Κατεβάζουν ρολά…

01/07/2012 - 05:56
Απεργούν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σήμερα Τετάρτη 15 του μήνα, και στα νησιά του Νομού μας. Μαζί με τους άλλους εργαζομένους, απεργούν και οι δημοσιογράφοι με αποφάσεις των ενώσεων συντακτών και της ΠΟΕΣΥ.
Απεργούν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σήμερα Τετάρτη 15 του μήνα, και στα νησιά του Νομού μας. Μαζί με τους άλλους εργαζομένους, απεργούν και οι δημοσιογράφοι με αποφάσεις των ενώσεων συντακτών και της ΠΟΕΣΥ. Παράλληλα, ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης ανακοίνωσε ότι τα μαγαζιά της Μυτιλήνης θα παραμείνουν σήμερα κλειστά. Στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης θα συμμετάσχουν και οι επαγγελματοβιοτέχνες της Λέσβου, με απόφαση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Λέσβου.

Το ΠΑΜΕ διοργανώνει δύο απεργιακές συγκεντρώσεις, μια στην Πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη στις 10:30 το πρωί και μια στο λιμάνι της Μύρινας στις 10 το πρωί. Επίσης το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση έξω από τα Κεντρικά Λύκεια της Μυτιλήνης, στις 11 το πρωί.

«Αντεπίθεση…»
Ημέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας κατά της νέας αντιλαϊκής βαρβαρότητας και αρχή νέων αγώνων χαρακτήρισε τη 15 Ιουνίου το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ). Στο κάλεσμά του προς τους εργαζομένους, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Νεκρώνουμε τα εργοστάσια, τα γραφεία, τα λιμάνια, τα γιαπιά. Μηχανή να μη δουλέψει. Προπέλα να μη γυρίσει. Σε κάθε χώρο δουλειάς, με μαζικές διαδικασίες, με γενικές συνελεύσεις, παίρνουμε αποφάσεις καταδίκης των μέτρων, συμμετοχής στην απεργία και κλιμάκωσης του αγώνα με νέα πανελλαδική πανεργατική απεργία την πρώτη ημέρα συζήτησης στη Βουλή του αντεργατικού, αντιλαϊκού τερατουργήματος.»
Στο ίδιο μήκος κύματος με το ΠΑΜΕ κινείται και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Λέσβου, απορρίπτοντας «τον εκβιασμό και την τρομοκρατία περί χρεωκοπίας». Σημειώνει: «Η αγανάκτηση να γίνει δύναμη, για την οργάνωση της πάλης, για να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή λαίλαπα με το στόχο της ριζικής ανατροπής της φιλομονοπωλιακής πολιτικής, που δεκαετίες τώρα οδηγεί τα μικρομάγαζα στη χρεωκοπία.»

Το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων της Λέσβου υπογραμμίζει στη δική του ανακοίνωση: «Ένα χρόνο μετά, εκτός από την κυβέρνηση και τους προπαγανδιστές της, όλοι και όλες έχουν πλέον καταλάβει ότι τα αλλεπάλληλα μνημόνια έχουν ένα και μόνο στόχο: την ευημερία των πιστωτών και των ντόπιων και διεθνών τοκογλύφων εις βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της νεολαίας.»
Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης διεκδικεί ένα οικονομικό σχέδιο που δε θα οδηγεί σε «ερήμωση» της χώρας. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Διεκδικούμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα λαμβάνει υπόψη τις πραγματικότητες και τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και όχι τα συμφέροντα των δανειστών μας. Ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση να εμπιστευτεί την κοινωνία και τους εκπροσώπους της και να σταματήσει αυτόν το φαύλο κύκλο των διαρκών αναδιπλώσεων, που εντείνει την ανασφάλεια στους πολίτες.»

Η ΕΣΗΕΠΗΝ
Με απόφαση της ΕΣΗΕΠΗΝ, στη σημερινή απεργία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι όλων των μέσων ενημέρωσης στα νησιά του Αιγαίου. Η απεργία ξεκινά στις 6 το πρωί της Τετάρτης και ολοκληρώνεται στις 6 το πρωί της Πέμπτης. Βασικά αιτήματα των δημοσιογράφων είναι η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, να σταματήσουν οι περικοπές των αποδοχών και να διασφαλιστούν οι θεσμικές κατακτήσεις. Λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων δε θα εκδοθούν αύριο εφημερίδες. Σήμερα δε μεταδίδουν ειδησεογραφικά δελτία και εκπομπές τα ραδιόφωνα και οι τηλεοπτικοί σταθμοί, ενώ σταματά η λειτουργία των ειδησεογραφικών ηλεκτρονικών σελίδων.

Και ανακοινώσεις
Να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργία καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα το Νομαρχιακό Τμήμα τής ΑΔΕΔΥ. Σε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ μεταξύ άλλων υπογραμμίζει: «Ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση και η τρόικα είναι καταστροφικός για τους εργαζομένους και την κοινωνία και δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα όρθιο.»
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει ότι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προωθεί κατάργηση του κατώτερου μισθού, μείωση μισθού έως 40%, απολύσεις στο δημόσιο τομέα, μείωση ιατρικών και συνταξιοδοτικών παροχών.
Το Σωματείο Εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. της Λέσβου τονίζει ότι αγωνίζεται συνολικά ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Η «Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» επίσης καλεί σε λαϊκό ξεσηκωμό και προτρέπει τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στα Κεντρικά Λύκεια.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey