Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Τι συζήτησαν οι επικεφαλής των παρατάξεων
Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το οριστικό κλείσιμο του Κ.Υ.Τ. Μόριας, μίας δομής δυσφήμιση για τη Λέσβο, ενώ κατέθεσε τη διαφωνία του και την αντίθεσή του στη δημιουργία νέας δομής στον Καρά Τεπέ κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της Μυτιλήνης. Μάλιστα για μεγαλύτερη συναίνεση και συνεργασία, ο Δήμαρχος κάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων να καταθέσουν τις προτάσεις τους για μια κοινή γραμμή πλεύσης και την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται ο Δήμος Μυτιλήνης, έτσι ώστε να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες και να επανέλθει ο Δήμος και το νησί μας στην κανονικότητα.
Θέση Μαμάκου
Ο κ. Μαμάκος ήταν αντίθετος στη θέση του υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη για αποσυμφόρηση μέχρι το Πάσχα ζητώντας άμεση αποσυμφόρηση και πρότεινε να δημιουργηθεί ένα κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης που να δέχεται μέχρι χίλια άτομα, που θα βρίσκεται μακριά από τον αστικό ιστό. Πρόταση που έγινε δεκτή από την πλειοψηφία των επικεφαλής. Κοινή άποψη ήταν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να δημιουργηθεί μία νέα Μόρια. «Άμεσα να υπάρξει αποσυμφόρηση. Έχουμε περίπου 7000-8000 άτομα που διαμένουν στα βουνά και τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα και πολύ δύσκολα αν δεν γίνει κάτι από την κυβέρνηση.» είπε μεταξύ άλλων στη δήλωσή του.
Θέση Αστυρακάκη
Ο Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ» Αστυρακάκης Κωνσταντίνος τόνισε ότι ζητούμενο είναι η άμεση αποσυμφόρηση του νησιού με τα πλοία που είχε τάξει η κυβέρνηση αλλά δεν ήρθαν, και στα οποία θα εισέρχονται πρόσφυγες και μετανάστες που θα υποβάλλονται στα τεστ covid (τα αποτελέσματα των οποίων βγαίνουν άμεσα) και θα είναι αρνητικοί σε αυτά. Επίσης υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να γίνει καμία νέα δομή στο νησί, ζητώντας την ισοκατανομή του πληθυσμού σε Ελλάδα και Ευρώπη. « Επειδή κατανοούμε την ανάγκη (αφού το νησί αποτελεί άτυπη πύλη εισόδου) υποδοχής και καταγραφής των εισερχόμενων (και όχι παροχής ασύλου), συναινέσαμε στην ύπαρξη ενός τέτοιου μικρού κέντρου που δεν θα υπερβαίνει ποτέ τους χίλιους ανθρώπους.» είπε μεταξύ άλλων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Μιχάλης Μαμάκος, η Εριφύλη Χιωτέλλη, η Νίκη Τσιριγώτη, ο Κώστας Αστυρακάκης και η Μυρσίνη Ανδριώτου, ως εκπρόσωπος του Παναγιώτη Ζαφειρίου.