Σε ένα Πρόγραμμα Κατάρτισης εξ Αποστάσεως (e-class) συμμετέχει το Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Μικροβιολογία Υδάτινου Περιβάλλοντος», που θα υλοποιηθεί μέσα στην ακαδημαϊκή χρονιά 2010 - 2011.
Σε ένα Πρόγραμμα Κατάρτισης εξ Αποστάσεως (e-class) συμμετέχει το Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Μικροβιολογία Υδάτινου Περιβάλλοντος», που θα υλοποιηθεί μέσα στην ακαδημαϊκή χρονιά 2010 - 2011.
Σκοπός του Προγράμματος, που το Πανεπιστήμιο Αιγαίου διοργανώνει από κοινού με το Εργαστήριο Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, το Εργαστήριο Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Αθήνας, είναι να παράσχει στον εκπαιδευόμενο γνώσεις που αφορούν στη σύγχρονη μικροβιολογία του νερού.
Οι θεματικές ενότητες θα προσφέρουν στους συμμετέχοντες γνώσεις που στόχο έχουν να τους εξοπλίσουν με ουσιαστική αντίληψη των ζητημάτων που αφορούν στη μικροβιολογική ποιότητα του νερού διαφορετικών περιβαλλόντων και χρήσεων, καθώς και με γνώσεις σχετικά με τη διαχείριση της ποιότητας του νερού (πόσιμου, θαλασσινού, κολυμβητικών δεξαμενών, αποβλήτων, υπογείου) και το θεσμικό πλαίσιο που τη διέπει. Τέλος, το πρόγραμμα θα παρέχει και πρακτικές γνώσεις για την ανίχνευση μικροοργανισμών με τη χρήση δεικτών, ενώ θα αφορά και την εφαρμογή HACCP στη βιομηχανία εμφιάλωσης νερού.
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει συνολικά έξι μήνες και θα έχει απαιτούμενο «χρόνο διδασκαλίας» 140 ώρες. Η καινοτομία του είναι ότι θα πραγματοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ενώ μόνο στο τέλος του θα περιλαμβάνεται πρακτική άσκηση, σε εργαστήριο και σε υπολογιστικό κέντρο.
Δεκτοί θα γίνονται απόφοιτοι ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, καθώς και ΙΕΚ και ΚΕΚ, που έχουν όμως εργαστεί τουλάχιστον ένα χρόνο σε συναφές αντικείμενο. Το κόστος συμμετοχής είναι 1.200 ευρώ, ενώ όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει στις 20 του ίδιου μήνα, ενώ το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τις 10 Οκτωβρίου 2010 μέχρι και τις 4 Απριλίου 2011.
Για επιπλέον πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο και φαξ 2610 969875, καθώς και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.