα αναπτύξει το θέμα: «Επισήμανση συσκευασίας τροφίμων».
- Στις 29 Φεβρουαρίου θα δοθεί διάλεξη με θέμα «Επιχειρείν: ακινησία ίσον θάνατος», με ομιλητές την εκδότρια-διευθύντρια της «Οικονομικής Επιθεώρησης», Αλεξάνδρα Κ. Βοβολίνη, και το δημοσιογράφο, γενικό διευθυντή Ομίλου Economia, Αντώνη Δ. Παπαγιαννίδη.
- Στις 7 Μαρτίου, με ομιλητή το σύμβουλο Διεθνούς Ανάπτυξης, αντιπρόεδρο του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, δρα. Κωνσταντίνο Μασμανίδη, θα δοθεί διάλεξη με θέμα: «Ο αιώνας της Κίνας: είμαστε έτοιμοι;».
- Στις 14 Μαρτίου με ομιλητή το συγγραφέα, καθηγητή Management στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημήτρη Μπουραντά, θα δοθεί διάλεξη με θέμα: «Θεμελιώδεις ικανότητες προσωπικής και επαγγελματικής αποτελεσματικότητας».
- Στις 21 Μαρτίου η διάλεξη θα έχει θέμα: «Το μάρκετινγκ πέρα από στερεότυπα και μύθους», με ομιλητή τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή Μάρκετινγκ και Πωλήσεων Interamerican, πρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάρκετινγκ, Μάρκο Φραγκόπουλο.

- Στην τελευταία διάλεξη του Μαρτίου και συγκεκριμένα στις 28 του μήνα, το θέμα που θα αναπτυχθεί είναι: «Διατροφική αξία δημητριακών - Τεχνολογικές εξελίξεις», με ομιλητή τον αναπληρωτή διευθυντή Έρευνας και Ανάπτυξης «Ε.Ι. Παπαδόπουλος», μέλος Επιτροπής Κώδικα Αρχών για τη Διατροφή, τη Φυσική Δραστηριότητα και την Υγεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.), δρα. Λευτέρη Μακρά.
- Στις 2 Μαΐου θα δοθεί διάλεξη με ομιλήτρια την καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Γεωγραφίας, Τμήμα Γεωγραφίας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου Θεοδώρα Πετανίδου και θέμα: «Παγκόσμια κρίση μελισσών και άλλων επικονιαστών: επιπτώσεις από τη διακινδύνευση της πιο δημιουργικής σχέσης στη φύση».
- Στις 9 Μαΐου, διάλεξη με ομιλητές τον Κωνσταντίνο Κωσταντινίδη, διευθύνοντα σύμβουλο «Pelopac Α.Ε.», αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Β.Ε.), και τον Παναγή Μανουηλίδη, πρόεδρο Odysea LTD, και θέμα: «Οι προκλήσεις στην πώληση ελληνικών διατροφικών προϊόντων». Η συγκεκριμένη ημερίδα θα γίνει σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Λήμνου και το ΕΠΑΛ Μύρινας και θα έχει τίτλο: «Καινοτομώ και επιχειρώ στον τόπο μου», ενώ θα γίνουν και οι βραβεύσεις φοιτητών από επισκέψεις στις τοπικές επιχειρήσεις το α΄ εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους στο μάθημα «Εισαγωγή στη Βιομηχανία Τροφίμων Ι».
- Στις 16 Μαΐου, με ομιλητή τον Άγι Πιστιόλα, διευθυντή Μάρκετινγκ και Εξαγωγών «Agrino A.E.», θα δοθεί διάλεξη με θέμα: «Καινοτομία και εξωστρέφεια στις ελληνικές εταιρίες τροφίμων».
- Τέλος, στις 23 Μαΐου, με ομιλητή το δρα. Κωνσταντίνο Μπαρμπέρη, προϊστάμενο Διεύθυνσης Εργαστηριακών Ελέγχων ΕΦΕΤ και συντονιστή Διατροφικών Κρίσεων της Ελλάδος στην Ε.Ε., θα δοθεί διάλεξη με θέμα: «Χημικοί επιμολυντές στα τρόφιμα και ανάλυση επικινδυνότητας».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey