Προσωπικά χρησιμοποιώ πάντοτε τουλάχιστον σε ένα καλάμι φλοτεράκι. Το φλοτεράκι είναι ένας μικρός φελλός που προσαρμόζεται λίγο πριν το αγκίστρι πάνω στο παράμαλλο και «σηκώνει» το δόλωμά μας από το βυθό
Προσωπικά χρησιμοποιώ πάντοτε τουλάχιστον σε ένα καλάμι φλοτεράκι. Το φλοτεράκι είναι ένας μικρός φελλός που προσαρμόζεται λίγο πριν το αγκίστρι πάνω στο παράμαλλο και «σηκώνει» το δόλωμά μας από το βυθό.
Υπάρχουν μικρά, μεσαία και μεγάλα φλοτεράκια, ανάλογα με το δόλωμα που χρησιμοποιούμε. Το φλοτεράκι δουλεύει καλά σε μικτούς ή πλούσιους σε βλάστηση βυθούς γιατί σηκώνει το δόλωμα πάνω από τη φυκιάδα και δίνει την ευκαιρία στα ψάρια να το εντοπίσουν ευκολότερα. Υπάρχουν επίσης αόρατα αλλά και φωσφοριζέ φλοτεράκια. Τα αόρατα τα έχω δουλέψει με καλά αποτελέσματα, αλλά και τα χρωματιστά δεν πάνε πίσω. Μερικές φορές τα ψάρια, αντί να χτυπούν το δόλωμα, δαγκώνουν το ίδιο το φλοτεράκι. Προσοχή θέλει να μην κολλάμε το φλοτεράκι πάνω στο δόλωμα, αλλά να αφήνουμε λίγη απόσταση για το τσίμπημα. Για να δοκιμάσουμε πώς συμπεριφέρεται το φλοτεράκι, βουλιάζουμε στα ρηχά την αρματωσιά μας για να δούμε τι συμβαίνει. Και προσοχή στα μπόσικα. Όταν εκτελέσουμε τη βολή και κάνουμε το λάθος να αφήσουμε πολλά μπόσικα, το φλοτεράκι θα ανεβάσει το δόλωμα στον αφρό. Αυτό δεν είναι απαραίτητα λάθος, γιατί υπάρχουν και εκεί ενδιαφέροντα θηράματα… εσείς θα κρίνετε! Με το φλοτεράκι ψαρεύουμε και μεσόνερα. Για αρχή εκτελέστε τη ρίψη, πάρτε μπόσικα μέχρι να τεντώσουμε, δώστε λίγο κοιλιά και κλείστε τα φρένα. Επικίνδυνες αποστολές, έτσι; Δείτε παρακάτω τις τρεις τυπικότερες αρματωσιές για το νησί μας και διαλέξτε ή απλά πάρτε τρία καλάμια και δοκιμάστε και τις τρεις.