Ασφυκτικές πιέσεις για την άμεση αντικατάσταση του Άρη Χατζηκομνηνού από τη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης ασκούνται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ προς το υπουργείο Υγείας, που θεωρούν ότι η παραμονή του εκεί «βλάπτει» την πολιτική υγείας της κυβέρνησης.
Ασφυκτικές πιέσεις για την άμεση αντικατάσταση του Άρη Χατζηκομνηνού από τη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης ασκούνται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ προς το υπουργείο Υγείας, που θεωρούν ότι η παραμονή του εκεί «βλάπτει» την πολιτική υγείας της κυβέρνησης. Τη Δευτέρα αναμενόταν, μάλιστα, να γίνει ξεχωριστή ανακοίνωση για τοποθέτηση διοικητή στη Μυτιλήνη, κάτι που όμως την τελευταία στιγμή άλλαξε, δίνοντας νέα «παράταση» στη θητεία του.
Μετά τις 17 «προσλήψεις» από το Κληροδότημα λίγες ημέρες μετά τις εκλογές, για τις οποίες είχε ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων από το Σύλλογο Εργαζόμενων στο Βοστάνειο, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι - σύμφωνα πάντα με πληροφορίες - ήταν η παρουσία του κ. Χατζηκομνηνού ως επικεφαλής επιτροπής στον εισαγγελέα για το ζήτημα με τις εφημερίες των γιατρών, αλλά και η εντολή που στη συνέχεια έδωσε στους γιατρούς να βγάλουν προγράμματα εφημεριών μεγαλύτερου ύψους από αυτά που ενέκρινε το υπουργείο, με κίνδυνο να μην υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν. «Κάνει αντιπολίτευση στο υπουργείο, χρησιμοποιώντας τη θέση του διοικητή», φέρονται να σχολίασαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ από το χώρο της υγείας. Και ο ίδιος, μάλιστα, ο κ. Χατζηκομνηνός είχε σχολιάσει σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει ότι «δεν έχει ξαναγίνει ο εργοδότης να συνοδεύει τους εργαζομένους στον εισαγγελέα».
Τη Δευτέρα είχε «διαρρεύσει» από το υπουργείο ότι επρόκειτο να γίνουν ανακοινώσεις για το νέο διοικητή, ειδικά για τη Μυτιλήνη. Όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε τελικά και αυτό γιατί, όπως συζητιέται, είχε επιλεγεί για τη θέση πρόσωπο εκτός νησιού, που όμως την τελευταία στιγμή αρνήθηκε.
Το θέμα του διοικητή είχε τεθεί και σε πρόσφατη κομματική συγκέντρωση, παρουσία του βουλευτή κ. Όθωνα, όπου εκφράστηκαν πολλές αντιδράσεις για τον τρόπο λειτουργίας Χατζηκομνηνού στο Βοστάνειο, ειδικά βέβαια όσο αφορά στο θέμα των 17 ρουσφετολογικών προσλήψεων.
Άσχημο κλίμα
Όλα τα παραπάνω έχουν δημιουργήσει «ψυχροπολεμικό» κλίμα ανάμεσα στο διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και στη ΔΥΠΕ, αλλά και το υπουργείο Υγείας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος ο κ. Χατζηκομνηνός στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τις εφημερίες, κατήγγειλε το υπουργείο και τη ΔΥΠΕ για «αδιαφορία» απέναντι σε εκκλήσεις του για θέματα που αφορούν στο Νοσοκομείο. «Αν δε με θέλουν, ας με αντικαταστήσουν, αλλά δεν μπορεί να με αγνοούν», είχε πει χαρακτηριστικά. Εδώ και μήνες, μάλιστα, η ΔΥΠΕ φέρεται να επικοινωνεί για θέματα του Νοσοκομείου με το διευθυντή και τον υποδιευθυντή του Νοσοκομείου, και όχι με το διοικητή. Βέβαια, όπως αναφέρουν παράγοντες της Υγείας, δε θα μπορούσε η ΔΥΠΕ να ενημερώνεται από έναν υπό αντικατάσταση διοικητή, αλλά από τους υπηρεσιακούς παράγοντες που ήταν, είναι και θα παραμείνουν στο Νοσοκομείο, και γνωρίζουν τα προβλήματα.
Από την άλλη μεριά, όμως, η πολιτική ηγεσία στον τομέα της υγείας δείχνει να εκδηλώνει την ίδια αδιαφορία και απέναντι στις καταγγελίες τοπικών στελεχών, που έχουν γίνει κατά καιρούς για τις ενέργειες και αποφάσεις του διοικητή. Οι επιθεωρητές υγείας που είχε ειπωθεί πως θα έρχονταν στη Μυτιλήνη για το θέμα των «προσλήψεων», δεν ήρθαν ποτέ. Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι εδώ και μήνες είχε ξεκινήσει η διαδικασία αντικατάστασης των διοικητών και αρκετοί συμπλήρωσαν βιογραφικά για τη θέση του διοικητή, βρίσκονται σε φάση αναμονής χωρίς να γνωρίζουν αν τελικά θα επιλεγεί κάποιος άλλος εκτός νησιού.
Νεώτερες πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι υπάρχει πράγματι δυστοκία στην εξεύρεση προσώπου για ν’ αναλάβει το τιμόνι του Νοσοκομείου. Και αυτό γιατί με οδηγία της υπουργού έχουν «αποκλειστεί» από την κούρσα διεκδίκησης οι υπάλληλοι του Νοσοκομείου, αλλά και οι πρώην εργαζόμενοι σε αυτό. Η απόφαση αυτή, βεβαίως, αποκλείει τουλάχιστον τρία άτομα. Επιπλέον, με ορατό τον κίνδυνο να υπάρξουν τοπικές εσωκομματικές έριδες σε περίπτωση που επιλεγεί κάποιο άλλο πρόσωπο, φαίνεται το υπουργείο ν’ αναζητά διέξοδο επιλέγοντας για τη θέση του διοικητή άτομο εκτός νησιού.